• Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius
 • Campus Mercurius

De minionderneming 2015 - 2016

Glassyco
       
  
    
      
Glassyco.

Na een brainstorming over verschillende concepten en enkele marktonderzoeken kwam 6 handel tot het definitieve concept voor haar minionderneming.

De klas koos voor de naam “Glassyco”, dat ‘Glas en co’ wilt zeggen. De minionderneming recycleert glazen flessen tot een mooi afgewerkte lamp of geurflesje.

Binnenkort komt het promotiefilmpje online.
Like zeker ook de Facebookpagina.


           
           

Activiteiten minionderneming GLASSYCO 2015-2016.

        
 • Wo 14/10/15 Seminaries Syntra Hasselt (13.30u-16.45u)
 • Wo 21/10/15 Seminaries Syntra Hasselt (13.30u-16.45u)
 • Wo 28/10/15 Seminaries Syntra Hasselt (13.30u-15.30u)
 • Wo 18/11/15 KICK OFF persvoorstelling KRC Genk (13.30u-17.30u)
 • Vr 20/11/15 Aandeelhoudersvergadering 1 - studiezaal (19.00u)
 • Do 17/12/15 Kerstmarkt Klaviertje Lommel (14.00u-16.00u)
 • Zo 31/01/16 Verkoopdag Shopping 1 Genk (10.00u-17.00u)
 • Vr 05/02/16 Aandeelhoudersvergadering 2 studiezaal (19.00u)
 • Za 20/02/16 of 27/02/16 Verkoopdag Wijnegem Shoppingcenter (8.00u opbouw, 10.00u-18.00u)
 • Wo 16/03/16 Provinciale finale Provinciehuis Hasselt (13.00u-17.00u)
 • Wo 27/04/16 Vlaamse finale Brussel (18.00u)
 • Za 30/04/16 De Vlajo Award (9.00u tot 18.00u)
 • Vr 20/05/16 Aandeelhoudersvergadering 3 studiezaal (19.00u)
 • Wo 25/05/16 Vlajo Mini Star Awards / Slothappening PXL Hasselt (16.00u)

De eerste aandeelhouders-vergadering.

Minionderneming Glassyco had op 20 november haar allereerste aandeelhouders-vergadering. Na het welkomstwoord door gedelegeerd bestuurder Sandra Lieberwirth werden alle departementen voorgesteld.

Nadien volgde een receptie waar men een drankje kon nuttigen en door de miniondernemers zelfgemaakte hapjes kon proeven. Als primeur werd de aandeelhouders en sympathisanten de mogelijkheid geboden een lamp aan te schaffen bij de fraai ingerichte verkoopsstand.

Wordt vervolgd...


           
           

GO! Campus Mercurius krijgt hulp van de Sint en zijn pieten, beste vrienden van minionderneming Glassyco.

Op vrijdag 4 december kwam Sinterklaas op bezoek bij GO! Campus Mercurius.

Leerlingen van de middenschool en het atheneum waren aangenaam verrast door onze Sint en enkele bekende vrienden van minionderneming Glassyco. De Sint en zijn pieten kwamen natuurlijk niet zonder ook wat lekkers uit te delen aan alle brave leerlingen. Ook de leerkrachten, het secretariaat en de directie konden niet ontsnappen aan het bezoek van Sinterklaas… Een liedje hier en daar werd op prijs gesteld en beloond door de heilige man.

Wij hopen Sinterklaas en zijn pieten volgend jaar weer te mogen begroeten op onze school.


           
           

Kerstmarkt Kla4tje

Op donderdag 17 december 2015 stonden de miniondernemers van minionderneming Glassyco op de kerstmarkt die werd georganiseerd door Basisschool het Kla4tje.

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand met zeer originele producten. De verkopers deden ontzettend hun best om mooie lampjes aan de man te brengen.

De miniondernemers willen het Kla4tje bedanken dat ze op de kerstmarkt mochten staan. Het was een gezellige en goede verkoopnamiddag!


           

Verkoopdag in GenkOp 31/01/2016 namen we met onze minionderneming deel aan de verkoopdag in Genk. Daar konden we samen met alle andere miniondernemingseen ons product voorstellen aan potentiële klanten, maar ook aan de jury. Net zoals bij de Kick-Off in Genk waren ook hier sterren te verdienen.

Met veel trots mogen wij meedelen dat wij de ster wonnen voor ‘Duurzaam Ondernemen’.


           

De tweede aandeelhouders-vergadering


Met heel veel trots mogen wij meedelen dat we geselecteerd zijn voor de provinciale finale die plaatsvindt op 16/03 in het Provinciehuis te Hasselt. Samen met 6 andere miniondernemingen stellen we dan ons businessplan voor.

Op ludieke wijze gaven we ons plan aan coördinator Heidi Merta tijdens onze tweede aandeelhoudersvergadering die plaatsvond op 05/02/2016.

De nieuwe directeur, Sergen Bozhüyük, ging daarvoor op zijn knieën met ons product in de handen om ons product af te geven. In het product zat ons businessplan.

Hopelijk kunnen we de provinciale finale winnen.


           

Minionderneming Glassyco neemt deel aan de provinciale finale


Op 16 maart mocht onze minionderneming Glassyco deelnemen aan de provinciale finale in het Provinciehuis te Hasselt.

Hier mochten wij ons product voorstellen en ons businessplan toelichten aan een professionele jury. Ook konden wij luisteren naar de andere finalisten die deelnamen aan deze finale.

Nadien vergaderde de jury om een winnaar uit te kiezen. Uiteindelijk werd een minionderneming uit Zepperen verkozen voor de Vlaamse finale. Het is fijn dat onze missie werd gehoord. Zo kregen wij als positieve commentaar van de jury: "Alles is mogelijk als je echt in je product gelooft en dat is te zien bij minionderneming Glassyco."

Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat wij mochten deelnemen aan de provinciale finale.


           

Lommel markt


Op woensdag 13 april stonden wij met onze minionderneming Glassyco op de markt in Lommel. Daar boden wij ons product aan voor een actieprijs. Velen toonden interesse voor ons kraampje en kregen een brochure met informatie over Glassyco en ons product.

Eén leerling was verantwoordelijk voor de kassa en de andere spraken de mensen aan om hen te overtuigen van ons product. Het was een leerrijke ervaring omdat de verkoop op een wekelijkse markt andere vaardigheden vergt dan een verkoopdag voor enkel miniondernemingen.


     

Aandeelhoudersvergadering 3 en opendeurdag op Campus Mercurius Lommel


Op 20 mei 2016 nodigde onze minionderneming Glassyco de aandeelhouders uit voor de derde en laatste aandeelhoudersvergadering.

We vertelden met trots wat we de afgelopen periode realiseerden met onze minionderneming en onze aandeelhouders kwamen te weten hoeveel hun aandeel precies opbracht.

We mogen terugkijken op een geslaagd jaar en dat hebben we te danken aan de goede samenwerking binnen de groep en de hulp van onze leerkrachten.

Op 21 mei 2016 stonden wij met onze minionderneming op de opendeurdag op Campus Mercurius Lommel. We verkochten onze laatste lampen voor een goede prijs. Mensen waren heel geïnteresseerd en vooral erg enthousiast.

Yoni (6 Handel)


           

Sterrenregen voor minionderneming "Glassyco" GO! Atheneum Mercurius Lommel. Hier brandt de lamp!


Het werkjaar van de miniondernemingen werd zoals ieder schooljaar feestelijk afgesloten tijdens de Vlajo Mini Star Awards op 25/05 in de PXL te Hasselt. Tijdens de Star Awards worden aan de miniondernemers sterren toegekend voor verdienstelijke prestaties.

Minionderneming Glassyco – dit zijn de leerlingen van 6 Handel – van GO! Atheneum Mercurius kreeg maar liefst 12 sterren opgespeld. Slechts één minionderneming uit Genk scoorde beter met 13 sterren. Er was een onderscheiding voor: meest professionele mini, creatief product, consequente huisstijl, beste toegevoegde waarde, samenwerking met het bedrijfsleven, persbelangstelling, meest actief, beste teamspirit, duurzaam ondernemen, internationale aanpak, contact droomcoach en beste website en/of sociale media.

Voor deze geweldige prestatie willen de leerlingen ook graag hun leercoaches Katleen Leus en Sara Vanhaverbeke bedanken.


           

AED-toestel

Campus Mercurius Lommel krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED).Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be