• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
58 ste Cross der Jongeren

Workshop 'spelen met je stem'

Dinsdag, 2 februari 2016

De leerlingen van 1WT/LAT trokken vandaag naar de bibliotheek van Lommel om er deel te nemen aan de workshop ‘Spelen met je stem’. Erszi Mak, Lommels woordkunstenares, leerde onze leerlingen spelen met hun stem. Emoties koppelen aan stemvolume, intonatie, stemkleur … onze jongens en meisjes toonden zich snelle en goede leerlingen.

Deze workshop was tevens een prima voorbereiding op de ‘Voordrachtwedstrijd der Kempen’ van 22 april.

58 ste Cross der Jongeren

58 ste Cross der Jongeren

Woensdag, 27 januari 2016

Onze sportieve leerlingen namen deel aan de 58 ste Cross der Jongeren. Ondanks de voorspellingen, waren de weergoden ons gunstig gezind en werden wij gespaard van de regen. Onze leerlingen leverden puike prestaties met als uitschieter Maxhuni Rinor (2WVS - bronzen medaille in zijn leeftijdscategorie). Allemaal een dikke proficiat voor de geleverde inspanning!

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Zondag, 24 januari 2016

Ook dit jaar namen tal van jongeren deel aan de junior journalist wedstrijd. Het opstel dat ze schreven moest kaderen binnen het thema 'verschillend, maar toch gelijk'. Van de 3 leeftijdscategorieën gingen 2 van onze leerlingen, Renée (1 Latijn) en Camille (5 Economie - Moderne Talen) met de eerste prijs aan de haal.

Tijdens de proclamatie, die plaatsvond in de stedelijke bibliotheek, hebben ze hun opstel voorgedragen aan het brede publiek. Ze deden dit schitterend! Een dikke proficiat aan beide leerlingen maar ook aan alle jongeren die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

SVS-badmintontornooi

SVS-badmintontornooi

Woensdag, 13 januari 2016

Tijdens het SVS-badmintontornooi in sporthal De Soeverein, hebben onze sportieve leerlingen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Het was een actieve en leerrijke namiddag. We danken hen voor hun opkomst en inzet!
That's the spirit!

Techniek 1B

Techniek 1B

Vrijdag, 11 december 2015

De leerlingen van 1B zijn al volop in de kerststemming. Naast het uitzagen van de kerstboom in de lessen techniek waagden de leerlingen zich ook aan het solderen van ledjes in serie. Een dikke proficiat met dit mooie resultaat!

BHBS

Voetbal op school

Schooljaar 2015 - 2016

Tijdens VOS maken onze sportieve leerlingen al spelenderwijs kennis met het spel voetbal. Elke dinsdagmiddag kunnen zij zich in de sporthal hier naar hartenlust uitleven.

Multiculturele proeverij

Multiculturele proeverij

Maandag 23 november 2015

In het kader van de lessen PAV stonden de leerlingen van 2B in voor de organisatie van een multiculturele proeverij. De leerlingen moesten zelf een land kiezen en een passend gerecht bereiden. Verder bouwden ze elk een stand op binnen het thema en moesten ze hun gerecht presenteren aan hun ouders maar ook aan de personeelsleden en directie van de campus. De gerechten waren erg multicultureel en zeer lekker, daarenboven hebben de leerlingen de gerechten prima gepresenteerd.

Doe-aan-Sportbeurs<

Doe-aan-Sportbeurs

Vrijdag 20 november 2015

Onze leerlingen van de B-stroom hebben tijdens de laatste editie van de Doe-aan-Sportbeurs kunnen kennismaken met een groot aantal verschillende sportdisciplines. Een korte opsomming: Digi-Bikes, Airtrack, schermen, dans, tafeltennis, rappel, wielrennen, kajak, enz. Het was een zéér sportieve voormiddag!

BHBS

Bee Happy Bee Sweet

Donderdag, 12 november 2015

Ook dit jaar stond onze 'Bee Happy Bee Sweet- actie' op de planning. De leerlingen kregen een waar ontsmettingsbad voor handen en voeten, een injectie, medicatie en als laatste een BHBS- stempel. Zo konden ze de pestvrije zone betreden.
verder...

zang

Huldiging oud-strijders

Woensdag, 11 november 2015

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Limvida, Yinte, Mirandra, Jessica, Eva... jullie hebben het schitterend gedaan.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Workshops DrinKraantjewater

Maandag, 5 en dinsdag, 6 oktober 2015

Tijdens de workshops DrinKraantjeswater kregen onze leerlingen een zicht op hun waterverbruik en de herkomst van dat water. Aan de hand van opdrachten, een quiz en een waterproeverij, ontdekten ze het productieproces en de voordelen van kraantjeswater, maar ook het verschil met flessenwater. Eveneens werd aangetoond hoe je plastic afval kunt vermijden. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Vrijdag, 25 september 2015

Tijdens de lessen voeding hebben de leerlingen een heerlijk ontbijtbuffet klaargemaakt. Ook de directeur heeft meegegeten en bevestigde dat het zeer goed was. De leerlingen zijn een leuke en lekkere ervaring rijker.

Scholenveldloop

Scholenveldloop

Woensdag, 23 september 2015

Trots zijn wij op onze leerlingen voor de geleverde prestaties op de scholenveldloop. Ondanks het kille, regenachtige weer en de overvloed aan modder leverden al onze leerlingen puike prestaties af.
That's the spirit!

Proficiat aan Liza Zuka (1WWS) voor het behalen van de zilveren medaille!

De eerste schooldag

De eerste schooldag

Dinsdag, 1 september 2015

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich meteen thuis voelden op Campus Mercurius, hebben we dan ook een interactief spel op poten gezet. De leerlingen gingen zelfstandig aan de slag met een aantal opdrachten, waarbij het vinden van lokalen, de kennismaking met de leerkrachten en de vakken én natuurlijk ook de teambuilding als groep centraal stonden.

Jorge Prado Europees kampioen motorcross

Jorge Prado Europees kampioen motorcross 2015

Vrijdag, 30 augustus 2015

Jorge Prado, leerling van 2EV, werd eind augustus Europees kampioen in de EMX125 klasse.
Een dikke proficiat, Jorge!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Receptie 2DEVV

Vrijdag, 19 juni 2015

Tijdens de lessen 'verzorging en voeding' hebben de leerlingen van 2DEVV een volledige receptie voorbereid. Het was overheerlijk... voor herhaling vatbaar!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Leerlingen 1B spelen op de djembé

Woensdag, 10 juni 2015

De leerlingen van 1B maakten dit jaar kennis met verschillende muziekinstrumenten. Zo oefenden ze bijvoorbeeld al eens met klein slagwerk. Op woensdag 10 juni stond de djembé op het programma. De leerlingen leerden hoe dergelijke instrumenten worden gemaakt en uiteraard mochten ze allemaal eens proberen!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

schooljaar 2014-2015

De directeur heeft vandaag de wisselbeker uitgereikt aan de winnende klassen "2LAT" en "1WT". Deze leerlingen mogen een jaar lang in de prijzenkast pronken op de foto naast ‘the cup’!
verder ...

Euroclassica

Euroclassica

februari 2015

In de maand februari namen alle leerlingen van het tweede en derde jaar Latijn van GO Atheneum Mercurius Lommel deel aan het internationale Euroclassica-examen, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle Europese landen. De resultaten waren verbluffend: in het derde jaar behaalde de hele klas een medaille. Dunja Rahim slaagde er zelfs in een gouden medaille in de wacht te slepen. In het tweede jaar werden vier bronzen medailles behaald. De leerlingen (en hun leerkracht) mogen terecht fier zijn op deze prestatie, aangezien ook dit jaar weer duizenden leerlingen van over heel Europa deelnamen en er slechts een handvol medailles werd uitgereikt.

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Minivoetbaltornooi 4-4

Woensdag, 13 mei 2015

Woensdag 13 mei, hebben een aantal van onze leerlingen deelgenomen aan een minivoetbaltornooi 4-4. Onder de brandende zon hebben onze 4 ploegjes het beste van zichzelf gegeven. Jammer genoeg kwamen we 2 doelpunten te kort om te hoofdprijs weg te kapen. Desalniettemin feliciteren we onze leerlingen voor hun inzet en fair-play gedurende het volledige tornooi.

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Dinsdag, 12 mei 2015

De leerlingen van 2 economische voorbereiding hebben hun project ‘ChocoCroco’ op een waardige manier afgesloten. Het hele jaar lang hebben ze (met de hulp van de leerlingen van 2DEVV)...
verder...

Integratiedag Middenschool

Voetbaltornooi 'wisselbeker Michel Schoofs'

Vrijdag, 24 april 2015

Verschillende Lommelse basisscholen namen deel aan het voetbaltornooi op campus Mercurius. Het werd een spannende, leuke en sportieve strijd om de 'wisselbeker Michel Schoofs'. Tal van toeschouwers, waaronder Harm van Veldhoven, zagen basisschool De Schommel de eerste prijs wegkapen. Korneel Goossens won de aansluitende penaltycup. Volgend jaar een nieuwe editie.

Integratiedag Middenschool

G.W.P. Canterburry

Woensdag, 1 april tot vrijdag, 3 april 2015

De tweedejaars van Campus Mercurius hebben het afgelopen trimester op een originele manier afgesloten: 3 dagen lang hebben ze vakoverschrijdend gewerkt rond het thema “Canterbury: vroeger en nu”.
verder...

Integratiedag Middenschool

Verkoopmoment minionderneming

Dinsdag, 31 maart 2015

Op dinsdagavond organiseerden de leerlingen van 2EV een verkoopmoment op de campus. De cursisten van CVO Lino kwamen tijdens hun pauze onze minionderneming massaal steunen. Het was wederom een succes.

Integratiedag Middenschool

Integratiedag Atheneum

Dinsdag, 24 maart 2015

Op maandag 16 maart 2015 kregen de leerlingen van het 2de jaar van de Middenschool uitleg over de richtingen van het Atheneum. De leerlingen schreven zich ook al in voor de workshops die ze volgen op dinsdag 21 maart.

Op dinsdag 24 maart 2015 brachten de leerlingen dan een bezoek aan het Atheneum.
lees verder ...

Integratiedag Middenschool

Integratiedag Middenschool

Vrijdag, 13 maart 2015

Meer dan 125 leerlingen, van verschillende basisscholen, namen afgelopen vrijdag deel aan de integratiedag van Middenschool Mercurius. De leerlingen van het 5de leerjaar volgden 2 van 4 mogelijke workshops: wetenschappen - techniek - elektriciteit - talen. Zo maakten ze voor een eerste keer kennis met het middelbaar onderwijs. De leerlingen van het 6de leerjaar namen deel aan het spel 'Race tegen de twijfel'. Door verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen overwonnen ze de twijfel en kwamen ze tot de vaststelling dat Campus Mercurius de beste keuze is. Met frieten als afsluiter was het een overgetelijke dag.

ChocoCroco

Verkoopmoment van ‘ChocoCroco’ groot succes!

Donderdag, 5 februari 2015

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de leerlingen '2 Economische voorbereiding', onder begeleiding van mevr. Wouters, een minionderneming opgericht.
verder ...

Cross der jongeren

Cross der Jongeren

Woensdag, 28 januari 2015

Wind, regen, koude,... de weergoden zaten ons dit schooljaar niet mee tijdens de Cross Der Jongeren. Volledig doorweekt en haast verkleumd, leverden al ons deelnemende leerlingen schitterende prestaties af. Dikke proficiat voor de geleverde inspanning!

Lommelse Sahara

Badminton in De Soeverein

Woensdag, 14 januari 2015

Ook dit schooljaar organiseerde SVS een namiddagacitiviteit badminton in De Soeverein. Dit jaar werd er gespeeld zonder klassement. Onze leerlingen konden zo veel meer wedstrijdjes spelen. Dit spelsysteem werd postitief ontvangen door alle deelnemende leerlingen. Hiedoor werd het een leuke, leerrijke en vooral een actieve sportnamiddag.

Lommelse Sahara

Project 'Winter'

Maandag, 15 december tot vrijdag 19 december 2014

De leerlingen van 1B en 2BVL hebben de laatste week van het jaar afgesloten met een leerrijk, vakoverschrijdend project over de winter. Zo leerde men over de seizoenen en loste men een aantal winterraadsels op. Heel wat creatieve vaardigheden kwamen aan bod: cupcakes maken en versieren, tafeldecoratie maken, werken met vilt (met dank aan Kaatje Tomaatje, Neerpelt),...

Op donderdag stond er een uitstap naar Aken op het programma. De leerlingen voerden opdrachten uit tijdens een begeleide wandeling.

binnenkort ...


Workshop 'poëzie': 1LAT + 1WT

Dinsdag, 2 februari 2016

Project 'verkeer'

Vrijdag, 5 februari 2016

Start krokusvakantie

Maandag, 8 februari 2016

Workshops 'seksualiteit' 1ste jaar

Donderdag, 25 februari 2016

Theatervoorstelling 'Labyrint': 1ste + 2de jaar

Donderdag, 3 maart 2016


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."