• Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
  • Campus Mercurius
Bezoek Zaventem

Werkervaringen van 7 kantoor

Dinsdag, 9 juni tot donderdag, 11 juni 2015

Op 9,10 en 11 juni gingen de leerlingen van het 7de jaar kantooradministratie & gegevensbeheer op werkervaring. Tijdens deze driedaagse kregen de leerlingen de kans om kennis te maken met de job die ze later willen uitoefenen. Het was voor hen een zeer leerrijke periode!

Bezoek Zaventem

Mini Stars Awards

Maandag, 18 mei 2015

Minionderneming Tire&Co kon 13 sterren binnenhalen, o.a. voor het beste reclamefilmpje en duurzaam ondernemen. Daarmee versloegen ze het schoolrecord van 12 sterren van vorig jaar. Slechts 1 minionderneming scoorde beter. De enige sterren die de zesdejaars Handel en Economie van GO! Campus Mercurius misliepen, waren die voor het meest culinaire product en de hoogst gerealiseerde omzet.

verder ...

Bezoek Zaventem

Bezoek Concentra

Maandag, 18 mei 2015

Op maandag 18 mei brachten de leerlingen van 3 ASO en TSO een bezoek aan Concentra in Hasselt. Na een korte inleiding door de gids, mochten de leerlingen een kijkje nemen in het archief, waar alle kranten worden bewaard in gigantische boeken. Daarna bezochten ze de redactie. De leerlingen mochten al hun vragen afvuren op de journalisten die er aanwezig waren. Het werd een unieke blik achter de schermen.

verder ...

Bezoek Zaventem

Mini AV3

Vrijdag, 22 mei 2015

Onze aandeelhouders kwamen te weten hoeveel hun aandeel precies opbracht en we vertelden met de nodige trots wat we de afgelopen periode realiseerden met onze minionderneming.

verder ...

Bezoek Zaventem

Euroclassica

februari 2015

In de maand februari namen alle leerlingen van het tweede en derde jaar Latijn van GO Atheneum Mercurius Lommel deel aan het internationale Euroclassica-examen, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor alle Europese landen. De resultaten waren verbluffend: in het derde jaar behaalde de hele klas een medaille. Dunja Rahim slaagde er zelfs in een gouden medaille in de wacht te slepen. In het tweede jaar werden vier bronzen medailles behaald. De leerlingen (en hun leerkracht) mogen terecht fier zijn op deze prestatie, aangezien ook dit jaar weer duizenden leerlingen van over heel Europa deelnamen en er slechts een handvol medailles werd uitgereikt.

Bezoek Zaventem

PCR-labs KULeuven

Vrijdag, 24 april 2015

De leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde namen deel aan de PCR-labs van de KULeuven. Ze kropen die dag in de huid van forensische onderzoekers om een (fictieve) moordzaak op te lossen. Eerst was er een theoretische uiteenzetting over moderne biotechnologische technieken, daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze leerden werken met micropipetten, voerden een PCR-reactie en gelelektroforese uit om via de genetische vingerafdrukken uiteindelijk de identiteit van de dader te achterhalen.

Bezoek Zaventem

GO! Mercurius Lommel loopt voor het goede doel.

Woensdag 29 april 2015

De leerlingen van 7 Kantoor van GO! atheneum Mercurius Lommel organiseerden op woensdag 29 april een sponsorloop ten voordele van twee goede doelen. Een deel van het ingezamelde geld gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.
verder...

Bezoek Zaventem

Bezoek Zaventem

Dinsdag 28 april 2015

De leerlingen van het 4de en het 5de jaar werden op de luchthaven rondgeleid door 3 ervaren gidsen waarbij ze een beeld kregen van het reilen en zeilen in en rond het luchthavengebied. Ze kregen onder ander te horen dat er wekelijks bijna 40 miljoen liter kerosine wordt getankt, het luchthaven gebied een oppervlakte heeft van ongeveer 2500 voetbalvelden en dat ze beschikken over een eigen zuiveringsstation.

Dag van de Duitse taal

Dag van de Duitse taal

Donderdag 23 april 2015

In Nederland organiseerde de Actiegroep Duits samen met vele scholen op donderdag 23 april de Dag van de Duitse taal. Deze dag ging ook op onze campus niet onopgemerkt voorbij.
verder...

Gedichtenwedstrijd

Werkervaring 6 ASO

Maandag 30 maart tot en met woensdag 1 april 2015

Tijdens deze drie dagen gingen de leerlingen observeren en draaiden ze mee in de job die ze later willen uitoefenen. Het hoofddoel van deze kijkstage is dat de leerlingen een duidelijk beeld krijgen van het beroep. Onze school wil de leerlingen op deze manier zo goed mogelijk voorbereiden en begeleiden in hun verdere studieloopbaan.

Gedichtenwedstrijd

Gedichtenwedstrijd

Woensdag, 25 maart 2015

Naar aanleiding van de poëzieweek organiseerden de middenschool en het atheneum samen een gedichtenwedstrijd.

Alle leerlingen werkten aan een gedicht dat kaderde binnen het thema “Met zingen is de liefde begonnen”, dit jaar ook het motto van de poëzieweek. Op woensdag 25 maart werden de winnaars bekendgemaakt.

Integratiedag

Integratiedag

Dinsdag, 24 maart 2015

Op dinsdag 24 maart 2015 brachten de leerlingen dan een bezoek aan het Atheneum. Elke leerling volgde 3 workshops. Ze konden kiezen uit volgende mogelijkheden: economie, wetenschappen, moderne talen, handel/kantoor, schilderwerk & decoratie en elektriciteit. Ook de ouders kregen de kans om een kijkje te komen nemen.
verder ...

Mini: provinciale finale

Mini: provinciale finale

Woensdag, 18 maart 2015

Een aantal weken geleden kreeg onze minionderneming te horen dat we geselecteerd waren voor de provinciale finale in Hasselt.

Op woensdag 18 maart was het eindelijk zo ver. Na een lange voorbereiding mochten wij laten zien wat onze minionderneming allemaal in huis heeft. We probeerden hierbij een 7-koppige jury te overtuigen van onze kwaliteiten.
verder ...

Bezoek opvangcentrum

Bezoek opvangcentrum

Woensdag, 18 maart 2015

De leerlingen van 5KA, 5SDE en 5EI gingen op woensdag 18 maart naar het opvangcentrum Valkenhof te Overpelt. Ze kregen daar een rondleiding en een korte uitleg over het leven als asielzoeker.

LAN-party

LAN-party

Vrijdag, 6 maart 2015

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Informaticabeheer van Go! Atheneum campus Mercurius inLommel organiseerden vrijdagavond in kader van het behalen van hun attest bedrijfsbeheer een heuse LAN-party. Niet alleen de theorie aanleren, is belangrijk. De theorie omzetten in de praktijk is nog een grotere leerschool.
verder ...

Belfair

Belfair

Donderdag,26 februari 2015

Met hun firma TRO-Sticks namen de leerlingen van 7 kantoor deel aan de Belfair te Gent . Dit is een beurs waar je leerlingen met een virtuele firma uit België, Frankrijk, Duitsland en Engeland kan terugvinden. De leerlingen van 6 kantoor waren ook van de partij, zodat ze zich al kunnen voorbereiden op volgend jaar.
Jess Leten (7 Ka)

Verruim je horizon.

Verruim je horizon.

Donderdag, 5 maart 2015

De leerlingen van 6 BSO bezochten de beroepenbeurs ‘Verruim je horizon’ te Genk. Ze konden aan de infostands van scholen en opleidingscentra kennismaken met een uitgebreid aanbod van beroepsmogelijkheden. In de namiddag volgden ze de infosessies grensarbeid en schoolverlater.

Vlajo ondernemers voor de klas

Vlajo ondernemers voor de klas

Vrijdag, 27 februari 2015

Ondernemer Liesbeth Vereecke van Creando kwam voor de miniondernemers spreken in functie van het project ‘Vlajo ondernemers voor de klas’. Mevrouw Vereecke vertelde over de opstart van haar bedrijf en welke kwaliteiten een goede onderneming heeft.

Ook legde ze uit hoe je met bepaalde types mensen kunt omgaan en gaf ze bruikbare tips in verband met de website en de Facebookpagina van de minionderneming.

SID-In

SID-in.

Vrijdag, 27 februari 2015

De leerlingen van 6 aso en tso en 7 kantoor bezochten de SID-in (studie-informatiedagen) te Genk. De leerlingen konden aan de infostands van hogescholen en universiteiten kennis maken met het uitgebreide aanbod van studierichtingen in het hoger onderwijs.

Bedrijfsbzoek Nike

Bedrijfsbzoek Nike.

Maandag, 23 februari 2015

In het kader van de lessen logistiek bezochten de leerlingen van 6 Handel, 5 Kantoor en 6 Kantoor het distributiecentrum van Nike in Laakdal. Ze kregen een rondleiding en namen deel aan 3 workshops. De theorie van stellingstapeling, blokstapeling, reachtruck, veiligheid, CMR, VAS, WMS, verpakking, ... werd nu praktisch ervaren.

Beroepeninformatiedag

Beroepeninformatiedag.

Maandag, 9 februari 2015

Tien leerlingen van 6 aso/tso en 7 kantoor brachten een bezoek aan de beroepeninformatiedag te Neerpelt.

De leerlingen kregen de gelegenheid om met mensen te praten die op dit moment het beroep uitoefenen dat de leerlingen later willen doen. Deze professionals vertelden wat meer over de inhoud van hun job en over hun ervaringen.

Het was voor de leerlingen een succesvolle avond.

Verkoopdag in Genk

Mini: 2de aandeelhoudersvergadering.

Vrijdag, 6 februari 2015

Tijdens deze aandeelhoudersvergadering werden de nieuwe directeuren aangesteld. De oude directeuren vertelden eerst wat ze tijdens de eerste periode verwezenlijkten in hun respectievelijke departementen, waarna de nieuwe directeuren de toekomstplannen uiteenzetten.

verder...

Verkoopdag in Genk

Verkoopdag Genk.

Zondag, 1 februari 2015

Onze mini-onderneming Tire&Co nam deel aan de verkoopdag in Shopping 1 te Genk.

Er waren in totaal 30 mini-ondernemingen die deelnamen aan deze verkoopdag. Op het einde van de dag werden er zes sterren uitgereikt, waarvan een voor het meest innovatieve product. verder...

Budget4life

Ecoteam.

Vrijdag, 30 januari 2015

Op vrijdag 30 januari 2015 voorzagen enkele leerlingen van het Ecoteam de bomen op de campus opnieuw van voederbollen. Op deze manier helpen we ook dit jaar de vogels aan extra eten tijdens de koudere periode.

Budget4life

Cross der jongeren.

Woensdag, 28 januari 2015

Een 35-tal lopers trotseerden koude, wind en regen om de kleuren van onze school te verdedigen op de 57ste editie van de 'Cross der Jongeren' op PROVIL. Podiumplaatsen zaten er deze keer niet in, doch alleen al de race uitlopen in de barre weersomstandigheden verdient een dikke pluim. PROFICIAT aan de doorzetters!
verder...

Budget4life

Infoavond laatstejaars.

Donderdag, 22 januari 2015

Op donderdag 22 januari vond de jaarlijkse infoavond voor de laatstejaars en hun ouders plaats.

Na een korte toespraak van de directie werden de activiteiten die wij op school organiseren toegelicht. Nadien kregen de ouders en leerlingen informatie van onze gastsprekers, die de werking van hogescholen en universiteiten op een duidelijke en grondige manier uitlegden. Als afsluiter kregen de aanwezigen nog uitgebreid de kans om vragen te stellen aan de directie, de GOK-leerkrachten, de gastsprekers en het CLB.

We mogen ook dit jaar weer spreken van een geslaagde avond!

Budget4life

Workshops i.v.m. de lemotest.

Dinsdag, 20 januari 2015

N.a.v. de afgenomen leer- en motivatietesten werden er op onze campus voor 5 ASO en TSO 3 workshops georganiseerd.

Deze workshops – structureren, motivatie en kritisch verwerken – werden georganiseerd voor de leerlingen van 5 ASO en TSO van KA Overpelt, KA Leopoldsburg en KA Lommel.

Het was een aangename ervaring om met de 3 scholen samen een project te organiseren.

Budget4life

Eindejaarsquiz.

Vrijdag, 19 december 2014

Na de vermoeiende examenarbeid van de afgelopen weken kregen onze leerlingen op de laatste schooldag van 2014 nog een quiz voorgeschoteld, ineengestoken en gepresenteerd door de leerlingen van 7 bso.

Budget4life

Kerstmarkt

Donderdag, 18 december 2014

Op donderdag 18 december 2014 stonden de mini-ondernemers van mini-onderneming Tire & Co op de kerstmarkt die werd georganiseerd door het Kla4tje in Lommel. De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand.

De gezelligheid aan de verkoopstand trok de aandacht en de mensen vonden het een originele stand.
verder...

Budget4life

Bezoek legerbasis.

Dinsdag, 6 december 2014

De leerlingen van de tweede en derde graad bso brachten een bezoek aan de legerbasis te Leopoldsburg.

De leerlingen kregen een uiteenzetting over WOI, de rol van de carabiniers en grenadiers werd uit de doeken gedaan en de uitrusting van de militair werd van naderbij bekeken. De leerlingen kregen ook nog een demonstratie in verband met waterwinning, het maken van een noodrantsoen en een shelter. Tot slot volgde er nog een fysiek hindernissenparcours.

binnenkort ...

Aanvang Examen

Woensdag, 10 juni 2015

Proclamatie

Vrijdag, 26 juni 2015


L'année de 4MT

In het kader van hun complementaire activiteit Frans maakten de leerlingen van 4MT een Frans rapnummer met de titel:"l'année de 4MT". Ze schreven zelf de tekst en stonden ook in voor de beelden en de montage van de videoclip.Luisterpuntbibliotheek

"GO! campus Mercurius werd peter van maar liefst drie Luisterpuntboeken. Tijd voor de ik-haat-lezen-filmploeg om polshoogte te nemen ..."Informatiebrochure

Donwload hier onze nieuwe informatiefolder of vraag een afgedrukt exemplaar aan via ka.lommel@g-o.be