• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius

Bezoek Betty Reis Gesamtschule


Woensdag, 31 mei 2017

Op woensdag 31 mei 2017 brachten de drie leerlingen van het vijfde jaar economie-moderne talen een bezoek aan de Betty Reis Gesamtschule in Wassenberg (Duitsland). Dit deden ze in het kader van een onderzoeksopdracht waarbij ze het Duitse schoolsysteem vergeleken met dat in Vlaanderen. Bij aankomst werden we ontvangen door dhr. Herrmann, pedagogisch directeur, en drie leerlingen. Deze drie leerlingen gaven ons een boeiende rondleiding doorheen de verschillende schoolgebouwen.

Al snel viel ons op dat deze school erg veel belang hecht aan kunst en cultuur. Podiumkunsten beschouwen zij bijvoorbeeld als een echt vak waar lesuren aan toegekend worden. De school zet ook letterlijk haar deuren open voor cultuur: theatergezelschappen van Wassenberg en omstreken gebruiken hun podium voor voorstellingen.

De Betty Reis Gesamtschule heeft 1.200 leerlingen, 110 leerkrachten en 6 directieleden, die naast hun bestuurlijke opdracht ook een deel van hun lesopdracht behouden. Het eerste lesuur dat we mochten bijwonen, was aardrijkskunde (lesonderwerp: BeNeLux: Topographische Grundkenntnisse).

Het tweede lesuur was een informaticales (lesonderwerp: Programmierstunde: Scratch). Tijdens deze twee lesuren kregen onze leerlingen de gelegenheid om onze campus en ons schoolsysteem kort voor te stellen aan de Duitstalige leerlingen.

Om 12.30u was het middagpauze. De school bood ons een warme maaltijd aan. Daarna trakteerde mevrouw Hilgers, algemeen directeur van de school, ons nog op een ijsje in het naburige ijssalon in de stad.

Onze leerlingen vonden het een meer dan geslaagd bezoek. Ze hebben immers de kans gekregen te spreken voor een Duitstalig publiek (presentatie) en om Duits te spreken tijdens interactieve momenten met Duitstalige leerlingen, leerkrachten en directieleden. We hopen dan ook dat er, na het tweede bezoek van dhr. Hendrikx op 28 juni, concretere afspraken kunnen gemaakt worden voor een uitwisselingsproject in het schooljaar 2017-2018.


                                 

                                 

                                 AED-toestel

Campus Mercurius Lommel krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED).Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be