• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Nationale pyjamadag Bednet

Nationale pyjamadag Bednet

Vrijdag, 17 maart 2017

Tijdens de nationale pyjamadag van Bednet lieten onze leerlingen zich van hun warmste kant zien.

 Kleurrijke voederbakjes

Kleurrijke voederbakjes

Dinsdag, 14 maart 2017

Tijdens de lessen techniek maakten onze leerlingen van 1B deze kleurrijke voederbakjes. Knap werk!

Aan de slag met instrumenten

Knuffeldiertjes in de klas

Dinsdag, 7 maart 2017

Onze leerlingen van 2B 'verzorging en voeding' hebben hun fantasie gebruikt en zich gestort in de wereld van de knuffeldiertjes. De foto toont een aantal mooie creaties.

Aan de slag met instrumenten

Aan de slag met instrumenten

Woensdag, 15 februari 2017

Alle leerlingen van het eerste jaar konden vandaag op een andere manier hun kennis over de instrumenten bijschaven. In een doorschuifsysteem gingen ze in groepjes aan de slag met de opdrachten. Een instrumentenpuzzel, instrumentenmemory, de namen bij de juiste foto's leggen, de instrumenten in groepen rangschikken of een aantal weetjes over de instrumenten beantwoorden hoorden er allemaal bij.

Alle leerlingen werkten actief en enthousiast mee!

BIB-moordspel

BIB-moordspel

Donderdag, 2 februari 2017

De hulp van onze eerstejaars werd ingeroepen voor het oplossen van een gruwelijke moord in de Lommelse bibliotheek. Onze groep werd opgesplitst in 6 speurteams en aan de hand van tips en het werken met de specifieke zoeksystemen van de bib kon team 2 (Chanayah, Iman, Kyra, Devine) als eerste de dader ontmaskeren. De beminnelijk ogende crimineel werd onmiddellijk opgepakt door de plaatselijke politie en zal een lange, verdiende celstraf moeten uitzitten. Met dank aan onze eerstejaars!

Cross der jongeren

Cross der jongeren

Woensdag, 25 januari 2017

Naar jaarlijkse gewoonte, hebben een aantal van onze leerling deelgenomen aan de Cross der Jongeren. Ondanks het kille weer, hebben onze leerlingen puike prestaties geleverd.

bezoek audioloog tijdens MO

bezoek audioloog tijdens MO

Woensdag, 18 januari 2017

'Een audio-wat?' Dit was de reactie van de leerlingen toen ze hoorden dat er een audiologe op bezoek ging komen. In de voorbereidende les leerden ze reeds het verschil tussen Herz en decibel en zochten we op hoe luid onze muziek mag staan.

Woensdag 18 januari was het dan zover: onze audiologe in de klas. Na wat algemene info over de werking van het oor kwamen we bij het meest interessante punt voor onze leerlingen. Hoe luid mag onze muziek staan en hoe schadelijk is dit voor onze oren? Na de deskundige uitleg van Annelies Kaerts met info over hoorapparaten en gehoorbeschermers zijn de meeste leerlingen het er wel over eens; we moeten onze oren beter verzorgen en beschermen!

Een zeer leerrijke voormiddag die hopelijk nog lang in de oren blijft nazinderen!

 Lezing Bart Vermeer

Lezing Bart Vermeer

Woensdag, 11 januari 2017

Bart Vermeer is een geboren verteller. In de bibliotheek van Lommel gaf hij een lezing voor onze eerste- en tweedejaars. Dat zijn boeken populair zijn, bewijst het feit dat je meer dan twee weken van tevoren moet reserveren in de bibliotheek om een werk van hem te bemachtigen. De moeite waard!

 VSK Boudewijngebouw

Rode Neuzen Dag

Maandag, 28 november 2016

Afgelopen week hebben onze leerlingen soep bereid en verkocht ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze actie leverde in het totaal 387, 30 euro op. Dit bedrag wordt integraal gestort op de rekening van het goede doel.

verder...

Bezoek aan de boekenbeurs en de haven van Antwerpen

Donderdag, 10 november 2016

Op donderdag 10 november bezochten de leerlingen van 1 en 2A de Antwerpse haven en de Boekenbeurs.

In de haven van Antwerpen kregen we een rondleiding van een aardige, verstandige man die ons allerlei wetenswaardigheden vertelde over de haven. We zagen silo’s, containers, ‘olifanten’, verlaten havendorpjes, enz… .

Na de rondleiding door de haven gingen we naar de Boekenbeurs. Eén van de opdrachten was een menu samenstellen voor een fictieve familie die op de maan leeft. Er waren daar kookboeken in overvloed die we hiervoor konden raadplegen.

Arno, leerling van 1 Latijn

 VSK Boudewijngebouw

De voetbalkooi

Maandag, 21 november 2016

Maandag 21 november werd de voetbalkooi officieel geopend en in gebruik genomen.

De directie bedankte alle leden van de leerlingenraad die ervoor gezorgd hebben dat de volgende stap in de verfraaiing van onze speelplaats genomen werd.

Huldiging oud-strijders

Vrijdag, 11 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Renée en Silke brachten enkele mooie gedichten. Lorena sloot af met een muzikale voltreffer.

Bee Happy Bee Sweet

Woensdag, 9 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte vond het BEE HAPPY BEE SWEET project (“BEE” verwijst naar het logo van het project “de bij”) plaats op campus Mercurius. Dit schooljaar werd de nadruk gelegd op pestgedrag via sociale media.

Proevertjesroute

Zaterdag, 15 oktober 2016

Afgelopen zaterdag namen 288 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

En wat eten we vandaag? Juist ja, wat de Romeinen aten!

Donderdag, 6 oktober 2016

Na een hoofdstuk over ‘het leven van elke dag in het oude Rome’, mochten de leerlingen de daad bij het woord voegen: we trokken met ons klasje de leskeuken in en bereidden enkele authentieke recepten uit Apicius’ De re coquinaria. Niet alledaagse ingrediënten (kardemom, ricotta, geitenmelk…) werden verwerkt op een niet-alledaagse manier. Het resultaat mocht er zijn: Romeinse oliebolletjes, broodjes, notensoufflé en wentelteefjes. Volgende les staat er uiteraard weer grammatica op het menu…

Scholenveldloop

Woensdag, 28 september 2016

Afgelopen woensdag namen heel wat leerlingen van onze campus deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. Onder een stralende zon hebben ze 'letterlijk' het beste van zichzelf gegeven.
Een dikke proficiat!

Ontbijtbuffet

Vrijdag, 23 september 2016

In het kader van de lessen voeding maakten de leerlingen van 2B een heerlijk ontbijtbuffet klaar. De leerlingen hebben het prima gedaan en zijn meteen weer een ervaring rijker..

Levensloop 2016

Zaterdag, 17 september en zondag, 18 september 2016

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop 2016. Ons team heeft 2000 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'.

Eerste schooldag

Donderdag, 1 september 2016

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Het was een spannende maar leuke dag, met een lekker ijsje als afsluiter.

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Keytivity schenkt 722 EURO aan Make-A-Wish

Dinsdag, 28 mei 2016

De leerlingen van 2 economische voorbereiding hebben hun project ‘Key-tivity’ op een waardige manier afgesloten. Het hele jaar lang hebben ze keihard gewerkt aan het project, maar hun inzet werd beloond.
verder...

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Schooljaar 2015 - 2016

De leerlingen van 2EV-WV hebben het hele schooljaar, elke maand een correcte oplossing gevonden voor ‘het Probleem van de Maand’. Dit wiskundig probleem is een doordenker, wiskundig raadsel, breinbreker ... waarbij de leerlingen hun (wiskundig) brein op volle toeren moeten laten werken.
verder...

Opendeurdag en voetbaltornooi

Opendeurdag en voetbaltornooi

Zaterdag, 21 mei 2016

Zaterdag 21 mei vond de opendeurdag plaats. Bezoekers konden deelnemen aan begeleide rondleidingen en workshops om zo kennis te maken met de verschillende studiemogelijkheden.
Verder was er een voetbaltornooi en toonden de leerlingen van de BS zich van hun beste kant tijdens het schoolfeest. Tal van jongeren hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich in te schrijven voor de start in het secundair onderwijs op 1 september.

Bezoek Concentra

Campus Mercurius GO! Lommel bezoekt Coldset Printing Partners

Dinsdag, 17 mei 2016

Hoe wordt een krant gemaakt? Wij laten de leerlingen het met eigen ogen zien!
Elk jaar brengen de leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het drukcentrum van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Je ziet van dichtbij hoe indrukwekkend groot zo’n krantenpers wel is en hoe de kranten van die dag in een razend tempo voorbij snellen, op weg naar de ontbijttafel. De rondleiding gebeurt met een ervaren gids. Het is fascinerend om de grote rollen papier te zien veranderen in bedrukte krantenvellen!

 SVS-zaalvoetbaltornooi

SVS-zaalvoetbaltornooi

Woensdag, 11 mei 2016

Tijdens de provinciale finale zaalvoetbal te Zonhoven hebben onze leerlingen een knappe zilveren medaille behaald. Ondanks dat de laatse wedstrijd nipt niet gewonnen werd, leverden jullie een schitterende prestatie. Jullie mogen terecht trotst zijn.
Proficiat en dank voor jullie inzet, sportiviteit en enthousiasme.
Dank ook aan de supporters voor jullie steun tijdens het tornooi.

 SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

Woensdag, 27 april 2016

Tijdens het SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel, heeft onze minivoetbalploeg een knap staaltje voetbal vertoond. Zowel Campus de Wingerd (8-0), als de Middenschool OLVI Paal (11-2) gingen met ruime cijfers voor de bijl. We feliciteren: Eren Altintas (2ELKV), Emin Karapinar (2ELKV), Rajjan Zouitni (2KVVV), Yakup Karadogan (2WVS), Maxhuni Rinor (2WVS) en Kai van der Vorst (2WVS) voor deze prachtige prestatie. en kijken al uit naar woensdag 4 mei wanneer ze de finaleronde spelen. Een extra bedankje gaat uit naar onze supporters. We hopen dat jullie er volgende week ook bij zijn.

Canterbury: vroeger en nu

Canterbury: vroeger en nu

Vrijdag 22 april 2016

De tweedejaars van Campus Mercurius hebben het afgelopen trimester op een originele manier afgesloten: 3 dagen lang hebben ze vakoverschrijdend gewerkt rond het thema “Canterbury: vroeger en nu”. Google Earth, wisselkoersen, rugby spelen, een Engels ontbijt, … zijn maar enkele items die aan bod kwamen.
verder...

Verkoopmoment minionderneming

Verkoopmoment minionderneming

Dinsdag, 19 april 2016

Op dinsdagavond organiseerden de leerlingen van 2EV een verkoopmoment op de campus. De cursisten van CVO Lino kwamen tijdens hun pauze onze minionderneming massaal steunen. Het was wederom een succes.

Sportdag

Sportdag

Vrijdag, 11 maart 2016

Tijdens de jaarlijkse sportdag hebben onze leerlingen zich naar hartelust kunnen uitleven tijdens verschillende sportactiviteiten. In de voormiddag stonden er mountainbike, laserbattle, bowling, mini-golf, laserbattle en een low-adventureparcorus op het programma. In de namiddag namen de leerlingen een frisse duik in het zwembad van De Vossemeren. Moe, maar voldaan kijken de leerlingen terug op een leuke, leerlijke maar vooral actieve sportdag.

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Dinsdag, 15 maart 2016

De leerlingen van het 2de jaar verzorging en voeding bezochten op dinsdag 15 maart woonzorgcentrum Kapittelhof. Ter voorbereiding hadden de leerlingen eigen cupcakes gebakken om uit te delen aan de bewoners. Tijdens deze namiddag verzorgden onze leerlingen de handen en voeten van verschillende bewoners.

Het was voor de leerlingen een eerste ervaring in de praktijk maar alleszins een leuke en leerrijke ervaring. Voor herhaling vatbaar!

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Vrijdag, 11 maart 2016

Meer dan 100 kinderen uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs bezochten campus Mercurius om kennis te maken met het middelbaar onderwijs op de campus. De leerlingen van het 5de leerjaar volgden 2 van 4 mogelijke workshops (techniek, wetenschappen, talen, elektriciteit).

De leerlingen van het 6de leerjaar werden in spelvorm - a.d.h.v. kleine opdrachten - wegwijs gemaakt in 10 verschillende vakken die gegeven worden in het secundair onderwijs. Zo maakten ze meteen ook kennis met de verschillende leerkrachten, gebouwen en infrastructuur.

We sloten deze boeiende, leuke en leerrijke dag af met lekkere frieten.

binnenkort ...

Franse film namiddag

Dinsdag, 21 februari 2017

Wiskunde kangoeroe

Donderdag, 16 maart 2017

Infoavond: leerlingen, ouders 6de leerjaar

Maandag, 20 maart 2017


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."