• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius

De minionderneming 2014 - 2015


Minionderneming

Elk schooljaar proberen de leerlingen van de 1ste graad GO! Campus Mercurius een eigen mini-onderneming op te richten. Dit is niet zo evident, aangezien de leerlingen in het tweede jaar voor het eerst kennismaken met de lessen handel. Toch lukt het ons elk schooljaar om een goed werkende mini-onderneming te starten met een heuse productieafdeling, boekhouders, promoteam, verkopers …

Stap voor stap doorlopen de leerlingen het leerproces: kiezen van een product, de eigenlijke productie, reclame maken, verkoopprijs bepalen, verkopen … Maar ook: in groep samenwerken, taken verdelen, vertrouwen hebben in elkaar, elkaars capaciteiten erkennen … Eigenlijk zoals een echt bedrijf functioneert! Dankzij dit project kunnen de leerlingen enorm veel eindtermen behalen en ontzettend veel vaardigheden verwerven.


Verkoopmoment van ‘ChocoCroco’ groot succes!

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de leerlingen '2 Economische voorbereiding', onder begeleiding van mevr. Wouters, een minionderneming opgericht.

Dit schooljaar produceren ze, in samenwerking met de leerlingen '2 Decoratie/Verzorging en voeding', granola en chocolade. Het deed onze jonge ondernemers plezier om zoveel klanten te mogen verwelkomen tijdens het verkoopmoment! De gemaakte winsten gaan integraal naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

           

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

De leerlingen van 2 economische voorbereiding hebben hun project ‘ChocoCroco’ op een waardige manier afgesloten. Het hele jaar lang hebben ze (met de hulp van de leerlingen van 2DEVV) keihard gewerkt aan het project, maar hun inzet werd beloond. Ze mochten een cheque van maar liefst € 700 overhandigen aan Sil Janssen, de voorzitter van het Natuurhulpcentrum.

           

Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."