• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius

GWP 2de leerjaar

Woensdag, 2 april tot vrijdag 4 april 2014

De leerlingen van het tweede jaar diepen het thema 'Canterbury: vroeger en nu' uit. Gedurende drie lesdagen wordt er vakoverschrijdend gewerkt en besteden we veel aandacht aan sociale vaardigheden. In groep doen de leerlingen o.a. opzoekwerk over bv. het klimaat in het Verenigd Koninkrijk en de Britse Pond. Verder ...

GWP 1ste leerjaar

Woensdag, 2 april tot vrijdag 4 april 2014

Voor het eerste leerjaar A en B wordt er elk jaar een drie- tot vierdaagse GWP georganiseerd. GWP staat voor ‘geïntegreerde werkperiode’; de traditionele vakken worden in projectvorm aangeboden rond een interessant thema, aansluitend bij de leefwereld van de jongeren. Verder ...

SVS- activiteit 'DANS'

Woensdag, 19 februari

Enkele van onze leerlingen hebben zich kunnen uitleven tijdens de SVS-activiteit dans in sparthal de Soeverein. Onder leiding van Anick Berghmans en op muziek van "Pitbull & Kei$ha - Timber" kregen de leerlingen leuke danspassen aangeleerd.

Gedichtenwedstrijd 'Oorlog en vrede'

Vrijdag, 31 januari 2014

Vrijdagavond 31 januari mochten 2 van onze leerlingen hun winnende gedicht voordragen op de schitterend georganiseerde poëzieavond van de Lommelse bibliotheek. verder...

Cross der jongeren

Woensdag, 29 januari 2014

Onze leerlingen hebben deelgenomen aan de inmiddels 56ste editie van de 'Cross Der Jongeren'. Ondanks het kille weer en het zwakke winterzonnetje leverden onze leerlingen en deelnemende leerkrachten een puike prestatie!

Badmintontornooi ism SVS

Woensdag, 15 januari 2014

Onze leerlingen van de middenschool hebben deelgenomen aan een badmintontornooi ism SVS. Ondanks de weerstand van de leerlingen van PROVIL hebben onze leerlingen zich knap verweerd. Dit resulteerde in enkele medailles: Sytze Verheyen - Brons, Kennel Elvira - Zilver, Yip Van Ginkel - Brons, Charlotte Theunis - Goud, Djorni Budgen - Goud, Joost Plugge - Zilver.

Juniorjournalist Lommel

Zondag, 19 januari 2014

Met trots mogen we stellen dat er heel wat talent huist in onze school. Sam Schröter van 2 Latijn behaalde de verdiende eretitel van JuniorJournalist van Lommel! Op zondag 19 januari heeft zij haar inzending voorgelezen in de bib.

Wereldhandelsspel

Vrijdag, 20 december 2013

Op vrijdag 20 december organiseerden de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken een 'Fair Trade' voormiddag. Dit om ook de laatste dag voor de vakantie op een zinvolle manier in te vullen. Zowel de leerlingen van Middenschool Mercurius als de leerlingen van het Koninklijk Atheneum namen deel aan deze activiteit.

Volleybal voor leerkrachten

Woensdag, 20 november 2013

Joepie! Mercurius Lommel heeft weer van zich doen spreken tijdens het volleybaltoernooi voor leerkrachten te Hasselt. We mochten voor de tweede maal op rij huiswaarts keren met een beker.

Muziekgroep

Schooljaar 2013 - 2014

Vanaf dit schooljaar zal op maandag en vrijdag tijdens de middag 'iets met muziek' gedaan worden. De leerlingen die geïnteresseerd zijn, mogen zelf voorstellen doen en daaruit blijkt dat we voornamelijk zingende meisjes op school hebben!

Leerlingen die willen mogen binnenkort optreden tijdens opendeurdagen en dergelijke.

Sportdag

Dinsdag, 8 oktober 2013

Tijdens de jaarlijkse sportdag hebben onze leerlingen van de Middenschool zich weer van harte kunnen uitleven. Hoog touwenparcours, boulderen, badminton, pingpong, speleobox, fietsen, bowlen en natuurlijk zwemmen in tropisch zwembad Centerparcs De Vossemeren.

Het waren allemaal activiteiten die ervoor zorgden dat het een dag was vol sportieve hoogtepunten!

Veldloop

Woensdag, 25 september 2013

Dit schooljaar hebben onze leerlingen deelgenomen aan de scholenveldloop @ Soeverein te Lommel. Ondanks de hevige tegenstand van de andere scholen hebben onze leerlingen zich verdienstelijk verweerd. Het uiteindelijke resultaat was een bronzen medaille voor Soaris Orukpe (1Ac). Proficiat!

Sport op school

Schooljaar 2012 - 2013

De Middenschool van Mercurius behaalde een zilveren medaille voor hun geleverde inspanning inzake sport gedurende het voorbije schooljaar! Dit dankzij onze deelname aan een ruim en divers sportaanbod zoals: "Cross Der Jongeren", schoolvoetbal, badminton, dansworkshops, 10 miles van Lommel...

Ook tijdens de lessen kregen de leerlingen de kans om kennis te maken met alternatieve sporten: Olympics @ school en de Euregiocup 2013 @ Kerkrade!

De eerste schooldag

Maandag, 2 september 2013

Vol spanning kijkt ons team uit naar de eerste schooldag!

Wij verwachten onze leerlingen van het eerste jaar maandag 2 september om 8u20 op de speelplaats. Daar worden jullie verzameld voor jullie eerste stappen in GO! Middenschool Mercurius. Deze dag staat in het teken van de school en je nieuwe medeleerlingen leren kennen.

binnenkort ...

Integratiedag bs De Kleine Ontdekker

Woensdag, 23 april 2014

Infonamiddag: middenschool & atheneum

Zaterdag, 26 april 2014 (van 12 u tot 18 u)

voor meer info...

Sponsorloop

Woensdag, 30 april 2014

Integratiedag bs De Schommel

Dinsdag, 13 mei 2014

Voetbaltornooi Mercurius - bs Stapsgewijs

Vrijdag, 16 mei 2014Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be