• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Verkiezingsdebat

Excursie Hageven

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei gingen de leerlingen van 3 wetenschappen naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Overpelt in het kader van de lessen biologie.

Onder leiding van Guido Janssen, onze gids, wandelden we doorheen het gebied en konden we kennismaken met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. In groepjes van twee onderzochten ze de fauna van een vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd ten slotte de kwaliteit van het vijverwater bepaald.

Verkiezingsdebat

Verkiezingsdebat

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei namen politici van 7 verschillende politieke partijen (PVDA+, SP.A, GROEN, CD&V, OPEN VLD, N-VA, VLAAMS BELANG) deel aan een debat naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei. In de UNICEF-zaal van GO! Campus Mercurius Lommel luisterden alle laatstejaars van het atheneum geboeid naar de standpunten van de verschillende fracties.

De thema's die aan bod kwamen, waren de (jeugd)werkloosheid, de onderwijshervorming, de mobiliteitsproblemen in Limburg en de economische crisis.

Aandeelhoudersvergadering

Aandeelhoudersvergadering 3 minionderneming

Vrijdag, 16 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 organiseerden de leerlingen van 6 Handel en 6 Economie hun laatste aandeelhoudersvergadering van hun mini-onderneming, HOUT van jou, editie 2013-2014.

(meer...).

Verfraaiingswerken

Verfraaiingswerken in onze school

Vrijdag, 16 mei 2014

De komende dagen zullen de leerlingen van Schilderwerken en Decoratie de rekken onder het afdak en de muren van het meisjestoilet een nieuw kleurtje geven. (meer...).

Sterrenregen

Sterrenregen voor minionderneming "Hout van Jou" GO! Atheneum Mercurius

Woensdag, 14 mei 2014

Het werkjaar van de miniondernemingen werd zoals ieder schooljaar feestelijk afgesloten tijdens de Vlajo Mini Star Awards op 14/05 in de PXL te Hasselt. Tijdens de Star Awards worden aan de miniondernemers sterren toegekend voor verdienstelijke prestaties. (meer...).

Zaalvoetbal

Zaalvoetbal 2

Woensdag, 14 mei 2014

Op woensdag 14 mei vonden in de stedelijke sporthal Alverberg van Hasselt de provinciale finales zaalvoetbal plaats. Onze drie ploegen verweerden zich kranig, doch dit bleek helaas niet voldoende voor een titel. (meer...).

Workshop ‘Games en Android’

Workshop ‘Games en Android’

Maandag, 5 mei 2014

In het kader van het vak programmeren trokken de leerlingen van 5 en 6 informaticabeheer naar de PXL-IT te Hasselt. Tijdens deze workshop ‘Games en Android’ werden ze ondergedompeld in de verschillende aspecten van object georiënteerd programmeren. (meer...).

index

Zaalvoetbal 1

Woensdag, 30 april 2014

Onze jongens hebben zich kunnen plaatsen voor de finale van de SVS-zaalvoetbalcompetitie, die op 14 mei zal doorgaan in de stedelijke sporthal Alverberg in Hasselt. (meer...).

index

Sponsorloop 2014

Woensdag, 30 april 2014

Voor de zevende keer op rij organiseerden de leerlingen van 7 Kantoor van het atheneum GO! Mercurius Lommel een sponsorloop voor een goed doel. Afgelopen woensdag 30 april liepen alle leerlingen van Campus Mercurius – van de jongste kleuters tot de laatstejaars van het middelbaar – om geld in te zamelen voor hun zusterschool in Darío, Nicaragua. (meer...).

index

Workshop logistiek Warehouse Management System

Maandag, 28 april 2014

Op maandag 28 april namen de leerlingen van 6 Handel en 6 Kantoor deel aan de workshop logistiek Warehouse Management System (WMS) te Logis in Opglabbeek. Na de theorie namen de leerlingen deel aan een magazijnoefening: ze plaatsten een inkooporder bij een leverancier, deden de goederenontvangst en controle, gaven het artikel een SCCC-label en brachten het naar de juiste locatie in het magazijn. De aangekochte goederen werden verkocht. Er werd een picklijst aangemaakt en via een scanner werd het order gepickt en verzendklaar gemaakt.

index

Workshop ‘apps maken’ bij PXL Tech

Vrijdag, 25 april 2014

Tijdens de workshop ‘APPS maken’ leerden de leerlingen van 5 en 6 informaticabeheer een Android app ontwikkelen om met hun Lego Mindstorms NXT robot te communiceren. In de voormiddag maakten ze kennis met App Inventor. Eerst ontwikkelden ze samen een kleine app waarna ze hun creativiteit de vrije loop mochten laten gaan (meer...).

index

Bezoek TVL

Woensdag, 23 april 2014

Op woensdag 23 april brachten de leerlingen van 3 economie en 3 handel een bezoek aan TV Limburg te Hasselt in het kader van de lessen economie. De leerlingen kregen een rondleiding op de redactie en mochten een kijkje nemen in de montagekamer en de opnamestudio.

Een van de leerlingen kreeg zelf de kans om een stukje van het nieuws voor te lezen met behulp van de autocue

index

Werkervaringen 6 ASO

Maandag, 31 maart tot woensdag, 2 april 2014

Op maandag 31 maart, dinsdag 1 en woensdag 2 april gingen de leerlingen van 6 ASO werkervaring. Tijdens deze drie dagen maakten de leerlingen kennis met het beroep dat ze later willen uitoefenen. verder...

index

Project 'Street Art' door de leerlingen van 3SDE

Maandag, 31 maart tot vrijdag, 4 april 2014

In de week voor de paasvakantie werkten de leerlingen van het 3de jaar schilderwerk en decoratie rond het thema ‘Street Art’. Op maandag zochten ze informatie op over dit onderwerp en troffen ze de voorbereidingen voor een uitstap naar Hasselt op dinsdag. In Hasselt wandelden ze de ‘Street Art Route’ en deden ze inspiratie op om woensdag en donderdag zelf aan de slag te kunnen gaan. Op vrijdagmiddag stelden de leerlingen hun kunstwerken tentoon naar het voorbeeld van de kunstenaar ‘Slinkatchu’ en het kunstwerk ‘Birds’.

index

Zwerfvuilactie

Vrijdag, 28 maart 2014

In het kader van Milieuzorg Op School namen de leerlingen van het Ecoteam deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie die de stad Lommel samen met Limburg.net en Ovam organiseert. Op deze manier werkten we samen aan een schone stad.

index

Integratiedag

Donderdag, 27 maart 2014

Op donderdagvoormiddag 27 maart brachten de leerlingen van het tweede jaar van de Middenschool een bezoek aan het Atheneum. Tijdens dit bezoek maakten ze aan de hand van verschillende workshops kennis met de richtingen en de leerkrachten van het Atheneum.
meer...

index

Workshop Hoger, Lager!

Donderdag, 27 maart 2014

Op donderdag 27 maart 2014 namen de leerlingen van 5 ASO in Gent deel aan de workshop ‘Hoger, lager!’, die georganiseerd werd door de UGent.
Tijdens deze workshop kwamen diverse kostensoorten aan bod, maar ook calculatiemethoden om de kostprijs te berekenen. Als afsluiter was er een competitief spel waarbij de leerlingen een offerte moesten opmaken en onderhandelen met als doel de offerte binnen te halen.

index

Infosessie voor 2de jaars.

Vrijdag, 21 maart 2014

Op vrijdag 21 maart brachten de leerlingen van het tweede jaar van de middenschool een eerste bezoekje aan het Atheneum. De leerlingen en hun ouders kregen gedurende 1 uur uitleg over de werking en de aangeboden richtingen van het Atheneum. Op donderdag 27 maart zullen deze leerlingen dan deelnemen aan enkele workshops om op een praktische manier kennis te maken met de richtingen. Hierover werd dan ook al de nodige uitleg gegeven

index

Multicultureel promoteam.

Maandag, 17 maart 2014

Op maandag 17 maart bracht het multicultureel promoteam een bezoek aan onze school voor de leerlingen van 6 ASO /TSO en 7 Kantoor.
Het doel van deze infosessie is om jongeren, en in het bijzonder allochtone jongeren, te informeren over het hoger onderwijs. De studenten uit het promoteam proberen onze leerlingen te motiveren om de stap naar het hoger onderwijs te zetten door hun eigen succesverhaal te vertellen.

index

5de en 6de jaar Informaticabeheer organiseren LAN-party

Vrijdag, 14 maart 2014

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Informaticabeheer van Go! Atheneum campus Mercurius inLommel organiseerden vrijdagavond in kader van het behalen van hun attest bedrijfsbeheer een heuse LAN-party. meer...

index

SOS (Schilder op school)

Donderdag, 13 maart 2014

Donderdag 13 maart 2014 namen de leerlingen van 5 en 6 childerwerken en decoratie deel aan het project ‘SOS Schilder op School’ en dit in samenwerking met de leerlingen van het 6de leerjaar van basisschool Kla4tje. Dit kwam in stand op initiatief van de Bouwunie, IVF en Building Heroes. Op deze manier maken de leerlingen van de basisschool kennis, met verschillende facetten van het schildersvak. meer...

index

Verruim je horizon

Vrijdag, 28 februari 2014

Op vrijdag 28 februari 2014 brachten de leerlingen van 6 tso en bso een bezoek aan de beroepeninfobeurs "Verruim je horizon" te Hasselt. De leerlingen volgden in de voormiddag twee infosessies, nl. hoe solliciteren? en schoolverlatersles. In de namiddag kregen de leerlingen de mogelijkheid om via verschillende routes kennis te maken met allerhande opleidingen.

index

Aandeelhoudersvergadering "Hout van jou"

Vrijdag, 21 februari 2014

Op vrijdag 21 februari hield mini-onderneming Hout van Jou haar tweede aandeelhoudersvergadering.

De leerlingen van 6 economie en handel brachten de aandeelhouders niet enkel op de hoogte van hun omzetcijfer, ook de “positionswitch” van de directeurs werd bekend gemaakt. Het financieel departement zorgde voor het hoogtepunt van de avond: het eerste boekjaar werd met winst afgerond. De avond werd afgesloten met een gezellige receptie.
Emile Defooz 6 EMT

index

Franstalige film

Dinsdag, 25 februari 2014

Op dinsdag 25 februari woonden de leerlingen van Campus Mercurius de filmvoorstellingen ‘Bienvenue chez les Ch’tis’ of ‘Le Petit Nicolas’ bij in Utopolis Lommel. Zo leerden ze een stukje Franse filmcultuur kennen en werkten ze aan hun luistervaardigheid. Later werd er in de lessen Frans of PAV teruggekoppeld naar de film aan de hand van spreek- en schrijfopdrachten.

index

GO! Mercurius Lommel bezoekt Batibouw

Maandag, 24 februari 2014

Batibouw is de bouwbeurs bij uitstek. Niet enkel voor mensen die gaan bouwen is de beurs interessant, ook de leerlingen van Elektrische Installaties van GO! Mercurius Lommel brachten een leerrijk bezoek aan de beurs.

De leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde jaar Elektrische Installaties maakten kennis met de nieuwste technieken en technologieën: groene ernergie, domotica, leds,...

index

SID-in

Vrijdag, 21 februari 2014

Op vrijdag 21 februari brachten de leerlingen van 6 ASO en TSO en 7 Kantoor een bezoek aan de studie-informatiedagen (SID-in) te Genk. De leerlingen kregen er de gelegenheid om informatie in te winnen bij hogescholen en universiteiten.

index

Belfair

Woensdag 19 en donderdag 20 februari 2014

Op woensdag 19 en donderdag 20 februari brachten de leerlingen van 6 kantoor en 7 kantooradministratie en gegevensbeheer een bezoek aan de Belfairbeurs te Gent, een internationale beurs voor virtuele bedrijven. Op woensdag bouwden de leerlingen de stand op, terwijl ze op donderdag vooral kennismaakten met het handel drijven en het aan- en verkopen van goederen in het Nederlands, Frans en Engels.

index

Junior Journalist Amina Kajan

Februari 2014

Amina Kajan uit de klas 3 wetenschappen is onlangs in de prijzen gevallen bij de Junior Journalist-wedstrijd. Zij ontving een prijs in de categorie ‘reeks 3’. De opdracht was om een interview uit te schrijven rond het thema ‘oorlog en vrede’. Amina interviewde haar oom die in 1992 meegevochten heeft in de oorlog in Bosnië.

index

Bedrijfsbezoek Nike

Maandag, 17 februari 2014

De leerlingen van 6 Handel en 6 Kantoor bezochten Nike in Laakdal. In het kader van de lessen Logistiek kregen ze een bedrijfspresentatie en een rondleiding. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, reachtruck, veiligheid, CMR, VAS, verpakking, … werd nu praktisch ervaren.

index

Beroepeninformatieavond

Maandag, 10 februari 2014

Op maandag 10 februari organiseerden de Rotaryclubs van Noord-Limburg een beroepeninformatieavond. Onze leerlingen van het zesde en zevende jaar konden hier kennismaken met een 80-tal informanten die hen meer konden vertellen over de inhoud van hun job en hun ervaringen. Hierdoor kregen onze leerlingen een betere kijk op het beroep dat ze later misschien zelf willen uitoefenen.

binnenkort ...


Project SDE

Maandag, 22 september tot donderdag, 25 september 2014

Bee Happy Bee Sweet

Woensdag, 15 oktober 2014

Deelname zuiddag

Donderdag, 16 oktober 2014

meer info...


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be


Lipdub januari 2013