• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Opendeurdag en voetbaltornooi

Opendeurdag en voetbaltornooi

Zaterdag, 21 mei 2016

Zaterdag 21 mei vond de opendeurdag plaats. Bezoekers konden deelnemen aan begeleide rondleidingen en workshops om zo kennis te maken met de verschillende studiemogelijkheden.
Verder was er een voetbaltornooi en toonden de leerlingen van de BS zich van hun beste kant tijdens het schoolfeest. Tal van jongeren hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich in te schrijven voor de start in het secundair onderwijs op 1 september.

Bezoek Concentra

Campus Mercurius GO! Lommel bezoekt Coldset Printing Partners

Dinsdag, 17 mei 2016

Hoe wordt een krant gemaakt? Wij laten de leerlingen het met eigen ogen zien!
Elk jaar brengen de leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het drukcentrum van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Je ziet van dichtbij hoe indrukwekkend groot zo’n krantenpers wel is en hoe de kranten van die dag in een razend tempo voorbij snellen, op weg naar de ontbijttafel. De rondleiding gebeurt met een ervaren gids. Het is fascinerend om de grote rollen papier te zien veranderen in bedrukte krantenvellen!

 SVS-zaalvoetbaltornooi

SVS-zaalvoetbaltornooi

Woensdag, 11 mei 2016

Tijdens de provinciale finale zaalvoetbal te Zonhoven hebben onze leerlingen een knappe zilveren medaille behaald. Ondanks dat de laatse wedstrijd nipt niet gewonnen werd, leverden jullie een schitterende prestatie. Jullie mogen terecht trotst zijn.
Proficiat en dank voor jullie inzet, sportiviteit en enthousiasme.
Dank ook aan de supporters voor jullie steun tijdens het tornooi.

 SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel

Woensdag, 27 april 2016

Tijdens het SVS-zaalvoetbaltornooi te sporthal De Soeverein Lommel, heeft onze minivoetbalploeg een knap staaltje voetbal vertoond. Zowel Campus de Wingerd (8-0), als de Middenschool OLVI Paal (11-2) gingen met ruime cijfers voor de bijl. We feliciteren: Eren Altintas (2ELKV), Emin Karapinar (2ELKV), Rajjan Zouitni (2KVVV), Yakup Karadogan (2WVS), Maxhuni Rinor (2WVS) en Kai van der Vorst (2WVS) voor deze prachtige prestatie. en kijken al uit naar woensdag 4 mei wanneer ze de finaleronde spelen. Een extra bedankje gaat uit naar onze supporters. We hopen dat jullie er volgende week ook bij zijn.

Canterbury: vroeger en nu

Canterbury: vroeger en nu

Vrijdag 22 april 2016

De tweedejaars van Campus Mercurius hebben het afgelopen trimester op een originele manier afgesloten: 3 dagen lang hebben ze vakoverschrijdend gewerkt rond het thema “Canterbury: vroeger en nu”. Google Earth, wisselkoersen, rugby spelen, een Engels ontbijt, … zijn maar enkele items die aan bod kwamen.
verder...

Verkoopmoment minionderneming

Verkoopmoment minionderneming

Dinsdag, 19 april 2016

Op dinsdagavond organiseerden de leerlingen van 2EV een verkoopmoment op de campus. De cursisten van CVO Lino kwamen tijdens hun pauze onze minionderneming massaal steunen. Het was wederom een succes.

Sportdag

Sportdag

Vrijdag, 11 maart 2016

Tijdens de jaarlijkse sportdag hebben onze leerlingen zich naar hartelust kunnen uitleven tijdens verschillende sportactiviteiten. In de voormiddag stonden er mountainbike, laserbattle, bowling, mini-golf, laserbattle en een low-adventureparcorus op het programma. In de namiddag namen de leerlingen een frisse duik in het zwembad van De Vossemeren. Moe, maar voldaan kijken de leerlingen terug op een leuke, leerlijke maar vooral actieve sportdag.

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Leerlingen verzorging en voeding verzorgen bewoners Kapittelhof

Dinsdag, 15 maart 2016

De leerlingen van het 2de jaar verzorging en voeding bezochten op dinsdag 15 maart woonzorgcentrum Kapittelhof. Ter voorbereiding hadden de leerlingen eigen cupcakes gebakken om uit te delen aan de bewoners. Tijdens deze namiddag verzorgden onze leerlingen de handen en voeten van verschillende bewoners.

Het was voor de leerlingen een eerste ervaring in de praktijk maar alleszins een leuke en leerrijke ervaring. Voor herhaling vatbaar!

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Integratiedag BS 5de en 6de leerjaar

Vrijdag, 11 maart 2016

Meer dan 100 kinderen uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs bezochten campus Mercurius om kennis te maken met het middelbaar onderwijs op de campus. De leerlingen van het 5de leerjaar volgden 2 van 4 mogelijke workshops (techniek, wetenschappen, talen, elektriciteit).

De leerlingen van het 6de leerjaar werden in spelvorm - a.d.h.v. kleine opdrachten - wegwijs gemaakt in 10 verschillende vakken die gegeven worden in het secundair onderwijs. Zo maakten ze meteen ook kennis met de verschillende leerkrachten, gebouwen en infrastructuur.

We sloten deze boeiende, leuke en leerrijke dag af met lekkere frieten.

Project verkeer

Project verkeer

Vrijdag, 5 februari 2016

Tijdens deze dag, die in het teken stond van verkeersveiligheid en het nastreven van het verkeersreglement, namen onze leerlingen deel aan verschillende activiteiten. Zo onderzochten ze een verkeersongeval tijdens een educatief spel. Ze werden wegwijs gemaakt in diverse verkeerscampagnes en ontworpen zelf een affiche. Ze namen deel aan een verkeersquiz. Alle fietsen werden getoetst aan de veiligheidsvoorschriften. Ze moesten de verkeersregels nauwgezet volgen tijdens een fietstocht in de omgeving van de school en tevens hadden onze leerlingen de mogelijkheid om hun fiets te laten graveren. Het was een aangename en leerrijke dag.

Workshop 'spelen met je stem'

Workshop 'spelen met je stem'

Dinsdag, 2 februari 2016

De leerlingen van 1WT/LAT trokken vandaag naar de bibliotheek van Lommel om er deel te nemen aan de workshop ‘Spelen met je stem’. Erszi Mak, Lommels woordkunstenares, leerde onze leerlingen spelen met hun stem. Emoties koppelen aan stemvolume, intonatie, stemkleur … onze jongens en meisjes toonden zich snelle en goede leerlingen.

Deze workshop was tevens een prima voorbereiding op de ‘Voordrachtwedstrijd der Kempen’ van 22 april.

58 ste Cross der Jongeren

58 ste Cross der Jongeren

Woensdag, 27 januari 2016

Onze sportieve leerlingen namen deel aan de 58 ste Cross der Jongeren. Ondanks de voorspellingen, waren de weergoden ons gunstig gezind en werden wij gespaard van de regen. Onze leerlingen leverden puike prestaties met als uitschieter Maxhuni Rinor (2WVS - bronzen medaille in zijn leeftijdscategorie). Allemaal een dikke proficiat voor de geleverde inspanning!

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Zondag, 24 januari 2016

Ook dit jaar namen tal van jongeren deel aan de junior journalist wedstrijd. Het opstel dat ze schreven moest kaderen binnen het thema 'verschillend, maar toch gelijk'. Van de 3 leeftijdscategorieën gingen 2 van onze leerlingen, Renée (1 Latijn) en Camille (5 Economie - Moderne Talen) met de eerste prijs aan de haal.

Tijdens de proclamatie, die plaatsvond in de stedelijke bibliotheek, hebben ze hun opstel voorgedragen aan het brede publiek. Ze deden dit schitterend! Een dikke proficiat aan beide leerlingen maar ook aan alle jongeren die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

SVS-badmintontornooi

SVS-badmintontornooi

Woensdag, 13 januari 2016

Tijdens het SVS-badmintontornooi in sporthal De Soeverein, hebben onze sportieve leerlingen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Het was een actieve en leerrijke namiddag. We danken hen voor hun opkomst en inzet!
That's the spirit!

Techniek 1B

Techniek 1B

Vrijdag, 11 december 2015

De leerlingen van 1B zijn al volop in de kerststemming. Naast het uitzagen van de kerstboom in de lessen techniek waagden de leerlingen zich ook aan het solderen van ledjes in serie. Een dikke proficiat met dit mooie resultaat!

BHBS

Voetbal op school

Schooljaar 2015 - 2016

Tijdens VOS maken onze sportieve leerlingen al spelenderwijs kennis met het spel voetbal. Elke dinsdagmiddag kunnen zij zich in de sporthal hier naar hartenlust uitleven.

Multiculturele proeverij

Multiculturele proeverij

Maandag 23 november 2015

In het kader van de lessen PAV stonden de leerlingen van 2B in voor de organisatie van een multiculturele proeverij. De leerlingen moesten zelf een land kiezen en een passend gerecht bereiden. Verder bouwden ze elk een stand op binnen het thema en moesten ze hun gerecht presenteren aan hun ouders maar ook aan de personeelsleden en directie van de campus. De gerechten waren erg multicultureel en zeer lekker, daarenboven hebben de leerlingen de gerechten prima gepresenteerd.

Doe-aan-Sportbeurs<

Doe-aan-Sportbeurs

Vrijdag 20 november 2015

Onze leerlingen van de B-stroom hebben tijdens de laatste editie van de Doe-aan-Sportbeurs kunnen kennismaken met een groot aantal verschillende sportdisciplines. Een korte opsomming: Digi-Bikes, Airtrack, schermen, dans, tafeltennis, rappel, wielrennen, kajak, enz. Het was een zéér sportieve voormiddag!

BHBS

Bee Happy Bee Sweet

Donderdag, 12 november 2015

Ook dit jaar stond onze 'Bee Happy Bee Sweet- actie' op de planning. De leerlingen kregen een waar ontsmettingsbad voor handen en voeten, een injectie, medicatie en als laatste een BHBS- stempel. Zo konden ze de pestvrije zone betreden.
verder...

zang

Huldiging oud-strijders

Woensdag, 11 november 2015

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Limvida, Yinte, Mirandra, Jessica, Eva... jullie hebben het schitterend gedaan.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Workshops DrinKraantjewater

Maandag, 5 en dinsdag, 6 oktober 2015

Tijdens de workshops DrinKraantjeswater kregen onze leerlingen een zicht op hun waterverbruik en de herkomst van dat water. Aan de hand van opdrachten, een quiz en een waterproeverij, ontdekten ze het productieproces en de voordelen van kraantjeswater, maar ook het verschil met flessenwater. Eveneens werd aangetoond hoe je plastic afval kunt vermijden. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Ontbijtbuffet leerlingen 2DEVV en 2KVVV

Vrijdag, 25 september 2015

Tijdens de lessen voeding hebben de leerlingen een heerlijk ontbijtbuffet klaargemaakt. Ook de directeur heeft meegegeten en bevestigde dat het zeer goed was. De leerlingen zijn een leuke en lekkere ervaring rijker.

Scholenveldloop

Scholenveldloop

Woensdag, 23 september 2015

Trots zijn wij op onze leerlingen voor de geleverde prestaties op de scholenveldloop. Ondanks het kille, regenachtige weer en de overvloed aan modder leverden al onze leerlingen puike prestaties af.
That's the spirit!

Proficiat aan Liza Zuka (1WWS) voor het behalen van de zilveren medaille!

De eerste schooldag

De eerste schooldag

Dinsdag, 1 september 2015

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich meteen thuis voelden op Campus Mercurius, hebben we dan ook een interactief spel op poten gezet. De leerlingen gingen zelfstandig aan de slag met een aantal opdrachten, waarbij het vinden van lokalen, de kennismaking met de leerkrachten en de vakken én natuurlijk ook de teambuilding als groep centraal stonden.

Jorge Prado Europees kampioen motorcross

Jorge Prado Europees kampioen motorcross 2015

Vrijdag, 30 augustus 2015

Jorge Prado, leerling van 2EV, werd eind augustus Europees kampioen in de EMX125 klasse.
Een dikke proficiat, Jorge!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Receptie 2DEVV

Vrijdag, 19 juni 2015

Tijdens de lessen 'verzorging en voeding' hebben de leerlingen van 2DEVV een volledige receptie voorbereid. Het was overheerlijk... voor herhaling vatbaar!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

Leerlingen 1B spelen op de djembé

Woensdag, 10 juni 2015

De leerlingen van 1B maakten dit jaar kennis met verschillende muziekinstrumenten. Zo oefenden ze bijvoorbeeld al eens met klein slagwerk. Op woensdag 10 juni stond de djembé op het programma. De leerlingen leerden hoe dergelijke instrumenten worden gemaakt en uiteraard mochten ze allemaal eens proberen!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

De winnaars van ‘het Probleem van de Maand’ zijn bekend!

schooljaar 2014-2015

De directeur heeft vandaag de wisselbeker uitgereikt aan de winnende klassen "2LAT" en "1WT". Deze leerlingen mogen een jaar lang in de prijzenkast pronken op de foto naast ‘the cup’!
verder ...

Euroclassica

Euroclassica

februari 2015

In de maand februari namen alle leerlingen van het tweede en derde jaar Latijn van GO Atheneum Mercurius Lommel deel aan het internationale Euroclassica-examen, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle Europese landen. De resultaten waren verbluffend: in het derde jaar behaalde de hele klas een medaille. Dunja Rahim slaagde er zelfs in een gouden medaille in de wacht te slepen. In het tweede jaar werden vier bronzen medailles behaald. De leerlingen (en hun leerkracht) mogen terecht fier zijn op deze prestatie, aangezien ook dit jaar weer duizenden leerlingen van over heel Europa deelnamen en er slechts een handvol medailles werd uitgereikt.

Afsluiting project ‘ChocoCroco’

Minivoetbaltornooi 4-4

Woensdag, 13 mei 2015

Woensdag 13 mei, hebben een aantal van onze leerlingen deelgenomen aan een minivoetbaltornooi 4-4. Onder de brandende zon hebben onze 4 ploegjes het beste van zichzelf gegeven. Jammer genoeg kwamen we 2 doelpunten te kort om te hoofdprijs weg te kapen. Desalniettemin feliciteren we onze leerlingen voor hun inzet en fair-play gedurende het volledige tornooi.

binnenkort ...


Start examen

Woensdag, 15 juni 2016

Proclamatie 2de jaar

Dinsdag, 28 juni 2016

Start zomervakantie

Vrijdag, 1 juli 2016


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ms.lommel@g-o.be


Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."