• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
excursie Hageven

Excursie Hageven

Donderdag, 12 mei 2016

De leerlingen van 3 aso namen deel aan een didactische uitstap naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Neerpelt. Onder leiding van Guido Janssen, onze gids, wandelden we doorheen het gebied en maakten we kennis met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Met behulp van testkoffertjes analyseerden ze het vijverwater. Nadien onderzochten ze de fauna in de vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes in het water gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd tenslotte de biologische kwaliteit van het vijverwater bepaald.

Bedrijfsbezoek DC Decathlon

Bedrijfsbezoek DC Decathlon

Dinsdag, 10 mei 2016

De leerlingen van 6 Handel, 5 Kantoor en 6 Kantoor het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek. In het kader van de lessen logistiek kregen ze een rondleiding doorheen de twee magazijnen. Het handboek gebruikt het DC van Decathlon vaak als uitgangspunt en dat maakte een bezoek nog interessanter. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, orderpicking, transit, veiligheid, verpakking, … werd nu praktisch ervaren.

Talendag

Talendag

Dinsdag, 26 april 2016

In onze multiculturele samenleving worden communicatie en respect voor andermans cultuur en taal steeds belangrijkere waarden. Op GO! campus Mercurius in Lommel zijn ze zich hier goed van bewust.
verder...

Minionderneming

Minionderneming op de markt in Lommel

Woensdag, 13 april 2016

Onze minionderneming Glassyco stond op woensdagnamiddag op de markt in Lommel. Daar boden wij ons product aan voor een actieprijs.

Velen toonden interesse voor ons kraampje en kregen een brochure met informatie over Glassyco en ons product.
verder...

Minionderneming

Minionderneming gaat naar provinciale finale

Vrijdag, 16 maart 2016

Onze minionderneming Glassyco mocht deelnemen aan de provinciale finale in het Provinciehuis te Hasselt.

Hier mochten wij ons product voorstellen en ons businessplan toelichten aan een professionele jury.
verder...

Lan-party

LAN-party 2016

Vrijdag, 11 maart 2016

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Informaticabeheer van Go! Atheneum campus Mercurius inLommel organiseerden vrijdagavond, 11 maart 2016, in kader van het behalen van hun attest bedrijfsbeheer een heuse LAN-party. Niet alleen de theorie aanleren, is belangrijk. De theorie omzetten in de praktijk is nog een grotere leerschool.
verder...

SVS-badmintontornooi

SVS-badmintontornooi

Woensdag, 2 maart 2016

Tijdens het SVS-badmintontornooi in sporthal De Soeverein, hebben onze sportieve leerlingen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Het was een actieve en leerrijke namiddag. Een dikke proficiat aan al onze deelnemende leerlingen met in het bijzonder Emma Sevens (4EMt - bronze medaille) en Djorni Budgen (4Ha - zilveren medialle).

PxL managementspel

PxL managementspel

Vrijdag, 26 februari 2016

Op vrijdag 26 februari 2016 trokken de leerlingen van 5 EMT/EWI en Handel naar Hasselt.

Tijdens de voormiddag namen de leerlingen de Hasseltse binnenstad economisch onder de loep. Hierbij werden begrippen zoals winkelbeeld, huisstijl en marketingmix via gerichte opdrachten omgezet in de praktijk.

verder...

Interlevensbeschouwelijke Dialoog

Interlevensbeschouwelijke Dialoog

Vrijdag, 26 februari 2016

De leerlingen van het zesde jaar namen deel aan een interlevensbeschouwelijke dialoog. Het doel van de activiteit was om de leerlingen in gesprek te laten treden met de vertegenwoordigers van vijf levensbeschouwelijke visies die in Lommel aanwezig zijn.

Selectie voor de provinciale finale

Selectie provinciale finale

Vrijdag, 5 februari 2016

Met heel veel trots mogen wij meedelen dat we geselecteerd zijn voor de provinciale finale die plaatsvindt op 16/03 in het Provinciehuis te Hasselt.

Samen met 6 andere miniondernemingen stellen we dan ons businessplan voor.
verder

Dag van de 100

Dag van de 100

Vrijdag, 26 februari 2016

Onze leerlingenraad, bij monde van Charlotte Theunis (4 LWI) en Gino Aytas (4 EWI) nam deel aan ‘Dag van de 100’, een debat in het Vlaams Parlement over de nieuwe eindtermen.

In twee workshops werd er gewerkt rond de eindtermen en de organisatie van een inspraakproject op school. Als afsluiter gaf minister van Onderwijs Hilde Crevits de aanwezigen nog een extra duwtje in de rug.

SID-in

SID-in

Vrijdag, 26 februari 2016

De de leerlingen van 6 aso en tso en 7 kantoor bezochten de SID-in (studie-informatiedagen) te Genk.

Ze konden aan de infostands van hogescholen en universiteiten kennis maken met het uitgebreide aanbod van studierichtingen in het hoger onderwijs.

Studeren in het hoger onderwijs

Beroepeninformatieavond

Maandag, 22 februari 2016

De leerlingen van 6 aso - 6 tso en 7 kantoor kregen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de beroepeninformatieavond.

Hier konden ze met een aantal mensen uit verschillende beroepenvelden van gedachten wisselen. Deze avond zou de leerlingen kunnen helpen bij het maken van een juiste studiekeuze.

Studeren in het hoger onderwijs

Studeren in het hoger onderwijs

Dinsdag, 26 januari 2016

In samenwerking met het atheneum van Overpelt en Leopoldsburg werd een infoavond georganiseerd voor de leerlingen van het laatste jaar en hun ouders. Elke school gaf een korte toelichting bij de activiteiten die worden georganiseerd om de leerlingen te begeleiden, te sturen bij hun studiekeuze.

Tijdens het tweede deel van de avond werd de werking van een hogeschool/universiteit bondig uitgelegd door onze gastspreker, de heer Jos Veijfeijken. Nadien werden ook de richtingen van PXL Hasselt en U Hasselt heel kort voogesteld. Om af te sluiten kregen de mensen nog de kans om vragen te stellen aan de betrokken leerkrachten, de gastspreker en het CLB.

presentatie (65 MB)

Ondernemer voor de klas

Workshop poëzie: spreken met je stem

Dinsdag, 26 en donderdag, 28 januari 2016

De leerlingen van het 3de en vierde jaar aso en tso brachten in het kader van de poëzieweek een bezoekje aan de bibliotheek waar ze werden ondergedompeld in de kunst van het spreken met je stem. Aan de hand van kleine woordspelletjes en oefeningen leerden ze allerlei technieken om een tekst op een bepaalde manier kracht bij te zetten.

Het werd een zeer leuke workshop met als kers op de taart een performance van twee leerlingen die een gedicht, met de geleerde technieken, al rappend brachten. (filmpje)

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Zondag, 24 januari 2016

Ook dit jaar namen tal van jongeren deel aan de junior journalist wedstrijd. Het opstel dat ze schreven moest kaderen binnen het thema 'verschillend, maar toch gelijk'. Van de 3 leeftijdscategorieën gingen 2 van onze leerlingen, Renée (1 Latijn) en Camille (5 Economie - Moderne Talen) met de eerste prijs aan de haal.

Tijdens de proclamatie, die plaatsvond in de stedelijke bibliotheek, hebben ze hun opstel voorgedragen aan het brede publiek. Ze deden dit schitterend! Een dikke proficiat aan beide leerlingen maar ook aan alle jongeren die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

Bedrijfsbezoek Nike

Bedrijfsbezoek Nike

Dinsdag, 19 januari 2016

De leerlingen van 6 Handel en 5 Kantoor bezochten het distributiecentrum van Nike in Laakdal. In het kader van de lessen logistiek kregen ze een rondleiding en namen ze deel aan 3 workshops. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, reachtruck, scanning, orderpicking, artikelcode, veiligheid, VAL, verpakking,… werd nu praktisch ervaren.

Ondernemer voor de klas

Ondernemer voor de klas

Vrijdag, 15 januari 2016

In het kader van het project: "Ondernemer voor de klas" kwam mevrouw Liesbeth Vereecke van Creando bij ons op bezoek. Zij is een ondernemer met een ruime visie over het runnen van bedrijven en geeft samen met haar zakenpartner, Wim Vanderstraeten, en haar werknemers, advies bij hoe bedrijven in moeilijkheden beter en productiever te werk kunnen gaan.
verder...

Inzamelactie

Inzamelactie

Woensdag, 20 januari 2016

Onze leerlingen van 7 Ka overhandigden in het vluchtelingenopvangcentrum van Lommel tientallen zakken en dozen met kledij en schoeisel. In het kader van de lessen PAV werd een inzamelactie op het getouw gezet om het leed van de asielzoekers in deze barre wintertijden wat te verzachten. Alle materiaal werd alvast met veel dankbaarheid in ontvangst genomen.

Kerstmarkt Kla4tje

Kerstmarkt Kla4tje

Donderdag, 17 december 2015

de miniondernemers van minionderneming Glassyco oganiseerden op de basisschool het Kla4tje een kerstmarkt

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand met zeer originele producten. De verkopers deden ontzettend hun best om mooie lampjes aan de man te brengen.
verder...

Sinterklaas

GO! Campus Mercurius krijgt hulp van de Sint en zijn pieten, beste vrienden van minionderneming Glassyco

Vrijdag, 4 december 2015

Leerlingen van de middenschool en het atheneum waren aangenaam verrast door onze Sint en enkele bekende vrienden van minionderneming Glassyco.
verder...

Eerste aandeelhouders-vergadering

VIRO-beurs Hasselt

Vrijdag, 20 november 2015

De leerlingen van het 7de jaar Kantooradministratie en Gegevensbeheer gingen naar de VIRO-beurs op de PXL in Hasselt. Dit is een regionale beurs waar virtuele firma’s samenkomen om hun producten en diensten te verkopen.
Zij vertegenwoordigden daar ons virtueel bedrijf TRO-Wheels dat gespecialiseerd is in het verkopen en verhuren van Vespa’s.

Eerste aandeelhouders-vergadering

Eerste aandeelhouders-vergadering

Vrijdag, 20 november 2015

Minionderneming Glassyco had op 20 november haar allereerste aandeelhouders-vergadering. Na het welkomstwoord door gelegeerd bestuurder Sandra Lieberwirth werden alle departementen voorgesteld.
verder...

Bee Happy Bee Sweet

Bee Happy Bee Sweet

Donderdag, 12 november 2015

Ook dit jaar stond onze 'Bee Happy Bee Sweet- actie' op de planning. De leerlingen kregen een waar ontsmettingsbad voor handen en voeten, een injectie, medicatie en als laatste een BHBS- stempel. Zo konden ze de pestvrije zone betreden.
verder...

zang

Huldiging oud-strijders

Woensdag, 11 november 2015

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Limvida, Yinte, Mirandra, Jessica, Eva... jullie hebben het schitterend gedaan.

Budget4Life

Budget4Life

Dinsdag, 10 november 2015

Op de interactieve tentoonstelling Budget 4 Life over budget en koopkracht kregen we eerst een korte introductie over vaste maandelijkse, jaarlijkse en onverwachte kosten. Daarna werden we zelf aan het denken gezet. Zo leerden we o.a. een budget opstellen en rekening houden met gevaren zoals overconsumptie en inkomstenverlies.

Glassyco

Glassyco

Schooljaar 2015 - 2016

Na een brainstorming over verschillende concepten en enkele marktonderzoeken kwam 6 handel tot het definitieve concept voor haar minionerneming.
verder...

Bedrijfsbezoek Hoeks

Bedrijfsbezoek Hoeks

Woensdag, 28 oktober 2015

De leerlingen van 7 kantoor brachten een bezoek aan Vespaverhuur Hoeks.
Hoeks is het peterbedrijf van onze virtuele firma TRO-Wheels, dat zich bezighoudt met de verhuur en het verkoop van vespa’s. Het bedrijfsbezoek gaf de leerlingen heel wat praktische informatie mee. Ook mochten ze vele vragen stellen in functie van hun onderneming. Bedrijfsleider dhr. Hoeks was zeer behulpzaam.
Nikki Oomens - 7 Kantoor

Eerste schooldag

Pedagosche studiedag

Vrijdag, 9 oktober 2015

Snel werd duidelijk dat nooit te lichtzinnig over brandveiligheid moet gedacht worden, en de ervaren spreker illustreerde dit dan ook uitvoerig met kleine brandproefjes waar menig fysicaleraar jaloers op zou zijn. Hoogtepunt van de voormiddag waren ongetwijfeld de praktische blusoefeningen op de speelplaats, waarbij metalen, vloeistoffen en zowaar een frietketel door de personeelsleden geblust werden.

Eerste schooldag

De eerste schooldag

Dinsdag, 1 september 2015

Ook dit jaar mochten leerkrachten en directie van Campus Mercurius Lommel weer heel wat nieuwe gezichten verwelkomen. Ze deden dat met allerlei leuke teambuildings- en kennismakingsspelletjes, waarbij de leerlingen niet alleen elkaar, maar ook de leerkrachten en de schoolgebouwen leerden kennen. De reactie van één leerling vatte het hele gebeuren na afloop passend samen: 'Vanmorgen was ik wat bang, omdat ik niemand kende en niet wist wat er zou komen, maar intussen voel ik me hier al helemaal thuis en zie ik het zeker helemaal zitten! En het ontbijt dat door de school werd voorzien was toppie!'


binnenkort ...

Start examen

Vrijdag, 10 juni 2016

Start zomervakantie

Vrijdag, 1 juli 2016


L'année de 4MT

In het kader van hun complementaire activiteit Frans maakten de leerlingen van 4MT een Frans rapnummer met de titel:"l'année de 4MT". Ze schreven zelf de tekst en stonden ook in voor de beelden en de montage van de videoclip.Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be