• Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius

Sporting mercurius nieuws


Scholenveldloop 2014 – Wat een succes!

Het overkomt ons wel vaker dat we blij zijn omdat wij deel uitmaken van het lerarenkorps of een leerling zijn van Campus Mercurius, maar soms wordt deze gelukzaligheid nog overstegen. Er zijn zo van die momenten waarop je echt apetrots bent om een ‘Mercuriusganger’ te zijn.

Wel, woensdag 24 september was het weer prijs: zo’n 30 leerlingen van de middenschool en het atheneum lieten één voor één zien dat zij een grote dosis karaktersterkte en doorzettingsvermogen bezitten. Kwantitatief deklasseerden wij de tegenstand gewoon. In vele leeftijdscategorieën waren onze blauwe ‘Mercurius Lommel’-t-shirts in overtal, wat zorgde voor een groot aantal podiumplaatsen. Onze medaillewinnaars:

 • Vromans Niene (1 WWS): 3de meisjes °2002
 • Janssen Levi (2 WVS): 3de meisjes °2000
 • Velders Chanèl (2 DEVV): 1ste meisjes °2000
 • Dekoninck Kay (3 Wet): 2de jongens °1999
 • Plugge Joost (3 Wet): 3de jongens °1999
 • Schröter Sam (3 Wet): 2de meisjes °2000
       
 • Fernandes Amorim Jessica (4 EMT): 1ste meisjes °1997
 • Robrechts Laura (4 EWi): 1ste meisjes °1999
 • van den Hurk Sophie (4 Wet): 2de meisjes °1999
 • Teksak Jade (4 Wet): 3de meisjes °1999
 • Poos Fabienne (4 Wet): 3de meisjes °1998
 • Kajan Amina (4 Wet): 2de meisjes °1997

Een dikke proficiat aan alle deelnemers!!!


Cross der jongeren – Afgezien!

Een 35-tal lopers trotseerden koude, wind en regen om de kleuren van onze school te verdedigen op de 57ste editie van de 'Cross der Jongeren' op PROVIL. Podiumplaatsen zaten er deze keer niet in, doch alleen al de race uitlopen in de barre weersomstandigheden verdient een dikke pluim. PROFICIAT aan de doorzetters!

       Uitslagen

           

M 2002:
J 2002:


M 2011:

J 2001:


28. Van Vught Sita
10. Maxhuni Rinor
15. Karadogan Yakup
22. Van der Vorst Kai
63. Karapinar Emin
69. Maas Joey
70. Altintas Eren
83. Arslan Hamdi
18. Konings Sammy
45. Durhan Nisanur
19. Van Kooten Sander
47. Dirckx Bram
64. Arslan Kerem
66. Mertens Seppe
81. Quesada Garcia Cedric
85. Mbye Michel
91. Tasgin Halitmert

                

M 2000:J 2000:


M 1999:
J 1999:M 1998:
J 1997:

17. Janssen Levi
18. Kajan Mejrema
22. Schröter Sam
26. Deeben Isa
27. Van Endert Jonas
75. Luyckx Lukas
102. De Staelen Mathias
6. Robrechts Laura
39. Kaya Abdulbaki
45. Singh Satti
58. Van der Sanden Gust
60. Dekoninck Kay
18. Fernandes Amarim Jessica
30. Genné Jordy


Voetbal scholieren – 1-9 verlies tegen WICO Lommel

WICO Lommel heeft op woensdag 2 oktober de 'scholieren jongens' van onze campus verslagen met 9-1. De zachte herfstzon nodigde uit tot een lekker potje voetbal. Vanaf de aftrap bepaalde WICO het spel. De onervaren verdediging van Mercurius (zij bestond hoofdzakelijk uit recreant-voetballers) bood best wat weerwerk, doch WICO ging toch met 3-0 de rust in -Mercurius had eerder de kans gemist om via een penalty de kloof wat te verkleinen.

In de tweede helft bleek al snel dat Mercurius niet echt in staat was om zich terug in de wedstrijd 'te knokken'. Naar het einde toe was hun organisatie achteraan helemaal zoek. Resultaat: 9-1 voor WICO. Op basis van de kansen was een 4-1 score misschien een juistere weergave van het spel geweest, onverdiend was de zege van WICO geenszins.

Zaalvoetbal - Scholieren jongens plaatsen zich voor finale

Onze jongens hebben zich kunnen plaatsen voor de finale van de SVS-zaalvoetbalcompetitie, die op 14 mei zal doorgaan in de stedelijke sporthal Alverberg in Hasselt.

In de eerste wedstrijd tegen TI Don Bosco Helchteren speelden onze scholieren zeer degelijk. De tegenstander werd compacte opgevangen, en ondertussen trachtten wij iedere mogelijkheid aan te wenden om snel uit te breken. Dit resulteerde in een 2-0 ruststand, met 2 treffers van Abdullah Altintas. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgediept tot 4-0, een zeer mooi resultaat tegen een technisch sterke tegenstander.

Het Inspirocollege Campus St.-Paulus uit Houthalen had eerder hun wedstrijd tegen Don Bosco gewonnen, maar slechts met 3-1. Wij hadden in het onderlinge duel dus genoeg aan een gelijkspel om tot de finale door te dringen. Onze tweede tegenstander was in de eerste helft de betere van het spel, mede door de individuële acties van enkele dribbelaars. Onze verdediging hield echter goed stand. Iedereen deed achterin zijn deel van het werk, terwijl onze goalkeeper Abdulkadir Tarhan enkele cruciale reddingen uit zijn mouw schudde. Uit enkele snelle uitbraken konden wij wat kansen puren, doch dit resulteerde niet in een doelpunt.

Ook in de tweede helft werd geconcentreerd gespeeld. De tegenpartij werd ongeduldiger naarmate de tijd vorderde, maar toen Kamiel Goossens 5 minuten voor het eindsignaal een counter koelbloedig afrondde met een shot in de linkerbenedenhoek, werd het een haast onmogelijke opdracht voor het Inspirocollege. Abdulkadir wist tegen het einde van de wedstrijd nog met een aantal reddingen de 0 op het bord te houden; 1-0 winst werd het eindresultaat.

Op naar Hasselt om te strijden voor de provinciale titel.

vrnl: Yasin Kayar, Abdulkadir Tarhan, Nourddine Arjah, Furkan Gürgüc, Abdullah Altintas, Kamiel Goossens, Thomas Lehaen (coach)

Zaalvoetbal - 3 finales, geen titel.

Op woensdag 19 mei vonden in de stedelijke sporthal Alverberg van Hasselt de provinciale finales zaalvoetbal plaats. Onze drie ploegen verweerden zich kranig, doch dit bleek helaas niet voldoende voor een titel.

De scholieren jongens hadden in hun eerste wedstrijd tegen de Stedelijke Humaniora Dilsen zeker hun kansen, doch enkele snelle counters van de tegenstanders nekten ons team: 1-2 verlies. Deze nederlaag konden onze jongens slechts moeilijk verteren. De gedrevenheid ontbrak een beetje in hun tweede match. Deze gelatenheid werd onze jongens fataal: 1-5 verlies tegen KA2 Topsportschool Hasselt en geen medaille. Jammer, want er zat veel meer in.

Onze cadetten meisjes konden in de finale tegen het Virga Jessecollege Hasselt nooit aanspraak maken op de zege. Reeds in de beginminuten kregen zij drie treffers te verwerken. De teamspirit en de gedrevenheid bleef echter gedurende de ganse wedstrijd aanwezig. Proficiat!

De scholieren meisjes hadden voor aanvang van de wedstrijd te kampen met enkele afzeggingen, waardoor een paar cadetten moesten inspringen en een tweede keer moesten spelen. Maar ook hier bleken onze voetbalmeiden enkele nummertjes te klein; KA2 Topsportschool Hasselt bleek veel te sterk. Ook geen wonder, want deze ploeg bestond uitsluitend uit stevige voetbalsters met een meer dan behoorlijke technische bagage. Het enthousiasme en de dynamiek waarmee onze speelsters voetbalden, was aangrijpend. Alleen al hiervoor verdienden zij een dikke pluim!


GWP Parijs 2017Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be