• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Kinderrechtenprijs

Kinderrechtenprijs

Zaterdag, 18 november 2017

Op 18 november 2017 vond voor de allereerste keer de uitreiking plaats van de Belgische Kinderrechtenprijs. Omdat Gino Aytas (een leerling van onze leerlingenraad) in de 20-koppige jury zat, mochten wij getuige zijn van dit evenement in het federaal parlement.

Koekenbak op Campus Mercurius

Koekenbak op Campus Mercurius

Vrijdag, 17 november 2017

De laatste dagen overheerst de geur van versgebakken speculaas op GO! Campus Mercurius. Zou de Sint hier zijn intrek genomen hebben? Neen hoor! Het zijn leerlingen die tijdens de lessen voeding deze lekkernij bakken. De leerlingenraad verkoopt de speculaas volgende week op school.

De opbrengst gaat integraal naar ‘De Warmste Week’.

Bezoek aan de Tiense suikerfabriek

Bezoek aan de Tiense suikerfabriek

Vrijdag, 17 november 2017

De leerlingen uit de economische richtingen van de tweede graad van Campus Mercurius bezochten de Tiense suikerfabriek. Na een film over de werking van het bedrijf, kon het bedrijfsbezoek echt beginnen. Het productieproces van suiker werd duidelijk uitgelegd door de gids.

Na de rondleiding ontvingen de leerlingen een pakje Cassonadesuiker als verrassing. De leerlingen wisten deze leerrijke uitstap wel te smaken!

Top Team managementspel

Top Team managementspel

Donderdag, 16 november 2017

In het kader van de lessen economie gingen de leerlingen van 5 economie en 5 handel naar de Hogeschool UC Leuven-Limburg om er deel te nemen aan het Top Team managementspel. Tijdens deze workshop leidden de leerlingen virtueel een bedrijf en gingen zo de concurrentie met andere deelnemende scholen aan.

Heart Feelings

Minionderneming "Heart Feelings"

Schooljaar 2017 - 2018

Naar jaarlijkse gewoonte stampen de leerlingen van 6 handel met de hulp van hun leerkrachten economie een mini-onderneming uit de grond. Dit schooljaar heet deze ‘Heart Feelings’. De laatstejaars bieden een mix van diensten en gadgets aan die het uiten van emoties vergemakkelijkt.

Wellicht kunnen de producten van Heart Feelings de drempelvrees om over emoties te praten verlagen. Dat is althans de wens van de leerlingen 6 handel. Om hun concept kracht bij te zetten, gaan de leerlingen een deel van hun winst doneren voor Rode Neuzen Dag.

Buddy-project

Buddy-project

Schooljaar 2017 - 2018

Enkele leerlingen uit de tweede en derde graad geven huiswerkbegeleiding aan de kinderen van Methodeschool XCL EigenWijs. In het kader van dit buddyproject oefenen ze een halfuurtje extra in lezen, taal of rekenen. Een verrijkende ervaring voor zowel de leerlingen van het basis- als van het secundair onderwijs!

Met bijzondere dank aan Soroptimist Club Hamont-Achel Noord-Limburg.

11 novemberviering

11 novemberviering

Zaterdag, 11 november 2017

Tijdens de 11 novemberviering was er een bloemenhulde aan het oorlogsmonument. Daarna werden in het raadhuis de eretekens van de nieuwe gedecoreerden en oudstrijders uitgereikt. Deze ceremonie werd opgeluisterd door enkele leerlingen die een tekst voorlazen en een lied zongen.

Na de plechtigheid bedankte de burgemeester Winona, Jitske, Mirandra, Laura en Lorena nog eens uitdrukkelijk voor hun knappe prestatie.

Bee Happy, Bee Sweet

Bee Happy, Bee Sweet

Woensdag 8 november 2017

Het ochtendgrijs stond in schril contrast met het warme onthaal dat de leerlingen van GO! Campus Mercurius vandaag kregen. Het was dan ook 'Bee Happy Bee Sweet' dag: een jaarlijkse anti-pestactie die de school organiseert.

Op deze manier hoopt GO! Campus Mercurius bij te dragen tot de bewustwording van de jongeren dat pesten 'not done' is.

Romeins koken

Romeins koken

Donderdag, 26 oktober 2017

De leerlingen van 2 Latijn trokken vandaag tijdens de les Latijn de keuken in om de theorie aan de praktijk te linken en eens aan den lijve te ondervinden hoe Romeins voedsel nu precies smaakte.

Ze maakten ambachtelijke broodjes en koekjes en toverden heel wat hapjes op tafel. Geen kruimeltje bleef er over van hun feestmaal.

ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

Ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

Maandag 9 oktober 2017

Tijdens de lessen voeding maakten onze leerlingen van het 2de jaar een heerlijk ontbijtbuffet. Verse thee, spek met eieren en diverse internationale lekkernijen stonden op het menu. Ook de directeur proefde dat het goed was.

Een dikke proficiat aan onze leerlingen!

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

Donderdag, 5 oktober 2017

Elke dag opnieuw zetten onze leerkrachten zich in voor hun vak, onze leerlingen en collega's. Dit mocht gevierd worden... Dank jullie wel!

Lommel Prüft

Lommel Prüft

Zaterdag, 30 september 2017

Afgelopen zaterdag namen meer dan 160 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

Levensloop

Levensloop

Zaterdag, 16 en zondag, 17 september 2017

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop.

Ons team heeft 1766 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'. Een resultaat om trots op te zijn!

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Vrijdag, 1 september 2017

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Het was een spannende maar leuke dag, met een lekker ijsje als afsluiter.

Betty Reis

Betty Reis Gesamtschule

Woensdag, 31 mei 2017

De drie leerlingen van het vijfde jaar economie-moderne talen brachten een bezoek aan de Betty Reis Gesamtschule in Wassenberg (Duitsland). Dit deden ze in het kader van een onderzoeksopdracht waarbij ze het Duitse schoolsysteem vergeleken met dat in Vlaanderen. Bij aankomst werden we ontvangen door dhr. Herrmann, pedagogisch directeur, en drie leerlingen. Deze drie leerlingen gaven ons een boeiende rondleiding doorheen de verschillende schoolgebouwen.


verder...
Hageven’

Mercurius Lommel loopt voor de 10de maal voor het goede doel

Woensdag, 10 mei 2017

Voor het 10de jaar op rij organiseerden de leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer van GO! Atheneum Mercurius Lommel een sponsorloop. De voorbije jaren werd er gelopen voor goede doelen zoals ‘Think Pink’, ‘SOS Kinderdorpen’ en ‘Kom op Tegen Kanker’. Dit jaar was het goede doel ‘Make-A-Wish Vlaanderen’.


verder...
Hageven’

Hageven

Vrijdag, 12 mei 2017

De leerlingen van 3 aso namen deel aan een didactische uitstap naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Neerpelt. Onder leiding van Guido Janssen, wandelden we doorheen het gebied en konden we kennismaken met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze analyseerden de chemische parameters van het vijverwater met behulp van testkoffertjes en onderzochten de fauna in de vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes in het water gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd tenslotte de biologische kwaliteit van het vijverwater bepaald.

LAN-party

Poëziewedstrijd 'Humor'

Zaterdag, 6 mei 2017

De jaarlijkse poëziewedstrijd van de stad Lommel voor kinderen en jongeren stond dit jaar in het teken van "humor". Meer dan honderd pareltjes bereikten de jury, maar er kon maar één de primus zijn. In de categorie onder de vijftien jaar werd dat Mirandra Sulejmani, l eerlinge van 3 wetenschappen (op de foto uiterst rechts). Proficiat met jouw schitterende prestatie, Mirandra!

Bednet

Bednet fotowedstrijd

Vrijdag, 10 mei 2017

Onze leerlingen deden mee aan de nationale pyjamadag ten voordele van Bednet (organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit). Onze interne vakjury heeft zich met de nodige ernst gebogen over alle pyjamafoto's en de winnaars zijn inmiddels bekend! Zij krijgen van onze directie een bioscoopticket.

LAN-party

LAN-party

Vrijdag, 10 maart 2017

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Informaticabeheer organiseerden op vrijdagavond 10 maart 2017 een LAN-party in het kader van het behalen van hun attest bedrijfsbeheer. De leerlingen werkten een ondernemingsplan uit om de LAN-party te kunnen organiseren: ze moesten alles zelf plannen, een website maken, een online inschrijvingsformulier maken, sponsors zoeken,…

Shopping 1 in Genk

Shopping 1 in Genk

Dinsdag, 11 februari 2017

Wij, de leerlingen van 6 handel, kregen op 11 februari de kans om onze onderneming aan het grote publiek in Genk voor te stellen. Tijdens deze regionale verkoopdag werd Shopping 1 helemaal omgetoverd tot de place-to-be voor alle jonge miniondernemers.

verder...

2de aandeelhoudersvergadering

2de aandeelhoudersvergadering

Vrijdag, 10 februari 2017

Op 10 februari 2017 hielden we onze 2de aandeelhoudersvergadering in de studiezaal van onze campus. Deze vergadering kondigde de start van een nieuw boekjaar aan en daarbij horen andere functies.

verder...

Top Team Managementspel

Top Team Managementspel.

Dinsdag, 14 februari 2017

De leerlingen van 5 EMT/EWI en Handel trokken naar Diepenbeek om hier deel te nemen aan het Top Team Managementspel, georganiseerd door hogeschool UCLL.

Tijdens dit bedrijfsspel namen de leerlingen het in groepjes van 5 tegen mekaar en andere scholen op. Als ware bedrijfsleiders gingen ze aan de slag om hun marktaandeel en winst te optimaliseren. Zo werd er druk gediscussieerd over reclamebudgetten, het aantal productiemachines, verkoopprijzen en distributiemarges. Na een eerste spelronde slaagde een groepje van onze school erin om marktleider te worden. Jammer genoeg moesten onze leerlingen hun marktpositie in een volgende ronde afgeven aan een concurrerend bedrijf.

De leerlingen keerden die dag met een rugzak vol bedrijfseconomische weetjes terug naar Lommel.

Cross der Jongeren

Cross der Jongeren.

Woensdag, 25 januari 2017

Naar jaarlijkse gewoonte, hebben een aantal van onze leerling deelgenomen aan de Cross der Jongeren. Ondanks het kille weer, hebben onze leerlingen puike prestaties geleverd. Uitschieter was Rinor Maxhuni (3EWi) met een zilveren Medaille! Proficiat!

 VSK Boudewijngebouw

Minionderneming: 1ste aandeelhoudersvergadering.

Maandag, 25 november 2016

Mini-onderneming Recyrom hield op 25 november 2016 haar eerste aandeelhoudersvergadering. Gedelegeerd bestuurder Hanna De Geyndt stelde de mini-onderneming voor tijdens het welkomstwoord. Vervolgens stelden de andere departementen zichzelf voor.

verder...

 VSK Boudewijngebouw

Rode Neuzen Dag

Maandag, 28 november 2016

Afgelopen week hebben onze leerlingen soep bereid en verkocht ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze actie leverde in het totaal 387, 30 euro op. Dit bedrag wordt integraal gestort op de rekening van het goede doel.

verder...

 VSK Boudewijngebouw

Gezond ontbijt

Woensdag, 23 november 2016

Op woensdagochtend 23 november hebben onze leerlingen van het 7de jaar in het kader van de lessen PAV een gezond ontbijt aangeboden aan alle scholieren van de middenschool en het atheneum. Choco, ontbijtkoeken en fruitsap moesten plaatsmaken voor o.a. volkorenbrood/muesli, magere kaas/kipfilet en thee, hierbij rekening houdend met de gangbare gezondheidsnormen. Aan de hand van posters en een brochure kregen de leerlingen hierover ook nog extra informatie mee. Een succesvol initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Buddyproject

Buddyproject

Dinsdag, 22 november 2016

Vorige week vond op onze campus de kick-off plaats van het buddyproject. Dit project werd vorig schooljaar in samenwerking met de Soroptomisten Hamont-Achel geïntegreerd in de school en houdt in dat leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, leerlingen van de eerste graad van basisschool Kla4tje gaan ondersteunen bij het maken van het huiswerk:
verder...

 VSK Boudewijngebouw

De voetbalkooi

Maandag, 21 november 2016

Maandag 21 november werd de voetbalkooi officieel geopend en in gebruik genomen.

De directie bedankte alle leden van de leerlingenraad die ervoor gezorgd hebben dat de volgende stap in de verfraaiing van onze speelplaats genomen werd.

 VSK Boudewijngebouw

VSK Boudewijngebouw

Donderdag, 17 november 2016

Een delegatie van de leerlingenraad werd op donderdag 17 november verwacht in het Boudewijngebouw in Brussel. De Vlaamse Scholierenkoepel organiseerde daar workshops met uiteenlopende thema’s zoals budgettering, wettelijk kader, huishoudelijk reglement en teamcharter. Niet alleen de leerlingen, maar ook hun begeleiders kwamen met heel wat nieuwe ideeën terug naar huis. verder...GWP Parijs 2017Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be