• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Bedrijfsbzoek Nike

SID-in.

Vrijdag, 27 februari 2015

De leerlingen van 6 aso en tso en 7 kantoor bezochten de SID-in (studie-informatiedagen) te Genk. De leerlingen konden aan de infostands van hogescholen en universiteiten kennis maken met het uitgebreide aanbod van studierichtingen in het hoger onderwijs.

Bedrijfsbzoek Nike

Bedrijfsbzoek Nike.

Maandag, 23 februari 2015

In het kader van de lessen logistiek bezochten de leerlingen van 6 Handel, 5 Kantoor en 6 Kantoor het distributiecentrum van Nike in Laakdal. Ze kregen een rondleiding en namen deel aan 3 workshops. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, reachtruck, veiligheid, CMR, VAS, WMS, verpakking, ... werd nu praktisch ervaren.

Beroepeninformatiedag

Beroepeninformatiedag.

Maandag, 9 februari 2015

Tien leerlingen van 6 aso/tso en 7 kantoor brachten een bezoek aan de beroepeninformatiedag te Neerpelt.

De leerlingen kregen de gelegenheid om met mensen te praten die op dit moment het beroep uitoefenen dat de leerlingen later willen doen. Deze professionals vertelden wat meer over de inhoud van hun job en over hun ervaringen.

Het was voor de leerlingen een succesvolle avond.

Verkoopdag in Genk

Mini: 2de aandeelhoudersvergadering.

Vrijdag, 6 februari 2015

Tijdens deze aandeelhoudersvergadering werden de nieuwe directeuren aangesteld. De oude directeuren vertelden eerst wat ze tijdens de eerste periode verwezenlijkten in hun respectievelijke departementen, waarna de nieuwe directeuren de toekomstplannen uiteenzetten.

verder...

Verkoopdag in Genk

Verkoopdag Genk.

Zondag, 1 februari 2015

Onze mini-onderneming Tire&Co nam deel aan de verkoopdag in Shopping 1 te Genk.

Er waren in totaal 30 mini-ondernemingen die deelnamen aan deze verkoopdag. Op het einde van de dag werden er zes sterren uitgereikt, waarvan een voor het meest innovatieve product. verder...

Budget4life

Ecoteam.

Vrijdag, 30 januari 2015

Op vrijdag 30 januari 2015 voorzagen enkele leerlingen van het Ecoteam de bomen op de campus opnieuw van voederbollen. Op deze manier helpen we ook dit jaar de vogels aan extra eten tijdens de koudere periode.

Budget4life

Cross der jongeren.

Woensdag, 28 januari 2015

Een 35-tal lopers trotseerden koude, wind en regen om de kleuren van onze school te verdedigen op de 57ste editie van de 'Cross der Jongeren' op PROVIL. Podiumplaatsen zaten er deze keer niet in, doch alleen al de race uitlopen in de barre weersomstandigheden verdient een dikke pluim. PROFICIAT aan de doorzetters!
verder...

Budget4life

Infoavond laatstejaars.

Donderdag, 22 januari 2015

Op donderdag 22 januari vond de jaarlijkse infoavond voor de laatstejaars en hun ouders plaats.

Na een korte toespraak van de directie werden de activiteiten die wij op school organiseren toegelicht. Nadien kregen de ouders en leerlingen informatie van onze gastsprekers, die de werking van hogescholen en universiteiten op een duidelijke en grondige manier uitlegden. Als afsluiter kregen de aanwezigen nog uitgebreid de kans om vragen te stellen aan de directie, de GOK-leerkrachten, de gastsprekers en het CLB.

We mogen ook dit jaar weer spreken van een geslaagde avond!

Budget4life

Workshops i.v.m. de lemotest.

Dinsdag, 20 januari 2015

N.a.v. de afgenomen leer- en motivatietesten werden er op onze campus voor 5 ASO en TSO 3 workshops georganiseerd.

Deze workshops – structureren, motivatie en kritisch verwerken – werden georganiseerd voor de leerlingen van 5 ASO en TSO van KA Overpelt, KA Leopoldsburg en KA Lommel.

Het was een aangename ervaring om met de 3 scholen samen een project te organiseren.

Budget4life

Eindejaarsquiz.

Vrijdag, 19 december 2014

Na de vermoeiende examenarbeid van de afgelopen weken kregen onze leerlingen op de laatste schooldag van 2014 nog een quiz voorgeschoteld, ineengestoken en gepresenteerd door de leerlingen van 7 bso.

Budget4life

Kerstmarkt

Donderdag, 18 december 2014

Op donderdag 18 december 2014 stonden de mini-ondernemers van mini-onderneming Tire & Co op de kerstmarkt die werd georganiseerd door het Kla4tje in Lommel. De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand.

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand.
verder...

Budget4life

Bezoek legerbasis.

Dinsdag, 6 december 2014

De leerlingen van de tweede en derde graad bso brachten een bezoek aan de legerbasis te Leopoldsburg.

De leerlingen kregen een uiteenzetting over WOI, de rol van de carabiniers en grenadiers werd uit de doeken gedaan en de uitrusting van de militair werd van naderbij bekeken. De leerlingen kregen ook nog een demonstratie in verband met waterwinning, het maken van een noodrantsoen en een shelter. Tot slot volgde er nog een fysiek hindernissenparcours.

Budget4life

Leerlingen 7 kantoor GO Campus Mercurius naar VIRO-beurs Hasselt.

Donderdag, 27 november 2014

De leerlingen van 7 kantoor van GO Campus Mercurius namen deel aan de VIRO-beurs, die al voor de tiende keer georganiseerd werd door PXL in Hasselt.

In totaal waren er 40 virtuele firma’s aanwezig op de beurs. Onze leerlingen hadden met TRO-Sticks, gespecialiseerd in het verkopen van USB-sticks, alvast succes.

Budget4life

‘Budget4life’.

Dinsdag, 25 november 2014

De leerlingen van het 6de jaar hebben deze week een bezoek gebracht aan ‘Budget4life’, een tentoonstelling waarmee onze jongeren werden geïnformeerd en bewust gemaakt over het huishoudbudget, de toenemende druk van de consumptiemaatschappij en de stijgende schuldenoverlast.

Mini: Eerste aandeelhoudersvergadering

Mini: Eerste aandeelhoudersvergadering.

Vrijdag, 14 november 2014

De eerste aandeelhoudersvergadering van de minionderneming Tire & Co vond plaats op vrijdag 14 november. Voor een volle studiezaal gingen we om 19u van start.
verder...

Mini: Kick-off Genk

Mini: Kick-off Genk

Woensdag, 12 november 2014

Op woensdag 12 november gingen we naar de kick-off te Genk. In het KRC-stadion werd het startschot voor alle Limburgse miniondernemingen gegeven.
verder...

Uitstap Diksmuide

Uitstap Diksmuide en Ieper

Donderdag, 16 oktober 2014

In het kader van de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog brachten de leerlingen van 4 ASO/BSO en 5 BSO een bezoek aan de westhoek. In Diksmuide bezochten ze de IJzertoren, bekeken er een belevingsfilm over de Eerste Wereldoorlog, genoten van het uitzicht van de Ijzervlakte en maakten kennis met het leed van gewone mensen, jonge soldaten en hun families, tijdens de oorlog. Ze sloten de voormiddag af met een bezoek aan de Dodengang.

In de namiddag stonden een bezoek aan de Menenpoort en het museum ‘In Flanders Field’ op het programma.

Bee aappy bee sweet

Bee happy bee sweet

Woensdag, 15 oktober 2014

Op woensdag 15 oktober 2014 vond op Campus Mercurius de jaarlijkse Bee Happy Bee Sweet-dag plaats. Achter deze zoet klinkende titel gaat een anti-pestproject schuil. verder...

GWPArdennen

Teambuilding "Hoge Rielen"

Woensdag, 8 oktober tot vrijdag, 10 oktober 2014

Op woensdag 8 oktober vertrokken we met de minionderneming (6 handel en 6 economie) en het virtueel kantoor(7 kantoor) van Campus Mercurius richting Hoge Rielen voor een driedaagse teamuilding.

Toen we ter plaatse geïnstalleerd waren en een broodje gegeten hadden, begon de eerste activiteit: een ganzenbord. Aan de hand van speelkaarten werden we ingedeeld in groepjes van vier. verder...

GWPArdennen

GWP-Ardennen

Vrijdag, 26 september tot vrijdag, 3 oktober 2014

De leerlingen van het derde jaar gingen ook dit jaar weer op teambuilding in de Ardennen. Op vrijdag 26 september startten de leerlingen met de voorbereiding van de reis. Aan de hand van een aantal workshops maakten ze kennis met de groep en het programma. Op dinsdag vertrokken we dan op driedaagse naar Fairon. De leerlingen kwamen er onmiddellijk in survivalmodus. verder...

Spaanse les

Vlinderproject ‘Lommel’

Oktober 2014

De Lommelse Ondernemersclub startte onlangs met een ‘vlinderproject’. Ze wil dat Lommel een vlinderstad wordt door verschillende projecten te organiseren en zo alle Lommelse ondernemers, inwoners en scholen aan te sporen hun tuinen in te richten met planten die vlinders aantrekken. verder...

Spaanse les

Scholenveldloop

Woensdag, 24 september 2014

Het overkomt ons wel vaker dat we blij zijn omdat wij deel uitmaken van het lerarenkorps of een leerling zijn van Campus Mercurius, maar soms wordt deze gelukzaligheid nog overstegen. Er zijn zo van die momenten waarop je echt apetrots bent om een ‘Mercuriusganger’ te zijn. verder...

Spaanse les

El español en la clase

Schooljaar 2014 - 2015

De leerlingen van 5 Economie-Moderne Talen van Campus Mercurius hebben vanaf dit schooljaar 2 uur per week Spaans op hun programma staan, een goede keuze want Spaans is de derde wereldtaal na Chinees en Engels. verder...

SDE stadhuis

Schilderwerken in het raadhuis te Lommel

Vrijdag, 22 september - Woensdag, 24 september 2014

De leerlingen van 4, 5 en 6 Schilderwerk en decoratie voerden schilderwerken uit in het raadhuis te Lommel. De 3-daagse was een fijne, aangename ervaring. verder...

SDE stadhuis

2de Lommelse levensloop

Zaterdag, 20 september - zondag, 21 september 2014

In het weekend van 20 en 21 september vond de 2de Lommelse Levensloop plaats. Ook Campus Mercurius nam vol enthousiasme deel. De leraren Van BS Kla4tje, MS, KA Mercurius en CVO Lino engageerden zich om 24u te lopen t.v.v. Stichting tegen Kanker. Dankzij de inspanningen van verschillende directies en het lerarenteam van de campus, kon er €1150 overhandigd worden aan de Stichting tegen kanker.

YAS

Special Olympics Youth Activation Summit

Vrijdag, 12 september - Woensdag, 17 september 2014

Tijdens de Special Olympics European Summer Games in Antwerpen werd er de voorbije dagen hard gewerkt aan de integratie van jongeren met een verstandelijke beperking in sportclubs. Aan dit project, de Special Olympics Youth Activation Summit, namen 11 Europese landen deel. verder...

Verkiezingsdebat

Excursie Hageven

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei gingen de leerlingen van 3 wetenschappen naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Overpelt in het kader van de lessen biologie.

Onder leiding van Guido Janssen, onze gids, wandelden we doorheen het gebied en konden we kennismaken met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. In groepjes van twee onderzochten ze de fauna van een vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd ten slotte de kwaliteit van het vijverwater bepaald.

Verkiezingsdebat

Verkiezingsdebat

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei namen politici van 7 verschillende politieke partijen (PVDA+, SP.A, GROEN, CD&V, OPEN VLD, N-VA, VLAAMS BELANG) deel aan een debat naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei. In de UNICEF-zaal van GO! Campus Mercurius Lommel luisterden alle laatstejaars van het atheneum geboeid naar de standpunten van de verschillende fracties.

De thema's die aan bod kwamen, waren de (jeugd)werkloosheid, de onderwijshervorming, de mobiliteitsproblemen in Limburg en de economische crisis.

Aandeelhoudersvergadering

Aandeelhoudersvergadering 3 minionderneming

Vrijdag, 16 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 organiseerden de leerlingen van 6 Handel en 6 Economie hun laatste aandeelhoudersvergadering van hun mini-onderneming, HOUT van jou, editie 2013-2014.

(meer...).

Verfraaiingswerken

Verfraaiingswerken in onze school

Vrijdag, 16 mei 2014

De komende dagen zullen de leerlingen van Schilderwerken en Decoratie de rekken onder het afdak en de muren van het meisjestoilet een nieuw kleurtje geven. (meer...).

binnenkort ...

LAN-party

Vrijdag, 6 maart 2015

inschrijven...

Sportdag

Dinsdag, 13 maart 2015

GWP 4de jaars

Maandag, 30 maart tot vrijdag, 3 april 2015


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be


Lipdub januari 2013