• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Studeren in het hoger onderwijs

Studeren in het hoger onderwijs

Dinsdag, 26 januari 2016

In samenwerking met het atheneum van Overpelt en Leopoldsburg werd een infoavond georganiseerd voor de leerlingen van het laatste jaar en hun ouders. Elke school gaf een korte toelichting bij de activiteiten die worden georganiseerd om de leerlingen te begeleiden, te sturen bij hun studiekeuze.

Tijdens het tweede deel van de avond werd de werking van een hogeschool/universiteit bondig uitgelegd door onze gastspreker, de heer Jos Veijfeijken. Nadien werden ook de richtingen van PXL Hasselt en U Hasselt heel kort voogesteld. Om af te sluiten kregen de mensen nog de kans om vragen te stellen aan de betrokken leerkrachten, de gastspreker en het CLB.

presentatie (65 MB)

Ondernemer voor de klas

Workshop poëzie: spreken met je stem

Dinsdag, 26 en donderdag, 28 januari 2016

De leerlingen van het 3de en vierde jaar aso en tso brachten in het kader van de poëzieweek een bezoekje aan de bibliotheek waar ze werden ondergedompeld in de kunst van het spreken met je stem. Aan de hand van kleine woordspelletjes en oefeningen leerden ze allerlei technieken om een tekst op een bepaalde manier kracht bij te zetten.

Het werd een zeer leuke workshop met als kers op de taart een performance van twee leerlingen die een gedicht, met de geleerde technieken, al rappend brachten. (filmpje)

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Toast literair - junior journalist wedstrijd

Zondag, 24 januari 2016

Ook dit jaar namen tal van jongeren deel aan de junior journalist wedstrijd. Het opstel dat ze schreven moest kaderen binnen het thema 'verschillend, maar toch gelijk'. Van de 3 leeftijdscategorieën gingen 2 van onze leerlingen, Renée (1 Latijn) en Camille (5 Economie - Moderne Talen) met de eerste prijs aan de haal.

Tijdens de proclamatie, die plaatsvond in de stedelijke bibliotheek, hebben ze hun opstel voorgedragen aan het brede publiek. Ze deden dit schitterend! Een dikke proficiat aan beide leerlingen maar ook aan alle jongeren die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

Bedrijfsbezoek Nike

Bedrijfsbezoek Nike

Dinsdag, 19 januari 2016

De leerlingen van 6 Handel en 5 Kantoor bezochten het distributiecentrum van Nike in Laakdal. In het kader van de lessen logistiek kregen ze een rondleiding en namen ze deel aan 3 workshops. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, reachtruck, scanning, orderpicking, artikelcode, veiligheid, VAL, verpakking,… werd nu praktisch ervaren.

Ondernemer voor de klas

Ondernemer voor de klas

Vrijdag, 15 januari 2016

In het kader van het project: "Ondernemer voor de klas" kwam mevrouw Liesbeth Vereecke van Creando bij ons op bezoek. Zij is een ondernemer met een ruime visie over het runnen van bedrijven en geeft samen met haar zakenpartner, Wim Vanderstraeten, en haar werknemers, advies bij hoe bedrijven in moeilijkheden beter en productiever te werk kunnen gaan.
verder...

Inzamelactie

Inzamelactie

Woensdag, 20 januari 2016

Onze leerlingen van 7 Ka overhandigden in het vluchtelingenopvangcentrum van Lommel tientallen zakken en dozen met kledij en schoeisel. In het kader van de lessen PAV werd een inzamelactie op het getouw gezet om het leed van de asielzoekers in deze barre wintertijden wat te verzachten. Alle materiaal werd alvast met veel dankbaarheid in ontvangst genomen.

Kerstmarkt Kla4tje

Kerstmarkt Kla4tje

Donderdag, 17 december 2015

de miniondernemers van minionderneming Glassyco oganiseerden op de basisschool het Kla4tje een kerstmarkt

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand met zeer originele producten. De verkopers deden ontzettend hun best om mooie lampjes aan de man te brengen.
verder...

Sinterklaas

GO! Campus Mercurius krijgt hulp van de Sint en zijn pieten, beste vrienden van minionderneming Glassyco

Vrijdag, 4 december 2015

Leerlingen van de middenschool en het atheneum waren aangenaam verrast door onze Sint en enkele bekende vrienden van minionderneming Glassyco.
verder...

Eerste aandeelhouders-vergadering

VIRO-beurs Hasselt

Vrijdag, 20 november 2015

De leerlingen van het 7de jaar Kantooradministratie en Gegevensbeheer gingen naar de VIRO-beurs op de PXL in Hasselt. Dit is een regionale beurs waar virtuele firma’s samenkomen om hun producten en diensten te verkopen.
Zij vertegenwoordigden daar ons virtueel bedrijf TRO-Wheels dat gespecialiseerd is in het verkopen en verhuren van Vespa’s.

Eerste aandeelhouders-vergadering

Eerste aandeelhouders-vergadering

Vrijdag, 20 november 2015

Minionderneming Glassyco had op 20 november haar allereerste aandeelhouders-vergadering. Na het welkomstwoord door gelegeerd bestuurder Sandra Lieberwirth werden alle departementen voorgesteld.
verder...

Bee Happy Bee Sweet

Bee Happy Bee Sweet

Donderdag, 12 november 2015

Ook dit jaar stond onze 'Bee Happy Bee Sweet- actie' op de planning. De leerlingen kregen een waar ontsmettingsbad voor handen en voeten, een injectie, medicatie en als laatste een BHBS- stempel. Zo konden ze de pestvrije zone betreden.
verder...

zang

Huldiging oud-strijders

Woensdag, 11 november 2015

Naar jaarlijkse gewoonte - en onder toeziend oog van de burgemeester - verzorgden onze leerlingen ook dit jaar de muzikale omlijsting tijdens de huldiging van de oud-strijders op 11 november. Limvida, Yinte, Mirandra, Jessica, Eva... jullie hebben het schitterend gedaan.

Budget4Life

Budget4Life

Dinsdag, 10 november 2015

Op de interactieve tentoonstelling Budget 4 Life over budget en koopkracht kregen we eerst een korte introductie over vaste maandelijkse, jaarlijkse en onverwachte kosten. Daarna werden we zelf aan het denken gezet. Zo leerden we o.a. een budget opstellen en rekening houden met gevaren zoals overconsumptie en inkomstenverlies.

Glassyco

Glassyco

Schooljaar 2015 - 2016

Na een brainstorming over verschillende concepten en enkele marktonderzoeken kwam 6 handel tot het definitieve concept voor haar minionerneming.
verder...

Bedrijfsbezoek Hoeks

Bedrijfsbezoek Hoeks

Woensdag, 28 oktober 2015

De leerlingen van 7 kantoor brachten een bezoek aan Vespaverhuur Hoeks.
Hoeks is het peterbedrijf van onze virtuele firma TRO-Wheels, dat zich bezighoudt met de verhuur en het verkoop van vespa’s. Het bedrijfsbezoek gaf de leerlingen heel wat praktische informatie mee. Ook mochten ze vele vragen stellen in functie van hun onderneming. Bedrijfsleider dhr. Hoeks was zeer behulpzaam.
Nikki Oomens - 7 Kantoor

Eerste schooldag

Pedagosche studiedag

Vrijdag, 9 oktober 2015

Snel werd duidelijk dat nooit te lichtzinnig over brandveiligheid moet gedacht worden, en de ervaren spreker illustreerde dit dan ook uitvoerig met kleine brandproefjes waar menig fysicaleraar jaloers op zou zijn. Hoogtepunt van de voormiddag waren ongetwijfeld de praktische blusoefeningen op de speelplaats, waarbij metalen, vloeistoffen en zowaar een frietketel door de personeelsleden geblust werden.

Eerste schooldag

De eerste schooldag

Dinsdag, 1 september 2015

Ook dit jaar mochten leerkrachten en directie van Campus Mercurius Lommel weer heel wat nieuwe gezichten verwelkomen. Ze deden dat met allerlei leuke teambuildings- en kennismakingsspelletjes, waarbij de leerlingen niet alleen elkaar, maar ook de leerkrachten en de schoolgebouwen leerden kennen. De reactie van één leerling vatte het hele gebeuren na afloop passend samen: 'Vanmorgen was ik wat bang, omdat ik niemand kende en niet wist wat er zou komen, maar intussen voel ik me hier al helemaal thuis en zie ik het zeker helemaal zitten! En het ontbijt dat door de school werd voorzien was toppie!'

Bezoek Zaventem

Werkervaringen van 7 kantoor

Dinsdag, 9 juni tot donderdag, 11 juni 2015

Op 9,10 en 11 juni gingen de leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie & gegevensbeheer op werkervaring. Tijdens deze driedaagse kregen de leerlingen de kans om kennis te maken met de job die ze later willen uitoefenen. Het was voor hen een zeer leerrijke periode!

Bezoek Zaventem

Mini Stars Awards

Maandag, 18 mei 2015

Minionderneming Tire&Co kon 13 sterren binnenhalen, o.a. voor het beste reclamefilmpje en duurzaam ondernemen. Daarmee versloegen ze het schoolrecord van 12 sterren van vorig jaar. Slechts 1 minionderneming scoorde beter. De enige sterren die de zesdejaars Handel en Economie van GO! Campus Mercurius misliepen, waren die voor het meest culinaire product en de hoogst gerealiseerde omzet.

verder ...

Bezoek Zaventem

Bezoek Concentra

Maandag, 18 mei 2015

Op maandag 18 mei brachten de leerlingen van 3 ASO en TSO een bezoek aan Concentra in Hasselt. Na een korte inleiding door de gids, mochten de leerlingen een kijkje nemen in het archief, waar alle kranten worden bewaard in gigantische boeken. Daarna bezochten ze de redactie. De leerlingen mochten al hun vragen afvuren op de journalisten die er aanwezig waren. Het werd een unieke blik achter de schermen.

verder ...

Bezoek Zaventem

Mini AV3

Vrijdag, 22 mei 2015

Onze aandeelhouders kwamen te weten hoeveel hun aandeel precies opbracht en we vertelden met de nodige trots wat we de afgelopen periode realiseerden met onze minionderneming.

verder ...

Bezoek Zaventem

Euroclassica

februari 2015

In de maand februari namen alle leerlingen van het tweede en derde jaar Latijn van GO Atheneum Mercurius Lommel deel aan het internationale Euroclassica-examen, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle Europese landen. De resultaten waren verbluffend: in het derde jaar behaalde de hele klas een medaille. Dunja Rahim slaagde er zelfs in een gouden medaille in de wacht te slepen. In het tweede jaar werden vier bronzen medailles behaald. De leerlingen (en hun leerkracht) mogen terecht fier zijn op deze prestatie, aangezien ook dit jaar weer duizenden leerlingen van over heel Europa deelnamen en er slechts een handvol medailles werd uitgereikt.

Bezoek Zaventem

PCR-labs KULeuven

Vrijdag, 24 april 2015

De leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde namen deel aan de PCR-labs van de KULeuven. Ze kropen die dag in de huid van forensische onderzoekers om een (fictieve) moordzaak op te lossen. Eerst was er een theoretische uiteenzetting over moderne biotechnologische technieken, daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze leerden werken met micropipetten, voerden een PCR-reactie en gelelektroforese uit om via de genetische vingerafdrukken uiteindelijk de identiteit van de dader te achterhalen.

Bezoek Zaventem

GO! Mercurius Lommel loopt voor het goede doel.

Woensdag 29 april 2015

De leerlingen van 7 Kantoor van GO! atheneum Mercurius Lommel organiseerden op woensdag 29 april een sponsorloop ten voordele van twee goede doelen. Een deel van het ingezamelde geld gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.
verder...

Bezoek Zaventem

Bezoek Zaventem

Dinsdag 28 april 2015

De leerlingen van het 4de en het 5de jaar werden op de luchthaven rondgeleid door 3 ervaren gidsen waarbij ze een beeld kregen van het reilen en zeilen in en rond het luchthavengebied. Ze kregen onder ander te horen dat er wekelijks bijna 40 miljoen liter kerosine wordt getankt, het luchthaven gebied een oppervlakte heeft van ongeveer 2500 voetbalvelden en dat ze beschikken over een eigen zuiveringsstation.

Dag van de Duitse taal

Dag van de Duitse taal

Donderdag 23 april 2015

In Nederland organiseerde de Actiegroep Duits samen met vele scholen op donderdag 23 april de Dag van de Duitse taal. Deze dag ging ook op onze campus niet onopgemerkt voorbij.
verder...

Gedichtenwedstrijd

Werkervaring 6 ASO

Maandag 30 maart tot en met woensdag 1 april 2015

Tijdens deze drie dagen gingen de leerlingen observeren en draaiden ze mee in de job die ze later willen uitoefenen. Het hoofddoel van deze kijkstage is dat de leerlingen een duidelijk beeld krijgen van het beroep. Onze school wil de leerlingen op deze manier zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden in hun verdere studieloopbaan.

Gedichtenwedstrijd

Gedichtenwedstrijd

Woensdag, 25 maart 2015

Naar aanleiding van de poëzieweek organiseerden de middenschool en het atheneum samen een gedichtenwedstrijd.

Alle leerlingen werkten aan een gedicht dat kaderde binnen het thema “Met zingen is de liefde begonnen”, dit jaar ook het motto van de poëzieweek. Op woensdag 25 maart werden de winnaars bekendgemaakt.

Integratiedag

Integratiedag

Dinsdag, 24 maart 2015

Op dinsdag 24 maart 2015 brachten de leerlingen dan een bezoek aan het Atheneum. Elke leerling volgde 3 workshops. Ze konden kiezen uit volgende mogelijkheden: economie, wetenschappen, moderne talen, handel/kantoor, schilderwerk & decoratie en elektriciteit. Ook de ouders kregen de kans om een kijkje te komen nemen.
verder ...

Mini: provinciale finale

Mini: provinciale finale

Woensdag, 18 maart 2015

Een aantal weken geleden kreeg onze minionderneming te horen dat we geselecteerd waren voor de provinciale finale in Hasselt.

Op woensdag 18 maart was het eindelijk zo ver. Na een lange voorbereiding mochten wij laten zien wat onze minionderneming allemaal in huis heeft. We probeerden hierbij een 7-koppige jury te overtuigen van onze kwaliteiten.
verder ...


binnenkort ...

Mini: Verkoopdag Shopping 1 Genk

Zondag, 31 januari 2016

Mini: 2e aandeelhoudersvergadering Glassyco

Vrijdag, 5 februari 2016

Dikke truien dag

Maandag, 15 februari 2016

Chrysostomos

Vrijdag, 19 februari 2016

LAN-party

Vrijdag, 11 maart 2016

Sportdag

Vrijdag, 11 maart 2016


L'année de 4MT

In het kader van hun complementaire activiteit Frans maakten de leerlingen van 4MT een Frans rapnummer met de titel:"l'année de 4MT". Ze schreven zelf de tekst en stonden ook in voor de beelden en de montage van de videoclip.Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be