• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

Ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

maandag 9 oktober 2017

Tijdens de lessen voeding maakten onze leerlingen van het 2de jaar een heerlijk ontbijtbuffet. Verse thee, spek met eieren en diverse internationale lekkernijen stonden op het menu. Ook de directeur proefde dat het goed was.

Een dikke proficiat aan onze leerlingen!

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

Donderdag, 5 oktober 2017

Elke dag opnieuw zetten onze leerkrachten zich in voor hun vak, onze leerlingen en collega's. Dit mocht gevierd worden... Dank jullie wel!

Lommel Prüft

Lommel Prüft

Zaterdag, 30 september 2017

Afgelopen zaterdag namen meer dan 160 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

Levensloop

Levensloop

Zaterdag, 16 en zondag, 17 september 2017

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop.

Ons team heeft 1766 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'. Een resultaat om trots op te zijn!

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Vrijdag, 1 september 2017

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Het was een spannende maar leuke dag, met een lekker ijsje als afsluiter.

Bezoek veiligheidsinstituut Antwerpen

Bezoek veiligheidsinstituut Antwerpen

Vrijdag, 16 juni 2017

Afgelopen vrijdag zijn we met de leerlingen elektriciteit een bezoek gaan brengen aan het veiligheidsinstituut te Antwerpen. Eenmaal aangekomen werden we goed ontvangen door onze gids. Met boeiende verhalen en proeven kon hij de aandacht van de leerlingen behouden. Na de lunch op de Groenplaats hebben we een bezoek gebracht aan het MAS. Daar konden de leerlingen de vergezichten aanschouwen van Antwerpen en omstreken.

Het was een boeiende en leerrijke uitstap.

Winnaars De Leesrace

Winnaars De Leesrace

Donderdag, 8 juni 2017

Wij, leerlingen van 1WT, voerden doorheen het schooljaar een aantal opdrachten uit i.v.m. lezen. We maakten nieuwe boekcovers, zorgden voor een boekentipbord, creëerden bib-etalages, maakten reclamefilmpjes voor jeugdboeken, …

Als apotheose omdat we slaagden voor de Leesrace trakteerde de school ons op een pannenkoekenfestijn. Wij gingen naar het centrum van de stad en werden in een aangename omgeving – De Scheppe - verwend met de heerlijkste pannenkoeken.

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Schooljaar 2016 - 2017

De leerlingen van 1WT en 1LAT zijn de winnaars van onze schoolwedstrijd ‘het Probleem van de Maand’. Elke maand krijgen de leerlingen een nieuw probleem voorgeschoteld. Dit wiskundig probleem is een doordenker, wiskundig raadsel, breinbreker ... waarbij de leerlingen hun (wiskundig) brein op volle toeren moeten laten werken.

verder...

Vlaamse wiskunde kangoeroe wedstrijd

Vlaamse wiskunde kangoeroe wedstrijd

mei 2017

Naar jaalijkse gewoonte nemen onze leerlingen, samen met 70 000 andere jongeren, deel aan de Vlaamse wiskunde kangoeroe wedstrijd. Het toepassen van wiskundige vaardigheden en logisch redeneren zijn een must om de moeilijke vragen correct te kunnen beantwoorden. We zijn trots en fier dat niet minder dan 12 van onze leerlingen tot de top 100 van Vlaanderen behoren. Een dikke proficiat!

sportdag

Sportdag

Donderdag, 27 april 2017

Onze jaarlijkse sportdag vond ditmaal plaats in Action Park te Kiewit - Hasselt. Onze leerlingen maakte kennis met een groot aanbod aan verschillende sportactiviteiten, waaronder: BMX - waterparcours - muurklimmmen - hoog touwenparcours - de death ride - enz. Ondanks het soms kille weer, hebben de leerlingen zich naar hart kunnen amuseren. Het was een leuke en sportieve dag.

integratiedag

Integratiedag

Vrijdag, 27 april 2017

Afgelopen vrijdag namen meer dan 130 jongeren deel aan de integratiedag op onze campus. Tijdens deze dag namen ze deel aan verschillende activiteiten en workshops om zo kennis te maken met het secundair onderwijs. De dag werd afgesloten met een lekkere frietmaaltijd. Het was wederom een leuke en leerrijke dag.

Golden Passion Dancers Belgisch kampioen

Golden Passion Dancers Belgisch kampioen

Zondag, 23 april 2017

Dansvereniging The Golden Passion Dancers organiseerde het Belgisch Kampioenschap voor Garde- en showdans in De Adelberg. Deze Lommelse dansvereniging werd zélf Belgisch Kampioen met de mars. Met de freestyle en karakter show werden ze tweede en met garde behaalden ze een mooie derde plaats.

Een dikke proficiat aan allen en in het bijzonder aan onze leerlingen Lyo en Djorni.

Nationale pyjamadag Bednet

Nationale pyjamadag Bednet

Vrijdag, 17 maart 2017

Tijdens de nationale pyjamadag van Bednet lieten onze leerlingen zich van hun warmste kant zien.

 Kleurrijke voederbakjes

Kleurrijke voederbakjes

Dinsdag, 14 maart 2017

Tijdens de lessen techniek maakten onze leerlingen van 1B deze kleurrijke voederbakjes. Knap werk!

Aan de slag met instrumenten

Knuffeldiertjes in de klas

Dinsdag, 7 maart 2017

Onze leerlingen van 2B 'verzorging en voeding' hebben hun fantasie gebruikt en zich gestort in de wereld van de knuffeldiertjes. De foto toont een aantal mooie creaties.

Aan de slag met instrumenten

Aan de slag met instrumenten

Woensdag, 15 februari 2017

Alle leerlingen van het eerste jaar konden vandaag op een andere manier hun kennis over de instrumenten bijschaven. In een doorschuifsysteem gingen ze in groepjes aan de slag met de opdrachten. Een instrumentenpuzzel, instrumentenmemory, de namen bij de juiste foto's leggen, de instrumenten in groepen rangschikken of een aantal weetjes over de instrumenten beantwoorden hoorden er allemaal bij.

Alle leerlingen werkten actief en enthousiast mee!

BIB-moordspel

BIB-moordspel

Donderdag, 2 februari 2017

De hulp van onze eerstejaars werd ingeroepen voor het oplossen van een gruwelijke moord in de Lommelse bibliotheek. Onze groep werd opgesplitst in 6 speurteams en aan de hand van tips en het werken met de specifieke zoeksystemen van de bib kon team 2 (Chanayah, Iman, Kyra, Devine) als eerste de dader ontmaskeren. De beminnelijk ogende crimineel werd onmiddellijk opgepakt door de plaatselijke politie en zal een lange, verdiende celstraf moeten uitzitten. Met dank aan onze eerstejaars!

Cross der jongeren

Cross der jongeren

Woensdag, 25 januari 2017

Naar jaarlijkse gewoonte, hebben een aantal van onze leerling deelgenomen aan de Cross der Jongeren. Ondanks het kille weer, hebben onze leerlingen puike prestaties geleverd.

bezoek audioloog tijdens MO

bezoek audioloog tijdens MO

Woensdag, 18 januari 2017

'Een audio-wat?' Dit was de reactie van de leerlingen toen ze hoorden dat er een audiologe op bezoek ging komen. In de voorbereidende les leerden ze reeds het verschil tussen Herz en decibel en zochten we op hoe luid onze muziek mag staan.

Woensdag 18 januari was het dan zover: onze audiologe in de klas. Na wat algemene info over de werking van het oor kwamen we bij het meest interessante punt voor onze leerlingen. Hoe luid mag onze muziek staan en hoe schadelijk is dit voor onze oren? Na de deskundige uitleg van Annelies Kaerts met info over hoorapparaten en gehoorbeschermers zijn de meeste leerlingen het er wel over eens; we moeten onze oren beter verzorgen en beschermen!

Een zeer leerrijke voormiddag die hopelijk nog lang in de oren blijft nazinderen!

 Lezing Bart Vermeer

Lezing Bart Vermeer

Woensdag, 11 januari 2017

Bart Vermeer is een geboren verteller. In de bibliotheek van Lommel gaf hij een lezing voor onze eerste- en tweedejaars. Dat zijn boeken populair zijn, bewijst het feit dat je meer dan twee weken van tevoren moet reserveren in de bibliotheek om een werk van hem te bemachtigen. De moeite waard!

 VSK Boudewijngebouw

Rode Neuzen Dag

Maandag, 28 november 2016

Afgelopen week hebben onze leerlingen soep bereid en verkocht ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze actie leverde in het totaal 387, 30 euro op. Dit bedrag wordt integraal gestort op de rekening van het goede doel.

verder...

Bezoek aan de boekenbeurs en de haven van Antwerpen

Donderdag, 10 november 2016

Op donderdag 10 november bezochten de leerlingen van 1 en 2A de Antwerpse haven en de Boekenbeurs.

In de haven van Antwerpen kregen we een rondleiding van een aardige, verstandige man die ons allerlei wetenswaardigheden vertelde over de haven. We zagen silo’s, containers, ‘olifanten’, verlaten havendorpjes, enz… .

Na de rondleiding door de haven gingen we naar de Boekenbeurs. Eén van de opdrachten was een menu samenstellen voor een fictieve familie die op de maan leeft. Er waren daar kookboeken in overvloed die we hiervoor konden raadplegen.

Arno, leerling van 1 Latijn

 VSK Boudewijngebouw

De voetbalkooi

Maandag, 21 november 2016

Maandag 21 november werd de voetbalkooi officieel geopend en in gebruik genomen.

De directie bedankte alle leden van de leerlingenraad die ervoor gezorgd hebben dat de volgende stap in de verfraaiing van onze speelplaats genomen werd.

Huldiging oud-strijders

Vrijdag, 11 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Renée en Silke brachten enkele mooie gedichten. Lorena sloot af met een muzikale voltreffer.

Bee Happy Bee Sweet

Woensdag, 9 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte vond het BEE HAPPY BEE SWEET project (“BEE” verwijst naar het logo van het project “de bij”) plaats op campus Mercurius. Dit schooljaar werd de nadruk gelegd op pestgedrag via sociale media.

Proevertjesroute

Zaterdag, 15 oktober 2016

Afgelopen zaterdag namen 288 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

En wat eten we vandaag? Juist ja, wat de Romeinen aten!

Donderdag, 6 oktober 2016

Na een hoofdstuk over ‘het leven van elke dag in het oude Rome’, mochten de leerlingen de daad bij het woord voegen: we trokken met ons klasje de leskeuken in en bereidden enkele authentieke recepten uit Apicius’ De re coquinaria. Niet alledaagse ingrediënten (kardemom, ricotta, geitenmelk…) werden verwerkt op een niet-alledaagse manier. Het resultaat mocht er zijn: Romeinse oliebolletjes, broodjes, notensoufflé en wentelteefjes. Volgende les staat er uiteraard weer grammatica op het menu…

Scholenveldloop

Woensdag, 28 september 2016

Afgelopen woensdag namen heel wat leerlingen van onze campus deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. Onder een stralende zon hebben ze 'letterlijk' het beste van zichzelf gegeven.
Een dikke proficiat!

Ontbijtbuffet

Vrijdag, 23 september 2016

In het kader van de lessen voeding maakten de leerlingen van 2B een heerlijk ontbijtbuffet klaar. De leerlingen hebben het prima gedaan en zijn meteen weer een ervaring rijker..

Levensloop 2016

Zaterdag, 17 september en zondag, 18 september 2016

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop 2016. Ons team heeft 2000 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'.

Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."