• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

Ontbijt leerlingen 2de jaar verzorging en voeding

maandag 9 oktober 2017

Tijdens de lessen voeding maakten onze leerlingen van het 2de jaar een heerlijk ontbijtbuffet. Verse thee, spek met eieren en diverse internationale lekkernijen stonden op het menu. Ook de directeur proefde dat het goed was.

Een dikke proficiat aan onze leerlingen!

Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

Donderdag, 5 oktober 2017

Elke dag opnieuw zetten onze leerkrachten zich in voor hun vak, onze leerlingen en collega's. Dit mocht gevierd worden... Dank jullie wel!

Lommel Prüft

Lommel Prüft

Zaterdag, 30 september 2017

Afgelopen zaterdag namen meer dan 160 wandelaars deel aan de 'proevertjesroute' (een culinaire wandeling doorheen de stad), met vertrek en aankomst op campus Mercurius. Ook onze leerlingen verzorging en voeding maakten, onder begeleiding van mevr; Swinnen, een lekker hapje klaar voor alle bezoekers. Tevens zorgden ze ervoor dat iedereen bediend werd, ze deden het voortreffelijk.

Levensloop

Levensloop

Zaterdag, 16 en zondag, 17 september 2017

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop.

Ons team heeft 1766 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'. Een resultaat om trots op te zijn!

Eerste schooldag

Eerste schooldag

Vrijdag, 1 september 2017

Na de vakantie is het altijd weer uitkijken naar de eerste schooldag, en dan in het bijzonder voor de leerlingen die dit jaar de stap van de basisschool naar het secundair onderwijs hebben gezet. Het was een spannende maar leuke dag, met een lekker ijsje als afsluiter.

Betty Reis

Betty Reis Gesamtschule

Woensdag, 31 mei 2017

De drie leerlingen van het vijfde jaar economie-moderne talen brachten een bezoek aan de Betty Reis Gesamtschule in Wassenberg (Duitsland). Dit deden ze in het kader van een onderzoeksopdracht waarbij ze het Duitse schoolsysteem vergeleken met dat in Vlaanderen. Bij aankomst werden we ontvangen door dhr. Herrmann, pedagogisch directeur, en drie leerlingen. Deze drie leerlingen gaven ons een boeiende rondleiding doorheen de verschillende schoolgebouwen.


verder...
Hageven’

Mercurius Lommel loopt voor de 10de maal voor het goede doel

Woensdag, 10 mei 2017

Voor het 10de jaar op rij organiseerden de leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer van GO! Atheneum Mercurius Lommel een sponsorloop. De voorbije jaren werd er gelopen voor goede doelen zoals ‘Think Pink’, ‘SOS Kinderdorpen’ en ‘Kom op Tegen Kanker’. Dit jaar was het goede doel ‘Make-A-Wish Vlaanderen’.


verder...
Hageven’

Hageven

Vrijdag, 12 mei 2017

De leerlingen van 3 aso namen deel aan een didactische uitstap naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Neerpelt. Onder leiding van Guido Janssen, wandelden we doorheen het gebied en konden we kennismaken met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze analyseerden de chemische parameters van het vijverwater met behulp van testkoffertjes en onderzochten de fauna in de vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes in het water gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd tenslotte de biologische kwaliteit van het vijverwater bepaald.

LAN-party

Poëziewedstrijd 'Humor'

Zaterdag, 6 mei 2017

De jaarlijkse poëziewedstrijd van de stad Lommel voor kinderen en jongeren stond dit jaar in het teken van "humor". Meer dan honderd pareltjes bereikten de jury, maar er kon maar één de primus zijn. In de categorie onder de vijftien jaar werd dat Mirandra Sulejmani, l eerlinge van 3 wetenschappen (op de foto uiterst rechts). Proficiat met jouw schitterende prestatie, Mirandra!

Bednet

Bednet fotowedstrijd

Vrijdag, 10 mei 2017

Onze leerlingen deden mee aan de nationale pyjamadag ten voordele van Bednet (organisatie die ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit). Onze interne vakjury heeft zich met de nodige ernst gebogen over alle pyjamafoto's en de winnaars zijn inmiddels bekend! Zij krijgen van onze directie een bioscoopticket.

LAN-party

LAN-party

Vrijdag, 10 maart 2017

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Informaticabeheer organiseerden op vrijdagavond 10 maart 2017 een LAN-party in het kader van het behalen van hun attest bedrijfsbeheer. De leerlingen werkten een ondernemingsplan uit om de LAN-party te kunnen organiseren: ze moesten alles zelf plannen, een website maken, een online inschrijvingsformulier maken, sponsors zoeken,…

Shopping 1 in Genk

Shopping 1 in Genk

Dinsdag, 11 februari 2017

Wij, de leerlingen van 6 handel, kregen op 11 februari de kans om onze onderneming aan het grote publiek in Genk voor te stellen. Tijdens deze regionale verkoopdag werd Shopping 1 helemaal omgetoverd tot de place-to-be voor alle jonge miniondernemers.

verder...

2de aandeelhoudersvergadering

2de aandeelhoudersvergadering

Vrijdag, 10 februari 2017

Op 10 februari 2017 hielden we onze 2de aandeelhoudersvergadering in de studiezaal van onze campus. Deze vergadering kondigde de start van een nieuw boekjaar aan en daarbij horen andere functies.

verder...

Top Team Managementspel

Top Team Managementspel.

Dinsdag, 14 februari 2017

De leerlingen van 5 EMT/EWI en Handel trokken naar Diepenbeek om hier deel te nemen aan het Top Team Managementspel, georganiseerd door hogeschool UCLL.

Tijdens dit bedrijfsspel namen de leerlingen het in groepjes van 5 tegen mekaar en andere scholen op. Als ware bedrijfsleiders gingen ze aan de slag om hun marktaandeel en winst te optimaliseren. Zo werd er druk gediscussieerd over reclamebudgetten, het aantal productiemachines, verkoopprijzen en distributiemarges. Na een eerste spelronde slaagde een groepje van onze school erin om marktleider te worden. Jammer genoeg moesten onze leerlingen hun marktpositie in een volgende ronde afgeven aan een concurrerend bedrijf.

De leerlingen keerden die dag met een rugzak vol bedrijfseconomische weetjes terug naar Lommel.

Cross der Jongeren

Cross der Jongeren.

Woensdag, 25 januari 2017

Naar jaarlijkse gewoonte, hebben een aantal van onze leerling deelgenomen aan de Cross der Jongeren. Ondanks het kille weer, hebben onze leerlingen puike prestaties geleverd. Uitschieter was Rinor Maxhuni (3EWi) met een zilveren Medaille! Proficiat!

 VSK Boudewijngebouw

Minionderneming: 1ste aandeelhoudersvergadering.

Maandag, 25 november 2016

Mini-onderneming Recyrom hield op 25 november 2016 haar eerste aandeelhoudersvergadering. Gedelegeerd bestuurder Hanna De Geyndt stelde de mini-onderneming voor tijdens het welkomstwoord. Vervolgens stelden de andere departementen zichzelf voor.

verder...

 VSK Boudewijngebouw

Rode Neuzen Dag

Maandag, 28 november 2016

Afgelopen week hebben onze leerlingen soep bereid en verkocht ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze actie leverde in het totaal 387, 30 euro op. Dit bedrag wordt integraal gestort op de rekening van het goede doel.

verder...

 VSK Boudewijngebouw

Gezond ontbijt

Woensdag, 23 november 2016

Op woensdagochtend 23 november hebben onze leerlingen van het 7de jaar in het kader van de lessen PAV een gezond ontbijt aangeboden aan alle scholieren van de middenschool en het atheneum. Choco, ontbijtkoeken en fruitsap moesten plaatsmaken voor o.a. volkorenbrood/muesli, magere kaas/kipfilet en thee, hierbij rekening houdend met de gangbare gezondheidsnormen. Aan de hand van posters en een brochure kregen de leerlingen hierover ook nog extra informatie mee. Een succesvol initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Buddyproject

Buddyproject

Dinsdag, 22 november 2016

Vorige week vond op onze campus de kick-off plaats van het buddyproject. Dit project werd vorig schooljaar in samenwerking met de Soroptomisten Hamont-Achel geïntegreerd in de school en houdt in dat leerlingen van de derde graad secundair onderwijs, leerlingen van de eerste graad van basisschool Kla4tje gaan ondersteunen bij het maken van het huiswerk:
verder...

 VSK Boudewijngebouw

De voetbalkooi

Maandag, 21 november 2016

Maandag 21 november werd de voetbalkooi officieel geopend en in gebruik genomen.

De directie bedankte alle leden van de leerlingenraad die ervoor gezorgd hebben dat de volgende stap in de verfraaiing van onze speelplaats genomen werd.

 VSK Boudewijngebouw

VSK Boudewijngebouw

Donderdag, 17 november 2016

Een delegatie van de leerlingenraad werd op donderdag 17 november verwacht in het Boudewijngebouw in Brussel. De Vlaamse Scholierenkoepel organiseerde daar workshops met uiteenlopende thema’s zoals budgettering, wettelijk kader, huishoudelijk reglement en teamcharter. Niet alleen de leerlingen, maar ook hun begeleiders kwamen met heel wat nieuwe ideeën terug naar huis. verder...

Bee Happy Bee Sweet

Woensdag, 9 november 2016

Naar jaarlijkse gewoonte vond het BEE HAPPY BEE SWEET project (“BEE” verwijst naar het logo van het project “de bij”) plaats op campus Mercurius. Dit schooljaar werd de nadruk gelegd op pestgedrag via sociale media. verder...

Interlevensbeschouwelijke Dialoog

Verkiezingsdag Vlaamse Scholierenkoepel

Zaterdag, 22 oktober 2016

Gino Aytas (5 EWI) is officieel verkozen tot Scholierenvertegenwoordiger, daarmee zetelt hij in de Vlaamse Onderwijsraad, oftewel de VLOR. De Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) is een adviesraad voor de minister van onderwijs. Als er nieuwe voorstellen zijn, worden ze binnen de VLOR besproken en brengen zij een advies uit. In de VLOR zetelen vertegenwoordigers van heel wat organisaties: de CLB’s, de directies, de vakbonden, de leerlingen, ...

Lukas Luykx (5 WEWI) is officieel verkozen tot International Officer, dit wil zeggen dat Lukas lid wordt van de Europese leerlingenraad: OBESSU en bijgevolg zal deelnemen aan internationale scholierenconferenties.

Interlevensbeschouwelijke Dialoog

Interlevensbeschouwelijke Dialoog

Donderdag, 6 oktober 2016

Alle leerlingen van het vijfde jaar brachten een bezoek aan de verschillende gebeds- of ontmoetingshuizenhuizen die representatief zijn voor de verschillende levensbeschouwingen die in Lommel aanwezig zijn. Tijdens de lessen ‘levensbeschouwelijke vakken’ wordt het project verder uitgewerkt door de leerlingen van de verschillende levensbeschouwingen met elkaar in dialoog te laten treden. We beogen op die manier om zowel diversiteit als integratie van levensbeschouwingen een plaats te geven op onze school.

Levensloop 2016

Zaterdag, 17 september en zondag, 18 september 2016

Ook dit jaar gaven onze leerlingen, ouders en personeelsleden het beste van zichzelf tijdens Levensloop 2016. Ons team heeft 2000 euro bij mekaar gewandeld/gelopen voor het goede doel 'Stichting tegen kanker'.

School valt in sportprijzen

September 2016

Op de SVS-startvergadering in Hasselt werden onze school beloont voor haar 'sportieve' inspanningen. Voor haar inzet voor het project 'Sport beweegt je school' kreeg GO! Mercurius Lommel wat sportmateriaal. En dan was er nog iets om fier over te zijn. Wij werden met slechts 4 andere scholen (!) beloond voor de verschillende SNS-passen die door onze leerlingen werden aangeschaft. Uiteraard dank aan alle leerlingen die via deze weg aan een voordelig tarief aan allerlei sportactiviteiten hebben kunnen deelnemen.

Het LO-team wil er dit schooljaar in ieder geval weer helemaal voor gaan!

 Slothappening PXL Hasselt

Slothappening PXL Hasselt

Woensdag, 25 mei 2016

Sterrenregen voor minionderneming "Glassyco" GO! Atheneum Mercurius Lommel. Hier brandt de lamp!

Het werkjaar van de miniondernemingen werd zoals ieder schooljaar feestelijk afgesloten tijdens de Vlajo Mini Star Awards op 25/05 in de PXL te Hasselt. Tijdens de Star Awards worden aan de miniondernemers sterren toegekend voor verdienstelijke prestaties.
verder...

Aandeelhoudersvergadering 3

Aandeelhoudersvergadering 3 en opendeurdag op Campus Mercurius Lommel

Vrijdag, 20 en zaterdag, 21 mei 2016

Op 20 mei 2016 nodigde onze minionderneming Glassyco de aandeelhouders uit voor de derde en laatste aandeelhoudersvergadering.

We vertelden met trots wat we de afgelopen periode realiseerden met onze minionderneming en onze aandeelhouders kwamen te weten hoeveel hun aandeel precies opbracht.
verder...

excursie Hageven

Excursie Hageven

Donderdag, 12 mei 2016

De leerlingen van 3 aso namen deel aan een didactische uitstap naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Neerpelt. Onder leiding van Guido Janssen, onze gids, wandelden we doorheen het gebied en maakten we kennis met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Met behulp van testkoffertjes analyseerden ze het vijverwater. Nadien onderzochten ze de fauna in de vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes in het water gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd tenslotte de biologische kwaliteit van het vijverwater bepaald.

Bedrijfsbezoek DC Decathlon

Bedrijfsbezoek DC Decathlon

Dinsdag, 10 mei 2016

De leerlingen van 6 Handel, 5 Kantoor en 6 Kantoor het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek. In het kader van de lessen logistiek kregen ze een rondleiding doorheen de twee magazijnen. Het handboek gebruikt het DC van Decathlon vaak als uitgangspunt en dat maakte een bezoek nog interessanter. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, orderpicking, transit, veiligheid, verpakking, … werd nu praktisch ervaren.GWP Parijs 2017Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be