• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
BHBS

Multiculturele proeverij

Maandag 23 november 2015

In het kader van de lessen PAV stonden de leerlingen van 2B in voor de organisatie van een multiculturele proeverij. De leerlingen moesten zelf een land kiezen en een passend gerecht bereiden. Verder bouwden ze elk een stand op binnen het thema en moesten ze hun gerecht presenteren aan hun ouders maar ook aan de personeelsleden en directie van de campus. De gerechten waren erg multicultureel en zeer lekker, daarenboven hebben de leerlingen de gerechten prima gepresenteerd.

BHBS

Bee Happy Bee Sweet

Donderdag, 12 november 2015

Ook dit jaar stond onze 'Bee Happy Bee Sweet- actie' op de planning. De leerlingen kregen een waar ontsmettingsbad voor handen en voeten, een injectie, medicatie en als laatste een BHBS- stempel. Zo konden ze de pestvrije zone betreden.
verder...

zang

Huldiging oud-strijders

Woensdag, 11 november 2015

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Limvida, Yinte, Mirandra, Jessica, Eva... jullie hebben het schitterend gedaan.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Workshops DrinKraantjewater

Maandag, 5 en dinsdag, 6 oktober 2015

Tijdens de workshops DrinKraantjeswater kregen onze leerlingen een zicht op hun waterverbruik en de herkomst van dat water. Aan de hand van opdrachten, een quiz en een waterproeverij, ontdekten ze het productieproces en de voordelen van kraantjeswater, maar ook het verschil met flessenwater. Eveneens werd aangetoond hoe je plastic afval kunt vermijden. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Vrijdag, 25 september 2015

Tijdens de lessen voeding hebben de leerlingen een heerlijk ontbijtbuffet klaargemaakt. Ook de directeur heeft meegegeten en bevestigde dat het zeer goed was. De leerlingen zijn een leuke en lekkere ervaring rijker.

Scholenveldloop

Scholenveldloop

Woensdag, 23 september 2015

Trots zijn wij op onze leerlingen voor de geleverde prestaties op de scholenveldloop. Ondanks het kille, regenachtige weer en de overvloed aan modder leverden al onze leerlingen puike prestaties af.
That's the spirit!

Proficiat aan Liza Zuka (1WWS) voor het behalen van de zilveren medaille!

De eerste schooldag

De eerste schooldag

Dinsdag, 1 september 2015

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich meteen thuis voelden op Campus Mercurius, hebben we dan ook een interactief spel op poten gezet. De leerlingen gingen zelfstandig aan de slag met een aantal opdrachten, waarbij het vinden van lokalen, de kennismaking met de leerkrachten en de vakken én natuurlijk ook de teambuilding als groep centraal stonden.

Jorge Prado Europees kampioen motorcross

Jorge Prado Europees kampioen motorcross 2015

Vrijdag, 30 augustus 2015

Jorge Prado, leerling van 2EV, werd eind augustus Europees kampioen in de EMX125 klasse.
Een dikke proficiat, Jorge!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Receptie 2DEVV

Vrijdag, 19 juni 2015

Tijdens de lessen 'verzorging en voeding' hebben de leerlingen van 2DEVV een volledige receptie voorbereid. Het was overheerlijk... voor herhaling vatbaar!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Leerlingen 1B spelen op de djembé

Woensdag, 10 juni 2015

De leerlingen van 1B maakten dit jaar kennis met verschillende muziekinstrumenten. Zo oefenden ze bijvoorbeeld al eens met klein slagwerk. Op woensdag 10 juni stond de djembé op het programma. De leerlingen leerden hoe dergelijke instrumenten worden gemaakt en uiteraard mochten ze allemaal eens proberen!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

schooljaar 2014-2015

De directeur heeft vandaag de wisselbeker uitgereikt aan de winnende klassen "2LAT" en "1WT". Deze leerlingen mogen een jaar lang in de prijzenkast pronken op de foto naast ‘the cup’!
verder ...

Euroclassica

Euroclassica

februari 2015

In de maand februari namen alle leerlingen van het tweede en derde jaar Latijn van GO Atheneum Mercurius Lommel deel aan het internationale Euroclassica-examen, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle Europese landen. De resultaten waren verbluffend: in het derde jaar behaalde de hele klas een medaille. Dunja Rahim slaagde er zelfs in een gouden medaille in de wacht te slepen. In het tweede jaar werden vier bronzen medailles behaald. De leerlingen (en hun leerkracht) mogen terecht fier zijn op deze prestatie, aangezien ook dit jaar weer duizenden leerlingen van over heel Europa deelnamen en er slechts een handvol medailles werd uitgereikt.

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Minivoetbaltornooi 4-4

Woensdag, 13 mei 2015

Woensdag 13 mei, hebben een aantal van onze leerlingen deelgenomen aan een minivoetbaltornooi 4-4. Onder de brandende zon hebben onze 4 ploegjes het beste van zichzelf gegeven. Jammer genoeg kwamen we 2 doelpunten te kort om te hoofdprijs weg te kapen. Desalniettemin feliciteren we onze leerlingen voor hun inzet en fair-play gedurende het volledige tornooi.

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Dinsdag, 12 mei 2015

De leerlingen van 2 economische voorbereiding hebben hun project ‘ChocoCroco’ op een waardige manier afgesloten. Het hele jaar lang hebben ze (met de hulp van de leerlingen van 2DEVV)...
verder...

Integratiedag Middenschool

Voetbaltornooi 'wisselbeker Michel Schoofs'

Vrijdag, 24 april 2015

Verschillende Lommelse basisscholen namen deel aan het voetbaltornooi op campus Mercurius. Het werd een spannende, leuke en sportieve strijd om de 'wisselbeker Michel Schoofs'. Tal van toeschouwers, waaronder Harm van Veldhoven, zagen basisschool De Schommel de eerste prijs wegkapen. Korneel Goossens won de aansluitende penaltycup. Volgend jaar een nieuwe editie.

Integratiedag Middenschool

G.W.P. Canterburry

Woensdag, 1 april tot vrijdag, 3 april 2015

De tweedejaars van Campus Mercurius hebben het afgelopen trimester op een originele manier afgesloten: 3 dagen lang hebben ze vakoverschrijdend gewerkt rond het thema “Canterbury: vroeger en nu”.
verder...

Integratiedag Middenschool

Verkoopmoment minionderneming

Dinsdag, 31 maart 2015

Op dinsdagavond organiseerden de leerlingen van 2EV een verkoopmoment op de campus. De cursisten van CVO Lino kwamen tijdens hun pauze onze minionderneming massaal steunen. Het was wederom een succes.

Integratiedag Middenschool

Integratiedag Atheneum

Dinsdag, 24 maart 2015

Op maandag 16 maart 2015 kregen de leerlingen van het 2de jaar van de Middenschool uitleg over de richtingen van het Atheneum. De leerlingen schreven zich ook al in voor de workshops die ze volgen op dinsdag 21 maart.

Op dinsdag 24 maart 2015 brachten de leerlingen dan een bezoek aan het Atheneum.
lees verder ...

Integratiedag Middenschool

Integratiedag Middenschool

Vrijdag, 13 maart 2015

Meer dan 125 leerlingen, van verschillende basisscholen, namen afgelopen vrijdag deel aan de integratiedag van Middenschool Mercurius. De leerlingen van het 5de leerjaar volgden 2 van 4 mogelijke workshops: wetenschappen - techniek - elektriciteit - talen. Zo maakten ze voor een eerste keer kennis met het middelbaar onderwijs. De leerlingen van het 6de leerjaar namen deel aan het spel 'Race tegen de twijfel'. Door verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen overwonnen ze de twijfel en kwamen ze tot de vaststelling dat Campus Mercurius de beste keuze is. Met frieten als afsluiter was het een overgetelijke dag.

ChocoCroco

Verkoopmoment van ‘ChocoCroco’ groot succes!

Donderdag, 5 februari 2015

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de leerlingen '2 Economische voorbereiding', onder begeleiding van mevr. Wouters, een minionderneming opgericht.
verder ...

Cross der jongeren

Cross der Jongeren

Woensdag, 28 januari 2015

Wind, regen, koude,... de weergoden zaten ons dit schooljaar niet mee tijdens de Cross Der Jongeren. Volledig doorweekt en haast verkleumd, leverden al ons deelnemende leerlingen schitterende prestaties af. Dikke proficiat voor de geleverde inspanning!

Lommelse Sahara

Badminton in De Soeverein

Woensdag, 14 januari 2015

Ook dit schooljaar organiseerde SVS een namiddagacitiviteit badminton in De Soeverein. Dit jaar werd er gespeeld zonder klassement. Onze leerlingen konden zo veel meer wedstrijdjes spelen. Dit spelsysteem werd postitief ontvangen door alle deelnemende leerlingen. Hiedoor werd het een leuke, leerrijke en vooral een actieve sportnamiddag.

Lommelse Sahara

Project 'Winter'

Maandag, 15 december tot vrijdag 19 december 2014

De leerlingen van 1B en 2BVL hebben de laatste week van het jaar afgesloten met een leerrijk, vakoverschrijdend project over de winter. Zo leerde men over de seizoenen en loste men een aantal winterraadsels op. Heel wat creatieve vaardigheden kwamen aan bod: cupcakes maken en versieren, tafeldecoratie maken, werken met vilt (met dank aan Kaatje Tomaatje, Neerpelt),...

Op donderdag stond er een uitstap naar Aken op het programma. De leerlingen voerden opdrachten uit tijdens een begeleide wandeling.

Lommelse Sahara

Bezoek aan Confiserie Tom (Leonidas)

Maandag, 8 december 2014

De leerlingen van 2DEKV bezochten de chocoladewinkel ‘Leonidas’ in Lommel.

Voor het vak handel verkenden de leerlingen vandaag het industrieterrein en de werking van de winkel. Zo zagen de leerlingen onder meer hoe de pralines worden aangevoerd, hoe deze worden opgeslagen en hoe de chocolade origineel wordt verpakt. De leerlingen kregen ook de kans om enkele vragen te stellen, die vakkundig beantwoord werden door de eigenaar.

Lommelse Sahara

Lommelse Sahara

Donderdag, 27 november 2014

Op 27 november gingen wij met de klas naar de Lommelse Sahara. We vertrokken 's namiddags met de fiets. Dankzij onze lieve leerkracht konden we zelfstandig werken in het bos. We moesten verscheidene opdrachten doen: bladeren zoeken, boomstammen meten, de lagen van het bos bepalen, enz. We vonden het een aangename en leuke namiddag. We bedanken mevrouw Poets dat ze ons meegenomen heeft.
Emin, Rajjan, Nikita, Rabia en Wout

blindengeleidehondenschool

Blindengeleidehondenschool te Genk

Donderdag, 20 november 2014

Donderdag 20 november trok de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een handicap (STAP) naar GO! Campus Mercurius. Vorig schooljaar doneerde klas 2Aa1 maar liefst € 1.000 aan de blindengeleidehondenschool te Genk.
Lees verder

Bee aappy bee sweet

Hilarion Thans Poëziewedstrijd 2014

Vrijdag, 24 oktober 2014

Karlijn van Hout, leerling van 2 Latijn, kaapte de 3de prijs weg in haar leeftijdscategorie (12 tot 18 jaar) met het gedicht 'Mijn dood'. Jongeren uit heel Vlaanderen namen deel aan deze wedstrijd. Proficiat Karlijn!
Het gedicht

Bee aappy bee sweet

Klimaatcasino

Vrijdag, 17 oktober 2014

Dat het klimaat verandert, weten we allemaal! Zowel in de lessen als in de actualiteit wordt de opwarming van de aarde dikwijls besproken. De leerlingen van 1B en 2B konden hun kennis hierover testen in een leerrijk spel. Net zoals in een echt casino dienden de teams 'geld' (in dit geval jetons) in te zetten op een aantal vragen over ons klimaat.

Bee aappy bee sweet

Gokken op het klimaat

Donderdag, 16 oktober 2014

Op de tentoonstelling die doorging in het cultureel centrum "De Adelberg" en kaderde in de klimaat 14-daagse van Lommel, mochten onze leerlingen van 2wv voor het vak ecologie gaan gokken met het klimaat. Deze speelse tentoonstelling was opgebouwd uit 9 flipperkasten en een goktafel. Aan de hand van opdrachten die moesten worden opgelost aan de flipperkasten kwamen leerlingen meer te weten over de invloed van de mens op het klimaat. De boodschap is: vandaag mag je voor het laatst gokken met ons klimaat.

Bee aappy bee sweet

Bee happy bee sweet

Woensdag, 15 oktober 2014

Op woensdag 15 oktober 2014 vond op Campus Mercurius de jaarlijkse Bee Happy Bee Sweet-dag plaats. Achter deze zoet klinkende titel gaat een anti-pestproject schuil. verder...

binnenkort ...


Start examens a-stroom

Maandag,7 december 2015

Uitstap Valkenburg 1B + 2B

Dinsdag, 15 december 2015

Start kerstvakantie

Maandag, 21 december 2015


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."