• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Instituto Nacional Darío


De opbrengst dit jaar gaat integraal naar een school in Ciudad Darío, een stad in Nicaragua.

Nicaragua is het op één na armste land van Latijns-Amerika, mede door het droge klimaat waardoor er weinig economische activiteit mogelijk is. Dit heeft natuurlijk ook zijn invloed op het onderwijs. In de praktijk is onderwijs voor het grootste deel van de bevolking nog erg duur door de kosten van woordenboeken, vervoer en de verplichte schooluniformen. Een aantal kinderen kan hierdoor niet naar school of verlaat deze vroegtijdig. Hierdoor worden ze vaak de straat op gedreven en worden ze jonge straatverkopertjes en bedelaartjes.

Wij hebben sinds dit schooljaar een scholenband met het ‘Instituto Nacional Darío’. Dit is de grootste school in Ciudad Darío. Om jullie een idee te geven, er studeren 2331 leerlingen op deze school en er zijn slechts 60 leerkrachten. Er moet dus les worden gegeven aan erg grote klassen met zeer weinig (didactisch) materiaal.

Een van de doelstellingen van onze scholenband is dat wij door middel van de sponsorloop zoveel mogelijk geld inzamelen om voor deze school didactisch materiaal aan te kopen. Wij denken hierbij aan sportmateriaal, labomateriaal, schoolboeken, computerapparatuur,…

De opbrengst gaat integraal naar de kinderen van het ‘Instituto Nacional Darío’. Sarah (5EMT), Bram (6EMT) en ik (lerares Frans) gaan het in juli persoonlijk overhandigen aan de directie van de school in Nicaragua. We nemen deel aan het jongerenproject van de stad Lommel en gaan samen met 3 leerlingen en een begeleidster van het WICO op inleefreis in Nicaragua. We nemen een grote cheque mee en zorgen voor een foto/videoverslag zodat jullie achteraf allemaal mee getuige kunnen zijn van het uiteindelijke resultaat van onze gezamenlijke inzet!

Sarah, Bram en Mevrouw Maes


Sponsorloop 2013 t.v.v. Nicaragua

Woensdag, 24 april 2013Op woensdag 24 april vond voor de leerlingen van Campus Mercurius Lommel voor de 6de maal op rij een sponsorloop plaats. Na ‘Kom op tegen Kanker’, ‘Think Pink’ en ‘SOS Kinderdorpen’ zal de opbrengst dit jaar integraal gaan naar een school in Ciudad Darío, een stad in Nicaragua.

Sinds dit schooljaar heeft Mercurius Lommel een scholenband met het ‘Instituto Nacional Darío’, de grootste school in Ciudad Darío. Hier studeren 2331 leerlingen, maar er zijn slechts 60 leerkrachten. Er moet dus les worden gegeven aan erg grote klassen met zeer weinig (didactisch) materiaal. Na een uiteenzetting van Toon Janssen van de ‘Stedelijke Adviesraad voor Internationale Samenwerking’ bestond er geen twijfel bij de leerlingen van 7 Kantoor: zij wilden hier direct hun schouders onder zetten. Onder andere door middel van de sponsorloop tracht de school zoveel mogelijk geld in te zamelen om voor deze school didactisch materiaal aan te kopen (sportmateriaal, labomateriaal, schoolboeken, computerapparatuur, …).

Zo’n 500 leerlingen, van kleuters tot de zesdejaars van het atheneum, gaven weer het beste van zichzelf. En buiten het lopen stonden er nog enkele andere activiteiten op het programma. Zo konden een aantal groepen zich met elkaar meten in een zestal proeven. Verder hadden de leerlingen van 6 BSO zelf gezorgd voor een aantal leuke spelletjes die men tegen betaling van een klein bedrag kon spelen. 5 Handel verkocht dan weer fruitspiesjes en gezonde drankjes.

Leerlingen Sarah en Bram zullen samen met mevr. Bianca Maes (lerares Frans aan Campus Mercurius) in juli persoonlijk het ingezamelde geld gaan overhandigen in Nicaragua. Hopelijk kunnen zij een grote cheque meenemen.


Verslag inleefreis Nicaragua

Deze zomer gingen Sarah Schoofs, Bram Beckers enMevr. Maes op inleefreis naar Nicaragua. We bezochten er onder andere projecten van Dokter Toon Bongaerts en de stad Lommel, heel wat lagere en secundaire scholen en een instelling voor buitengewoon onderwijs. Uiteraard mochten ook de toeristische bezienswaardigheden niet ontbreken.

Nicaragua is een prachtig land met een bijzondere fauna en flora, maar we waren toch het meest onder de indruk van de warme en gastvrije inwoners van dit land. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het bezoek aan onze zusterschool in Ciudad Darío. Met grote trots mochten we een cheque ter waarde van 3500 euro overhandigen aan het Instituto Nacional Darío. Dit mooie bedrag kwam voornamelijk tot stand via de sponsorloop die jaarlijks georganiseerd wordt door Campus Mercurius. Het zal gebruikt worden voor de aankoop van schoolboeken, sport- en labomateriaal. Alle leerlingen van klein tot groot op onze campus hebben hieraan hun steentje bijgedragen!

Het bezoek aan onze zusterschool was een bijzondere ervaring. We werden er erg hartelijk ontvangen door de leerlingen met poëzie, muziek en dans maar werden er ook geconfronteerd met de zeer primitieve omstandigheden waaronder de Nicaraguaanse jongeren naar school dienen gaan. Hopelijk kunnen we in de toekomst ons steentje blijven bijdragen aan dit nobele project!Sponsorloop 2014 t.v.v. Nicaragua

Woensdag, 30 april 2014


Voor de zevende keer op rij organiseerden de leerlingen van 7 Kantoor van het atheneum GO! Mercurius Lommel een sponsorloop voor een goed doel. Afgelopen woensdag 30 april liepen alle leerlingen van Campus Mercurius – van de jongste kleuters tot de laatstejaars van het middelbaar – om geld in te zamelen voor hun zusterschool in Darío, Nicaragua.

Naast het sportieve onderdeel waren er ook allerhande nevenactiviteiten. Zo brachten de leerlingen van 4 handel ijsjes aan de man, verkocht het 5e jaar Handel gezonde vruchtensnacks aan hun stand ‘Juicy Fruits’ en trachtte 6 BSO met een aantal proefjes nog extra geld in het laatje te brengen. Het werd een voltreffer: het enthousiasme was groot, de inzet idem dito. De volgende dagen zal moeten blijken of men in de buurt komt van de opbrengst van vorig jaar: 3500 euro.

Aan deze sponsorloop gingen enkele maanden voorbereiding vooraf tijdens de lessen Project Algemene Vakken. Eerst kozen de leerlingen een goed doel, vervolgens stelden ze een stappenplan op. Tot het takenpakket behoorde onder andere brieven opmaken en versturen, het Rode Kruis contacteren, sportvelden vastleggen, een draaiboek opstellen en nevenactiviteiten bedenken. Bovendien werd er ook nog een infosessie georganiseerd voor de leerlingen van basisschool 't Kla4tje. Zij kregen interessante informatie over het leven in Nicaragua en de school waar het geld naartoe gaat, werd voorgesteld.

Na het geslaagde sportieve gedeelte is de voldoening groot, maar het werk is nog niet voorbij. Adrianna Dufour, leerling van 7 Kantoor: “Nu dienen wij per leerling te berekenen hoeveel euro’s de gelopen rondjes zouden moeten opbrengen. Vervolgens krijgen de leerlingen deze informatie en moeten zij het verschuldigde bedrag aan ons bezorgen. Hopelijk wordt het een bedrag waar wij fier op mogen zijn.”


Sponsorloop 2015

Woensdag, 29 april 2015


De leerlingen van 7 Kantoor van GO! atheneum Mercurius Lommel organiseerden op woensdag 29 april een sponsorloop ten voordele van twee goede doelen. Een deel van het ingezamelde geld gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’. Het tweede project dat we ondersteunen, is de deelname van een ouder van één van de leerlingen aan de Muskathlon in Kenia, een sportieve wedstrijd ten voordele van kinderen die leven in armoede.

Het moet toch zijn dat de weergoden dit evenement goed gezind zijn; in tegenstelling tot eerdere weersvoorspellingen lachte het lentezonnetje de deelnemers toe tijdens de 8ste editie van de sponsorloop. Mede door de leuke randactiviteiten van de zesdejaars BSO en de lekkere, gezonde snacks van Fruitastic, het bedrijfje van de leerlingen van 5 Handel, werd het weer een voltreffer.Mercurius Lommel loopt voor de 10de maal voor het goede doelWoensdag, 10 mei 2017Voor het 10de jaar op rij organiseerden de leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer van GO! Atheneum Mercurius Lommel een sponsorloop. De voorbije jaren werd er gelopen voor goede doelen zoals ‘Think Pink’, ‘SOS Kinderdorpen’ en ‘Kom op Tegen Kanker’. Dit jaar was het goede doel ‘Make-A-Wish Vlaanderen’.

Een 500-tal leerlingen deed haar best om zoveel mogelijk rondjes te lopen voor deze organisatie. Terwijl de ene groep aan het lopen was, kon de andere proeven van gezonde snacks en drankjes. Daarbuiten kregen de leerlingen een aantal teambuildingsopdrachten voorgeschoteld en konden zij meedoen aan een quiz en een aantal spelletjes. Uiteraard ging ook de opbrengst van deze nevenactiviteiten naar het goede doel.

Het werd een voltreffer, mede door het mooie lenteweer. Hopelijk komt de opbrengst in de buurt van de bedragen van de voorbije edities, toen wij vaak meer dan € 2500 konden inzamelen.


AED-toestel

Campus Mercurius Lommel krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED).Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be