• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Budget4life

3 BSO op uitstap naar de Duitse militaire begraafplaats te Lommel

Donderdag, 9 december 2014

Met de fiets trotseerden ze de winterse koude voor een actieve speurtocht.

Na wat extra informatie over de begraafplaats a.d.h.v. een presentatie met foto’s en filmpjes, gingen de leerlingen m.b.v. een vragenlijst en een kaart in kleine groepjes op verkenning.

Na de bespreking kregen ze ook nog een korte rondleiding met korte en levensechte verhalen over de soldaten die er begraven liggen.

Budget4life

Leerlingen 7 kantoor GO Campus Mercurius naar VIRO-beurs Hasselt.

Donderdag, 27 november 2014

De leerlingen van 7 kantoor van GO Campus Mercurius namen deel aan de VIRO-beurs, die al voor de tiende keer georganiseerd werd door PXL in Hasselt.

In totaal waren er 40 virtuele firma’s aanwezig op de beurs. Onze leerlingen hadden met TRO-Sticks, gespecialiseerd in het verkopen van USB-sticks, alvast succes.

Budget4life

‘Budget4life’.

Dinsdag, 25 november 2014

De leerlingen van het 6de jaar hebben deze week een bezoek gebracht aan ‘Budget4life’, een tentoonstelling waarmee onze jongeren werden geïnformeerd en bewust gemaakt over het huishoudbudget, de toenemende druk van de consumptiemaatschappij en de stijgende schuldenoverlast.

Mini: Eerste aandeelhoudersvergadering

Mini: Eerste aandeelhoudersvergadering.

Vrijdag, 14 november 2014

De eerste aandeelhoudersvergadering van de minionderneming Tire & Co vond plaats op vrijdag 14 november. Voor een volle studiezaal gingen we om 19u van start.
verder...

Mini: Kick-off Genk

Mini: Kick-off Genk

Woensdag, 12 november 2014

Op woensdag 12 november gingen we naar de kick-off te Genk. In het KRC-stadion werd het startschot voor alle Limburgse miniondernemingen gegeven.
verder...

Uitstap Diksmuide

Uitstap Diksmuide en Ieper

Donderdag, 16 oktober 2014

In het kader van de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog brachten de leerlingen van 4 ASO/BSO en 5 BSO een bezoek aan de westhoek. In Diksmuide bezochten ze de IJzertoren, bekeken er een belevingsfilm over de Eerste Wereldoorlog, genoten van het uitzicht van de Ijzervlakte en maakten kennis met het leed van gewone mensen, jonge soldaten en hun families, tijdens de oorlog. Ze sloten de voormiddag af met een bezoek aan de Dodengang.

In de namiddag stonden een bezoek aan de Menenpoort en het museum ‘In Flanders Field’ op het programma.

Bee aappy bee sweet

Bee happy bee sweet

Woensdag, 15 oktober 2014

Op woensdag 15 oktober 2014 vond op Campus Mercurius de jaarlijkse Bee Happy Bee Sweet-dag plaats. Achter deze zoet klinkende titel gaat een anti-pestproject schuil. verder...

GWPArdennen

Teambuilding "Hoge Rielen"

Woensdag, 8 oktober tot vrijdag, 10 oktober 2014

Op woensdag 8 oktober vertrokken we met de minionderneming (6 handel en 6 economie) en het virtueel kantoor(7 kantoor) van Campus Mercurius richting Hoge Rielen voor een driedaagse teamuilding.

Toen we ter plaatse geïnstalleerd waren en een broodje gegeten hadden, begon de eerste activiteit: een ganzenbord. Aan de hand van speelkaarten werden we ingedeeld in groepjes van vier. verder...

GWPArdennen

GWP-Ardennen

Vrijdag, 26 september tot vrijdag, 3 oktober 2014

De leerlingen van het derde jaar gingen ook dit jaar weer op teambuilding in de Ardennen. Op vrijdag 26 september startten de leerlingen met de voorbereiding van de reis. Aan de hand van een aantal workshops maakten ze kennis met de groep en het programma. Op dinsdag vertrokken we dan op driedaagse naar Fairon. De leerlingen kwamen er onmiddellijk in survivalmodus. verder...

Spaanse les

Vlinderproject ‘Lommel’

Oktober 2014

De Lommelse Ondernemersclub startte onlangs met een ‘vlinderproject’. Ze wil dat Lommel een vlinderstad wordt door verschillende projecten te organiseren en zo alle Lommelse ondernemers, inwoners en scholen aan te sporen hun tuinen in te richten met planten die vlinders aantrekken. verder...

Spaanse les

Scholenveldloop

Woensdag, 24 september 2014

Het overkomt ons wel vaker dat we blij zijn omdat wij deel uitmaken van het lerarenkorps of een leerling zijn van Campus Mercurius, maar soms wordt deze gelukzaligheid nog overstegen. Er zijn zo van die momenten waarop je echt apetrots bent om een ‘Mercuriusganger’ te zijn. verder...

Spaanse les

El español en la clase

Schooljaar 2014 - 2015

De leerlingen van 5 Economie-Moderne Talen van Campus Mercurius hebben vanaf dit schooljaar 2 uur per week Spaans op hun programma staan, een goede keuze want Spaans is de derde wereldtaal na Chinees en Engels. verder...

SDE stadhuis

Schilderwerken in het raadhuis te Lommel

Vrijdag, 22 september - Woensdag, 24 september 2014

De leerlingen van 4, 5 en 6 Schilderwerk en decoratie voerden schilderwerken uit in het raadhuis te Lommel. De 3-daagse was een fijne, aangename ervaring. verder...

SDE stadhuis

2de Lommelse levensloop

Zaterdag, 20 september - zondag, 21 september 2014

In het weekend van 20 en 21 september vond de 2de Lommelse Levensloop plaats. Ook Campus Mercurius nam vol enthousiasme deel. De leraren Van BS Kla4tje, MS, KA Mercurius en CVO Lino engageerden zich om 24u te lopen t.v.v. Stichting tegen Kanker. Dankzij de inspanningen van verschillende directies en het lerarenteam van de campus, kon er €1150 overhandigd worden aan de Stichting tegen kanker.

YAS

Special Olympics Youth Activation Summit

Vrijdag, 12 september - Woensdag, 17 september 2014

Tijdens de Special Olympics European Summer Games in Antwerpen werd er de voorbije dagen hard gewerkt aan de integratie van jongeren met een verstandelijke beperking in sportclubs. Aan dit project, de Special Olympics Youth Activation Summit, namen 11 Europese landen deel. verder...

Verkiezingsdebat

Excursie Hageven

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei gingen de leerlingen van 3 wetenschappen naar het natuurreservaat ‘het Hageven’ te Overpelt in het kader van de lessen biologie.

Onder leiding van Guido Janssen, onze gids, wandelden we doorheen het gebied en konden we kennismaken met de flora en fauna van dit uitgestrekt domein. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. In groepjes van twee onderzochten ze de fauna van een vijver. Hiervoor werden de aanwezige diertjes gevangen en gedetermineerd. Op basis van het aantal gevonden diersoorten werd ten slotte de kwaliteit van het vijverwater bepaald.

Verkiezingsdebat

Verkiezingsdebat

Maandag, 19 mei 2014

Op maandag 19 mei namen politici van 7 verschillende politieke partijen (PVDA+, SP.A, GROEN, CD&V, OPEN VLD, N-VA, VLAAMS BELANG) deel aan een debat naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei. In de UNICEF-zaal van GO! Campus Mercurius Lommel luisterden alle laatstejaars van het atheneum geboeid naar de standpunten van de verschillende fracties.

De thema's die aan bod kwamen, waren de (jeugd)werkloosheid, de onderwijshervorming, de mobiliteitsproblemen in Limburg en de economische crisis.

Aandeelhoudersvergadering

Aandeelhoudersvergadering 3 minionderneming

Vrijdag, 16 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 organiseerden de leerlingen van 6 Handel en 6 Economie hun laatste aandeelhoudersvergadering van hun mini-onderneming, HOUT van jou, editie 2013-2014.

(meer...).

Verfraaiingswerken

Verfraaiingswerken in onze school

Vrijdag, 16 mei 2014

De komende dagen zullen de leerlingen van Schilderwerken en Decoratie de rekken onder het afdak en de muren van het meisjestoilet een nieuw kleurtje geven. (meer...).

Sterrenregen

Sterrenregen voor minionderneming "Hout van Jou" GO! Atheneum Mercurius

Woensdag, 14 mei 2014

Het werkjaar van de miniondernemingen werd zoals ieder schooljaar feestelijk afgesloten tijdens de Vlajo Mini Star Awards op 14/05 in de PXL te Hasselt. Tijdens de Star Awards worden aan de miniondernemers sterren toegekend voor verdienstelijke prestaties. (meer...).

Zaalvoetbal

Zaalvoetbal 2

Woensdag, 14 mei 2014

Op woensdag 14 mei vonden in de stedelijke sporthal Alverberg van Hasselt de provinciale finales zaalvoetbal plaats. Onze drie ploegen verweerden zich kranig, doch dit bleek helaas niet voldoende voor een titel. (meer...).

Workshop ‘Games en Android’

Workshop ‘Games en Android’

Maandag, 5 mei 2014

In het kader van het vak programmeren trokken de leerlingen van 5 en 6 informaticabeheer naar de PXL-IT te Hasselt. Tijdens deze workshop ‘Games en Android’ werden ze ondergedompeld in de verschillende aspecten van object georiënteerd programmeren. (meer...).

index

Zaalvoetbal 1

Woensdag, 30 april 2014

Onze jongens hebben zich kunnen plaatsen voor de finale van de SVS-zaalvoetbalcompetitie, die op 14 mei zal doorgaan in de stedelijke sporthal Alverberg in Hasselt. (meer...).

index

Sponsorloop 2014

Woensdag, 30 april 2014

Voor de zevende keer op rij organiseerden de leerlingen van 7 Kantoor van het atheneum GO! Mercurius Lommel een sponsorloop voor een goed doel. Afgelopen woensdag 30 april liepen alle leerlingen van Campus Mercurius – van de jongste kleuters tot de laatstejaars van het middelbaar – om geld in te zamelen voor hun zusterschool in Darío, Nicaragua. (meer...).

index

Workshop logistiek Warehouse Management System

Maandag, 28 april 2014

Op maandag 28 april namen de leerlingen van 6 Handel en 6 Kantoor deel aan de workshop logistiek Warehouse Management System (WMS) te Logis in Opglabbeek. Na de theorie namen de leerlingen deel aan een magazijnoefening: ze plaatsten een inkooporder bij een leverancier, deden de goederenontvangst en controle, gaven het artikel een SCCC-label en brachten het naar de juiste locatie in het magazijn. De aangekochte goederen werden verkocht. Er werd een picklijst aangemaakt en via een scanner werd het order gepickt en verzendklaar gemaakt.

index

Workshop ‘apps maken’ bij PXL Tech

Vrijdag, 25 april 2014

Tijdens de workshop ‘APPS maken’ leerden de leerlingen van 5 en 6 informaticabeheer een Android app ontwikkelen om met hun Lego Mindstorms NXT robot te communiceren. In de voormiddag maakten ze kennis met App Inventor. Eerst ontwikkelden ze samen een kleine app waarna ze hun creativiteit de vrije loop mochten laten gaan (meer...).

index

Bezoek TVL

Woensdag, 23 april 2014

Op woensdag 23 april brachten de leerlingen van 3 economie en 3 handel een bezoek aan TV Limburg te Hasselt in het kader van de lessen economie. De leerlingen kregen een rondleiding op de redactie en mochten een kijkje nemen in de montagekamer en de opnamestudio.

Een van de leerlingen kreeg zelf de kans om een stukje van het nieuws voor te lezen met behulp van de autocue

index

Werkervaringen 6 ASO

Maandag, 31 maart tot woensdag, 2 april 2014

Op maandag 31 maart, dinsdag 1 en woensdag 2 april gingen de leerlingen van 6 ASO werkervaring. Tijdens deze drie dagen maakten de leerlingen kennis met het beroep dat ze later willen uitoefenen. verder...

index

Project 'Street Art' door de leerlingen van 3SDE

Maandag, 31 maart tot vrijdag, 4 april 2014

In de week voor de paasvakantie werkten de leerlingen van het 3de jaar schilderwerk en decoratie rond het thema ‘Street Art’. Op maandag zochten ze informatie op over dit onderwerp en troffen ze de voorbereidingen voor een uitstap naar Hasselt op dinsdag. In Hasselt wandelden ze de ‘Street Art Route’ en deden ze inspiratie op om woensdag en donderdag zelf aan de slag te kunnen gaan. Op vrijdagmiddag stelden de leerlingen hun kunstwerken tentoon naar het voorbeeld van de kunstenaar ‘Slinkatchu’ en het kunstwerk ‘Birds’.

index

Zwerfvuilactie

Vrijdag, 28 maart 2014

In het kader van Milieuzorg Op School namen de leerlingen van het Ecoteam deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie die de stad Lommel samen met Limburg.net en Ovam organiseert. Op deze manier werkten we samen aan een schone stad.

binnenkort ...

Examen

Donderdag, 4 december tot woensdag 17 december 2014

Uitstap Hidroroe

Maandag, 8 december 2014

Bezoek Duist militair kerkhof

Dinsdag, 9 decemberber 2014


Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be


Lipdub januari 2013