• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius

De minionderneming 2014 - 2015

Tire&Co (Creëer een band met het milieu).
             
        
                         Teambuilding Hoge Rielen

Op woensdag 8 oktober vertrokken we met de minionderneming (6 handel en 6 economie) en het virtueel kantoor(7 kantoor) van Campus Mercurius richting Hoge Rielen voor een driedaagse teamuilding.

Toen we ter plaatse geïnstalleerd waren en een broodje gegeten hadden, begon de eerste activiteit: een ganzenbord. Aan de hand van speelkaarten werden we ingedeeld in groepjes van vier. We moesten met de dobbelsteen gooien en het nummer waarop je pion terechtkwam, moest je zoeken in het bos. Bij dat nummer hoorde een opdracht die we moesten uitvoeren (bv. lolly’s uit een kom bloem halen of olifantenpas rond het gebouw doen).

's Avonds maakten we een spannende tocht in het donker in teams van twee. We werden beiden geblinddoekt en met onze handen moesten we een touw volgen door het bos. De andere leerlingen lieten de geblinddoekten schrikken. Zo werd de groep steeds hechter.

Op donderdagmorgen werden we in twee groepen verdeeld: de miniondernemers solliciteerden voor een functie, terwijl 7 kantoor een andere activiteiten deed. In de namiddag gingen we de hoogte in. We volgden een spannend, maar gaaf touwenparcours. ‘s Avonds stond er nog een quiz op het programma.

Na een korte nacht speelden we vrijdagmorgen nog een laatste spel: het cupspel, waarbij je met een houten stok blokjes moet omgooien. We aten nog frietjes en moesten nog opruimen en daarna was het tijd om terug naar Lommel te vertrekken.

We leerden elkaar zeker beter kennen op deze 3 daagse. Moe, maar voldaan kwamen we terug in Lommel aan.

           

Activiteiten mini-onderneming 2014-2015


Wo 02/10/13

Seminaries Syntra Hasselt13.30-16.45u

Wo 10/10/13

Seminaries Syntra Hasselt13.30-16.45u

Wo 17/10/13

Seminaries Syntra Hasselt13.30-15.30u

Wo 20/11/13

KICK OFF persvoorstelling KRC Genk13.30-17.30u

Vr 22/11/13

Aandeelhoudersvergadering 1 studiezaal19.00u

Zo 02/02/14

Verkoopdag Shopping 1 Genk10.00- 17.00u

Vr 21/02/14

Aandeelhoudersvergadering 2 studiezaal19.00u

Za 22/02/14

Verkoopdag Wijnegem Shoppingcenter8.00u opbouw
(OV)10.00-18.00u

Wo 19/03/14

Provinciale finale Provinciehuis Hasselt13.00-17.00u

Za 10/05/14

Vlaamse finale Brussel14.00u

Wo 14/05/14

Vlajo Mini Star Awards19.00u
Slothappening PHL Hasselt

Vr 16/05/14

Aandeelhoudersvergadering 3 Igopost19.00u


Promotiefilmpje "Tire&Co"
                   


KICK-OFF GENK

Op woensdag 12 november gingen we naar de kick-off te Genk. In het KRC-stadion werd het startschot voor alle Limburgse miniondernemingen gegeven.

Elke minionderneming moest zichzelf voorstellen in een filmpje dat getoond werd aan de jury en de andere miniondernemingen. In een act die vooraf ging aan het filmpje, toonden we ons kunnen in de Lommelse kleuren. De tijd die we in dit project staken, loonde, want onze eerste ster is binnen!
Brenda (6Emt)

           Eerste aandeelhoudersvergadering

De eerste aandeelhoudersvergadering van de minionderneming Tire & Co vond plaats op vrijdag 14 november. Voor een volle studiezaal gingen we om 19u van start.

Als eerste kwam gedelegeerd bestuurder Mark Ermeling aan het woord, hij stelde de minionderneming voor en legde kort de bedoeling van de vergadering uit. Daarna kwamen de directeurs van de verschillende departementen aan het woord. Er waren niet enkel speeches, de minionderneming kon ook haar eerste ster laten zien aan de aandeelhouders en enkele van haar prototypes.

De vergadering werd afgesloten met een drankje en cakejes en koekjes, die enkele miniondernemers gebakken hadden.

               Kerstmarkt

Op donderdag 18 december 2014 stonden de mini-ondernemers van mini-onderneming Tire & Co op de kerstmarkt die werd georganiseerd door het Kla4tje in Lommel.

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand. De verkopers deden ontzettend hun best om de mooie plantenbakken en de poefjes aan de man te brengen; er werd zefs een bestelling binnengehaald.

Wij willen het Kla4tje dan ook bedanken dat wij op hun kerstmarkt mochten staan. Het was een gezellige en goede verkoopdag!
Verkoopdag Genk

Op zondag 1 februari 2015 namen we met onze mini-onderneming Tire&Co deel aan de verkoopdag in Shopping 1 te Genk.

Er waren 30 mini-ondernemingen die deelnamen aan deze verkoopdag. Op het einde van de dag werden er zes sterren uitgereikt, waarvan een voor het meest innovatieve product. Deze ster hebben wij met onze mini-onderneming binnengehaald. Ook kregen we een aantal waardebonnen ter waarde van €180 die we in Genk mogen besteden.

Het was dus een zeer geslaagde dag!

           


Tweede aandeelhoudersvergadering

Op vrijdag 6 februari vond de tweede aandeelhoudersvergadering van minionderneming Tire&Co plaats.

Tijdens deze aandeelhoudersvergadering werden de nieuwe directeuren aangesteld. De oude directeuren vertelden eerst wat ze tijdens de eerste periode verwezenlijkten in hun respectievelijke departementen, waarna de nieuwe directeuren de toekomstplannen uiteenzetten. Ook werden de eerste opbrengsten- en kostencijfers toegelicht.
               


Provinciale finale

Een aantal weken geleden kreeg onze minionderneming te horen dat we geselecteerd waren voor de provinciale finale in Hasselt.

Op woensdag 18 maart was het eindelijk zo ver. Na een lange voorbereiding mochten wij laten zien wat onze minionderneming allemaal in huis heeft. We probeerden hierbij een 7-koppige jury te overtuigen van onze kwaliteiten.

Jammer genoeg grepen we net naast de eerste plaats en zijn we dus niet geselecteerd voor de Vlaamse finale. Toch mogen we heel trots zijn dat we een plaats in de Limburgse finale bereikten en dat we hier na al die jaren nog eens mochten staan.

           


Derde aandeelhoudersvergadering

Op 22 mei 2015 nodigde onze minionderneming Tire&Co de aandeelhouders uit voor de derde en laatste aandeelhoudersvergadering.

Onze aandeelhouders kwamen te weten hoeveel hun aandeel precies opbracht en we vertelden met de nodige trots wat we de afgelopen periode realiseerden met onze minionderneming.

We mogen terugkijken op een geslaagd minijaar en dat hebben we te danken aan de goede samenwerking binnen de groep en de hulp van onze leerkrachten.

Brenda 6 EMT

Dertien sterren voor minionderneming Tire&Co van GO! Campus Mercurius Lommel

Op woensdag 27 mei trokken de miniondernemers van Tire&Co naar de PXL in Hasselt voor de Vlajo Mini Star Awards. Alle miniondernemingen kregen er sterren en/of awards toegekend voor hun prestaties van het voorbije schooljaar. Het ondernemende schooljaar werd daarmee feestelijk afgesloten.

Minionderneming Tire&Co kon 13 sterren binnenhalen, o.a. voor het beste reclamefilmpje en duurzaam ondernemen. Daarmee versloegen ze het schoolrecord van 12 sterren van vorig jaar. Slechts 1 minionderneming scoorde beter. De enige sterren die de zesdejaars Handel en Economie van GO! Campus Mercurius misliepen, waren die voor het meest culinaire product en de hoogst gerealiseerde omzet.

Voor deze geweldige prestatie willen de leerlingen ook graag hun leercoaches Katleen Leus en Sara Vanhaverbeke bedanken.

AED-toestel

Campus Mercurius Lommel krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED).Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be