• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
 VSK Boudewijngebouw

Rode Neuzen Dag

Maandag, 28 november 2016

Afgelopen week hebben onze leerlingen soep bereid en verkocht ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze actie leverde in het totaal 387, 30 euro op. Dit bedrag wordt integraal gestort op de rekening van het goede doel.

verder...

Bezoek aan de boekenbeurs en de haven van Antwerpen

Donderdag, 10 november 2016

Op donderdag 10 november bezochten de leerlingen van 1 en 2A de Antwerpse haven en de Boekenbeurs.

In de haven van Antwerpen kregen we een rondleiding van een aardige, verstandige man die ons allerlei wetenswaardigheden vertelde over de haven. We zagen silo’s, containers, ‘olifanten’, verlaten havendorpjes, enz… .

Na de rondleiding door de haven gingen we naar de Boekenbeurs. Eén van de opdrachten was een menu samenstellen voor een fictieve familie die op de maan leeft. Er waren daar kookboeken in overvloed die we hiervoor konden raadplegen.

Arno, leerling van 1 Latijn

 VSK Boudewijngebouw

De voetbalkooi

Maandag, 21 november 2016

Maandag 21 november werd de voetbalkooi officieel geopend en in gebruik genomen.

De directie bedankte alle leden van de leerlingenraad die ervoor gezorgd hebben dat de volgende stap in de verfraaiing van onze speelplaats genomen werd.

Huldiging oud-strijders

Vrijdag, 11 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Renée en Silke brachten enkele mooie gedichten. Lorena sloot af met een muzikale voltreffer.

Bee Happy Bee Sweet

Woensdag, 9 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte vond het BEE HAPPY BEE SWEET project (“BEE” verwijst naar het logo van het project “de bij”) plaats op campus Mercurius. Dit schooljaar werd de nadruk gelegd op pestgedrag via sociale media.

Proevertjesroute

Zaterdag, 15 oktober 2016

Afgelopen zaterdag namen 288 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

En wat eten we vandaag? Juist ja, wat de Romeinen aten!

Donderdag, 6 oktober 2016

Na een hoofdstuk over ‘het leven van elke dag in het oude Rome’, mochten de leerlingen de daad bij het woord voegen: we trokken met ons klasje de leskeuken in en bereidden enkele authentieke recepten uit Apicius’ De re coquinaria. Niet alledaagse ingrediënten (kardemom, ricotta, geitenmelk…) werden verwerkt op een niet-alledaagse manier. Het resultaat mocht er zijn: Romeinse oliebolletjes, broodjes, notensoufflé en wentelteefjes. Volgende les staat er uiteraard weer grammatica op het menu…

Scholenveldloop

Woensdag, 28 september 2016

Afgelopen woensdag namen heel wat leerlingen van onze campus deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. Onder een stralende zon hebben ze 'letterlijk' het beste van zichzelf gegeven.
Een dikke proficiat!

Ontbijtbuffet

Vrijdag, 23 september 2016

In het kader van de lessen voeding maakten de leerlingen van 2B een heerlijk ontbijtbuffet klaar. De leerlingen hebben het prima gedaan en zijn meteen weer een ervaring rijker..

Levensloop 2016

Zaterdag, 17 september en zondag, 18 september 2016

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop 2016. Ons team heeft 2000 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'.

Eerste schooldag

Donderdag, 1 september 2016

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Het was een spannende maar leuke dag, met een lekker ijsje als afsluiter.

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Keytivity schenkt 722 EURO aan Make-A-Wish

Dinsdag, 28 mei 2016

De leerlingen van 2 economische voorbereiding hebben hun project ‘Key-tivity’ op een waardige manier afgesloten. Het hele jaar lang hebben ze keihard gewerkt aan het project, maar hun inzet werd beloond.
verder...

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Schooljaar 2015 - 2016

De leerlingen van 2EV-WV hebben het hele schooljaar, elke maand een correcte oplossing gevonden voor ‘het Probleem van de Maand’. Dit wiskundig probleem is een doordenker, wiskundig raadsel, breinbreker ... waarbij de leerlingen hun (wiskundig) brein op volle toeren moeten laten werken.
verder...

Opendeurdag en voetbaltornooi

Opendeurdag en voetbaltornooi

Zaterdag, 21 mei 2016

Zaterdag 21 mei vond de opendeurdag plaats. Bezoekers konden deelnemen aan begeleide rondleidingen en workshops om zo kennis te maken met de verschillende studiemogelijkheden.
Verder was er een voetbaltornooi en toonden de leerlingen van de BS zich van hun beste kant tijdens het schoolfeest. Tal van jongeren hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich in te schrijven voor de start in het secundair onderwijs op 1 september.

Bezoek Concentra

Campus Mercurius GO! Lommel bezoekt Coldset Printing Partners

Dinsdag, 17 mei 2016

Hoe wordt een krant gemaakt? Wij laten de leerlingen het met eigen ogen zien!
Elk jaar brengen de leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het drukcentrum van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Je ziet van dichtbij hoe indrukwekkend groot zo’n krantenpers wel is en hoe de kranten van die dag in een razend tempo voorbij snellen, op weg naar de ontbijttafel. De rondleiding gebeurt met een ervaren gids. Het is fascinerend om de grote rollen papier te zien veranderen in bedrukte krantenvellen!

 SVS-zaalvoetbaltornooi

SVS-zaalvoetbaltornooi

Woensdag, 11 mei 2016

Tijdens de provinciale finale zaalvoetbal te Zonhoven hebben onze leerlingen een knappe zilveren medaille behaald. Ondanks dat de laatse wedstrijd nipt niet gewonnen werd, leverden jullie een schitterende prestatie. Jullie mogen terecht trotst zijn.
Proficiat en dank voor jullie inzet, sportiviteit en enthousiasme.
Dank ook aan de supporters voor jullie steun tijdens het tornooi.

 SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

Woensdag, 27 april 2016

Tijdens het SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel, heeft onze minivoetbalploeg een knap staaltje voetbal vertoond. Zowel Campus de Wingerd (8-0), als de Middenschool OLVI Paal (11-2) gingen met ruime cijfers voor de bijl. We feliciteren: Eren Altintas (2ELKV), Emin Karapinar (2ELKV), Rajjan Zouitni (2KVVV), Yakup Karadogan (2WVS), Maxhuni Rinor (2WVS) en Kai van der Vorst (2WVS) voor deze prachtige prestatie. en kijken al uit naar woensdag 4 mei wanneer ze de finaleronde spelen. Een extra bedankje gaat uit naar onze supporters. We hopen dat jullie er volgende week ook bij zijn.

Canterbury: vroeger en nu

Canterbury: vroeger en nu

Vrijdag 22 april 2016

De tweedejaars van Campus Mercurius hebben het afgelopen trimester op een originele manier afgesloten: 3 dagen lang hebben ze vakoverschrijdend gewerkt rond het thema “Canterbury: vroeger en nu”. Google Earth, wisselkoersen, rugby spelen, een Engels ontbijt, … zijn maar enkele items die aan bod kwamen.
verder...

Verkoopmoment minionderneming

Verkoopmoment minionderneming

Dinsdag, 19 april 2016

Op dinsdagavond organiseerden de leerlingen van 2EV een verkoopmoment op de campus. De cursisten van CVO Lino kwamen tijdens hun pauze onze minionderneming massaal steunen. Het was wederom een succes.

Sportdag

Sportdag

Vrijdag, 11 maart 2016

Tijdens de jaarlijkse sportdag hebben onze leerlingen zich naar hartelust kunnen uitleven tijdens verschillende sportactiviteiten. In de voormiddag stonden er mountainbike, laserbattle, bowling, mini-golf, laserbattle en een low-adventureparcorus op het programma. In de namiddag namen de leerlingen een frisse duik in het zwembad van De Vossemeren. Moe, maar voldaan kijken de leerlingen terug op een leuke, leerlijke maar vooral actieve sportdag.

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Dinsdag, 15 maart 2016

De leerlingen van het 2de jaar verzorging en voeding bezochten op dinsdag 15 maart woonzorgcentrum Kapittelhof. Ter voorbereiding hadden de leerlingen eigen cupcakes gebakken om uit te delen aan de bewoners. Tijdens deze namiddag verzorgden onze leerlingen de handen en voeten van verschillende bewoners.

Het was voor de leerlingen een eerste ervaring in de praktijk maar alleszins een leuke en leerrijke ervaring. Voor herhaling vatbaar!

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Vrijdag, 11 maart 2016

Meer dan 100 kinderen uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs bezochten campus Mercurius om kennis te maken met het middelbaar onderwijs op de campus. De leerlingen van het 5de leerjaar volgden 2 van 4 mogelijke workshops (techniek, wetenschappen, talen, elektriciteit).

De leerlingen van het 6de leerjaar werden in spelvorm - a.d.h.v. kleine opdrachten - wegwijs gemaakt in 10 verschillende vakken die gegeven worden in het secundair onderwijs. Zo maakten ze meteen ook kennis met de verschillende leerkrachten, gebouwen en infrastructuur.

We sloten deze boeiende, leuke en leerrijke dag af met lekkere frieten.

Project verkeer

Project verkeer

Vrijdag, 5 februari 2016

Tijdens deze dag, die in het teken stond van verkeersveiligheid en het nastreven van het verkeersreglement, namen onze leerlingen deel aan verschillende activiteiten. Zo onderzochten ze een verkeersongeval tijdens een educatief spel. Ze werden wegwijs gemaakt in diverse verkeerscampagnes en ontworpen zelf een affiche. Ze namen deel aan een verkeersquiz. Alle fietsen werden getoetst aan de veiligheidsvoorschriften. Ze moesten de verkeersregels nauwgezet volgen tijdens een fietstocht in de omgeving van de school en tevens hadden onze leerlingen de mogelijkheid om hun fiets te laten graveren. Het was een aangename en leerrijke dag.

Workshop 'spelen met je stem'

Workshop 'spelen met je stem'

Dinsdag, 2 februari 2016

De leerlingen van 1WT/LAT trokken vandaag naar de bibliotheek van Lommel om er deel te nemen aan de workshop ‘Spelen met je stem’. Erszi Mak, Lommels woordkunstenares, leerde onze leerlingen spelen met hun stem. Emoties koppelen aan stemvolume, intonatie, stemkleur … onze jongens en meisjes toonden zich snelle en goede leerlingen.

Deze workshop was tevens een prima voorbereiding op de ‘Voordrachtwedstrijd der Kempen’ van 22 april.

58 ste Cross der Jongeren

58 ste Cross der Jongeren

Woensdag, 27 januari 2016

Onze sportieve leerlingen namen deel aan de 58 ste Cross der Jongeren. Ondanks de voorspellingen, waren de weergoden ons gunstig gezind en werden wij gespaard van de regen. Onze leerlingen leverden puike prestaties met als uitschieter Maxhuni Rinor (2WVS - bronzen medaille in zijn leeftijdscategorie). Allemaal een dikke proficiat voor de geleverde inspanning!

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Zondag, 24 januari 2016

Ook dit jaar namen tal van jongeren deel aan de junior journalist wedstrijd. Het opstel dat ze schreven moest kaderen binnen het thema 'verschillend, maar toch gelijk'. Van de 3 leeftijdscategorieën gingen 2 van onze leerlingen, Renée (1 Latijn) en Camille (5 Economie - Moderne Talen) met de eerste prijs aan de haal.

Tijdens de proclamatie, die plaatsvond in de stedelijke bibliotheek, hebben ze hun opstel voorgedragen aan het brede publiek. Ze deden dit schitterend! Een dikke proficiat aan beide leerlingen maar ook aan alle jongeren die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

SVS-badmintontornooi

SVS-badmintontornooi

Woensdag, 13 januari 2016

Tijdens het SVS-badmintontornooi in sporthal De Soeverein, hebben onze sportieve leerlingen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Het was een actieve en leerrijke namiddag. We danken hen voor hun opkomst en inzet!
That's the spirit!

Techniek 1B

Techniek 1B

Vrijdag, 11 december 2015

De leerlingen van 1B zijn al volop in de kerststemming. Naast het uitzagen van de kerstboom in de lessen techniek waagden de leerlingen zich ook aan het solderen van ledjes in serie. Een dikke proficiat met dit mooie resultaat!

BHBS

Voetbal op school

Schooljaar 2015 - 2016

Tijdens VOS maken onze sportieve leerlingen al spelenderwijs kennis met het spel voetbal. Elke dinsdagmiddag kunnen zij zich in de sporthal hier naar hartenlust uitleven.

Multiculturele proeverij

Multiculturele proeverij

Maandag 23 november 2015

In het kader van de lessen PAV stonden de leerlingen van 2B in voor de organisatie van een multiculturele proeverij. De leerlingen moesten zelf een land kiezen en een passend gerecht bereiden. Verder bouwden ze elk een stand op binnen het thema en moesten ze hun gerecht presenteren aan hun ouders maar ook aan de personeelsleden en directie van de campus. De gerechten waren erg multicultureel en zeer lekker, daarenboven hebben de leerlingen de gerechten prima gepresenteerd.

binnenkort ...

Lezing Bart Vermeer - BIB Lommel

Woensdag, 11 januari 2017

BIB Lommel: BIBOB-spel

Donderdag, 2 februari 2017

Mercurius Rockt

Vrijdag, 10 februari 2017


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."